Σπουδαία νίκη για τον Δούκα τον φέρνει κοντά στον τελικό (βίντεο) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σπουδαία νίκη για τον Δούκα τον φέρνει κοντά στον τελικό (βίντεο)

Σπουδαία νίκη με 20-19 επί του ΙΕΚ ΞΥΝΗ σημείωσε ο Δούκας στο γήπεδο χάντμπολ της αίθουσας «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ.

Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» έκανε το «2 στα 2» στα πλέι οφ της Handball Premier και με 20 πόντους, βρίσκεται με το... ενάμιση πόδι στον τελικό, όπου περιμένει ήδη η ομάδα της Νέας Ιωνίας.
Ο Δούκας εξασφαλίζει την πρόκριση στον τελικό με έναν βαθμό κόντρα στον Διομήδη Άργους την τελευταία αγωνιστική.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι μέχρι το φιναλε. Οι "μπλε" μπορεί να προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 10-13 όμως το δεύτερο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό. Ο ΙΕΚ Ξυνή κατάφερε στο
45ολεπτο να ισοφαρίσει σε 16-16 για να ξεφύγει ο Δούκας και πάλι με +2 (16-18) στο 50' με τους Μπάρμπα και Μπραουδάκη να έχουν 13/25 αποκρούσεις.

Τα τελευταία δεκα λεπτά του αγώνα ήταν "όλα τα λεφτά" με τις δυο ομάδες να δίνουν μάχη για το ροζ φύλλο. Στο 58:16 ο Στάθης Ζαμπούνης χρεώθηκε με δίλεπτο με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες 19-19, όμως ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ έκανε λάθος. Ο Μάριος Μωραΐτης ήταν αυτός που είπε και την τελευταία κουβέντα στο παιχνίδι αφού στην τελευταία επίθεση του Δούκα, πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Ντούνη και έγραψε το τελικό 19-20. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Χάλαρης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από θέση εξτρέμ.Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους μπλε να πανηγυρίζουν τη σπουδαία νίκη μαζί με τους φιλάθλους τους και να βάζουν πλέον "πλώρη" για το τρίτο παιχνίδι των πλέι οφ με τον Διομήδη.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 19-20
Τα πεντάλεπτα: 2-3, 5-3, 7-5, 8-10, 9-11, 10-13 (ημχ.), 12-15, 14-15, 16-16, 16-18, 18-19, 19-20
ΙΕΚ ΞΥΝΗ (Παναγιώτης Ιατρούδης): Τσακνής, Κωστακίδης 5, Καραμπουρνιώτης, Λαδάκης, Αργυράκης, Γκέρτσος 1, Μελετάκος, Κανδύλας, Αλβανός 4, Παπαδιονυσίου 4, Παπακυπριανού 4, Λεωνίδας, Τσιλιμπάρης, Λιόλιος, Χάλαρης 1, Κεδέρης
ΑΣΕΔ (Γιώργος Κρανάκης): Ζαλώνης, Μωραΐτης 4, Τόμπρος, Τζηράς 1, Ζαμπούνης 6, Μανουσέλης 1, Νιντερέγγερ, Μπραουδάκη, Αποστολίδης 2, Μπάρμπας, Ντούνης, Μπάγιος 1, Ζιβούλοβιτς, Νταρσουλάντ 2, Αραπακόπουλος 2, Μυλωνάς 1
Διαιτητές: Κατσίκης – Μιχαηλίδης Δίλεπτα: 2-3 Πέναλτι: 2/2 – 1/1

Δηλώσεις

Παναγιώτης Ιατρούδης (προπονητής ΙΕΚ ΞΥΝΗ): «Αυτό το παιχνίδι ήταν ένα προμήνυμα του τι θα δούμε στη σειρά των τελικών. Από την εικόνα του πρωταθλήματος και από το φορμάρισμα των ομάδων νομίζω ότι ο Δούκας θα είναι ο δεύτερος φιναλίστ»

Γιώργος Μπάρμπας (τερματοφύλακας Δούκα): «Οταν μιλάμε για Play off δεν μπορούμε να μιλάμε για εύκολα παιχνίδια. Είναι μια μεγάλη νίκη. δεν μας έχει δώσει ακόμη το εισιτήριο για τον τελικό. Η ομάδα έκανε μια τεράστια προσπάθεια. Εκανε κατάθεση ψυχής. Οι συνεχόμενες ήττες μια από τον ΙΕΚ Ξυνή και από την ΑΕΚ μας πείσμωσαν. Δουλέψαμε πάρα πολύ. Μας αξίζει να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Ο τελικός είναι μια νίκη μακριά, μια εβδομάδα μακριά. Μακάρι να τα καταφέρουμε».

Βίντεο δηλώσεων Μπάρμπα, Μωραίτη, Παπαδιονυσίου, Τσιλιμπάρη

No comments