Στο Ισραήλ η γυναικών για δυο φιλικά προετοιμασίας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στο Ισραήλ η γυναικών για δυο φιλικά προετοιμασίας


Στο γήπεδο χάντμπολ του ΟΑΚΑ πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση η Εθνική Γυναικών ενόψει των προκριματικών του EURO 2018.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται από σήμερα το πρωί στο Τελ Αβίβ προκειμένου να πάρει μέρος σε δύο φιλικά με το Ισραήλ την Πέμπτη 1/6 (19:00) και το Σάββατο 3/6 (19:00).

Στην συνέχεια η «Γαλανόλευκη» θα επιστρέψει στην Αθήνα για να συνεχίσει
προπονήσεις, ενώ το διάστημα 9-11 Ιουνίου 2017 θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τον Α’ όμιλο της Α΄ προκριματικής φάσης του EURO 2018, αντιμετωπίζοντας Φινλανδία και Νησιά Φερόε. Η πρώτη ομάδα θα προκριθεί στην κυρίως προκριματική φάση του θεσμού.

Χθες το βράδυ ενσωματώθηκαν με την ομάδα οι Νίκη Ράτσικα, Έλσα Μάστακα, ενώ από την Κυριακή 4/6 θα βρίσκεται στην διάθεση του τεχνικού επιτελείου και η Μάρθα Λογδανίδου.

Ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης, εκπροσωπώντας την Διοίκηση της ΟΧΕ καλωσόρισε τις αθλήτριες και το τεχνικό επιτελείο στο νέο «Σπίτι του Χάντμπολ» στην Αττική και ευχήθηκε καλή επιτυχία χωρίς τραυματισμούς ενόψει της προετοιμασίας και των επίσημων υποχρεώσεων.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μενέλαος Δανήλος δήλωσε:

«Αυτό που θέλουμε αρχικά είναι η επανεκκίνηση της Εθνικής Γυναικών. Έχουμε αρκετά χρόνια να παίξουμε σε προκριματικά EURO. Είχαμε και το πρόβλημα στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας με τις πολλές ξένες που έπαιρναν μέρος στο πρωτάθλημα, κάτι που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική ομάδα. Δημιουργήσαμε μία πυραμίδα, έχουμε γεμίσει με αθλήτριες τα ηλικιακά μας. Χρειάζεται υπομονή, ώστε η Εθνική ομάδα να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί προκρίσεις. Έχουμε κάνει την ανανέωση μας με κορίτσια που προέρχονται από την Εθνική Νεανίδων, βάζουμε τις βάσεις για τα επόμενα 4-5 χρόνια, ώστε να φτιάξουμε μία ομάδα με αγωνιστικό και μαχητικό προφίλ».

Η αρχηγός της Εθνικής Φραγκούλα Παπανικολάου επεσήμανε:

«Τα φιλικά με το Ισραήλ θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στα επίσημα παιχνίδια. Έχουμε να ενσωματώσουμε πολλές νέες αθλήτριες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πιστεύουμε στην πρόκριση. Θα αντιμετωπίσουμε δύο ομάδες που είναι στο επίπεδο μας».

Στην αποστολή για το Ισραήλ μετέχουν η Έφορος Ερασμία Λάσκαρη, ο Συντονιστής Εθνικών Ομάδων Γυναικών Χρήστος Τζουβάρας, οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Μενέλαος Δανήλος, Αλέξανδρος Ταρινίδης, ο φυσιοθεραπευτής Παύλος Καλαβάζης και οι αθλήτριες: Κεπεσίδου, Τσάκαλου, Παπανικολάου, Ζυγούρα, Διακογιάννη, Αργυροπούλου, Μακρή, Μανιά, Σαραντάκου (ΟΦΝ Ιωνίας), Μάστακα, Ράτσικα, Μούρνου, Βαφειάδου (ΠΑΟΚ), Ανδρίτσου (Μ. Αλέξανδρος), Γκάτσιου (HONDA Πανόραμα).

No comments