Τα ψέματα κατέπεσαν - Το σημείο κλειδί για τη συμφωνία ΟΧΕ-Διαιτητών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα ψέματα κατέπεσαν - Το σημείο κλειδί για τη συμφωνία ΟΧΕ-Διαιτητών

Αποφεύχθηκε τελικά η προαναγγειλθήσα αποχή των διαιτητών από τα πρωταθλήματα. Ύστερα από μια συνάντηση που μπήκαν όλα στο τραπέζι, η κρίση ξεπεράστηκε, γεγονός που κατέδειξε ότι όταν μιλάνε αυτοί που πρέπει και με καλή πίστη, όλα μπορούν να είναι ομαλά.

Απο τη συζήτηση και από τις εξελίξεις που ακολούθησαν, φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο ΕΦΚΑ, όπως κάποιοι προσπαθούσαν ΨΕΥΔΩΣ δήθεν να "ενημερώσουν" τον κόσμο του αθλήματος, ώστε να δημιουργηθεί δυσμενές κλίμα εναντίον των διαιτητών. Πολύ απλά γιατί η επιστολή της ΟΧΕ για τον ΕΦΚΑ εξακολουθεί να ισχύει και είναι στη διακριτική ευχέρεια των σωματείων, για το πως θα την εφαρμόσουν.

Το σημείο κλειδί που διευκόλυνε τις εξελίξεις, ήταν -όπως είχαμε γράψει- η αναγνώριση από την ΟΧΕ του συνόλου των οφειλών, με την άμεση καταβολή,εως τις 10 Μαίου, σημαντικού μέρους τους. Δηλαδή ούτε κούρεμα θα υπάρξει, ούτε μετάθεση πληρωμής στο απώτερο μέλλον. Ταυτόχρονα, θα γίνει και η ταυτοποίηση των υπόλοιπων οφειλών, ώστε να υπάρχει ενας οδικός χάρτης για την εξόφληση τους. Η ΟΧΕ θα κάνει γνωστό με νεότερη ανακοίνωση το τι πρόκειται να γίνει.

Για τις ημεραργίες θα επιμερίζονται στις ομάδες που αγωνίζονται, ενω θα υπάρξει η δυνατότητα για την υποβολή αποδείξεων με τα έξοδα των διαιτητών πχ γεύματα κλπ, ώστε να μην θεωρούνται ως αμοιβή, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος θα συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας από την ΟΧΕ και τους συνδέσμους διαιτητών, η οποία θα εξορθολογίσει το σύστημα αμοιβών κατά τα Ευρωπαικά πρότυπα, με υψηλότερες αμοιβές στα ντέρμπι, αύξηση αμοιβής στα ηλικιακά κλπ.




No comments