Τσιλιμπάρης: "Πρέπει να υπάρχει πάθος και ψυχή" - Αμφίβολος ο Μυλωνάς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τσιλιμπάρης: "Πρέπει να υπάρχει πάθος και ψυχή" - Αμφίβολος ο Μυλωνάς

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την Κύπρο στο πρώτο της ματς για την 1η προκριματική φάση του EURO 2020- Τσιλιμπάρης: «Έχουμε κοινή συνείδηση για την σημαντικότητα του τουρνουά»

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Κύπρο, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 1ου ομίλου της προ- προκριματικής φάσης που διεξάγεται στο Τόρσαβν των Νησιών Φερόε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο «Holin A Halsi», χωρητικότητας 600 θεατών, το οποίο αναμένεται να είναι γεμάτο τις ημέρες των αγώνων.

Μοναδικός απόντας από την προπόνηση ήταν ο Χρήστος Μυλωνάς, ο οποίος ταλαιπωρείται από
ίωση και η συμμετοχή του στο παιχνίδι είναι αμφίβολη.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών Κώστας Τσιλιμπάρης δήλωσε: «Η ομάδα έχει κοινή συνείδηση πάνω στην σημαντικότητα του τουρνουά. Έχουμε θέσει όλοι την αναγκαιότητα αυτής της πρόκρισης ως κάτι το αδιαπραγμάτευτο. Προετοιμαστήκαμε πάρα πολύ καλά και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Θα δώσουμε δύο… μάχες μέσα στο γήπεδο με την πίστη ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε αυτή την πρόκριση. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν έχουν σημασία πάντα τα αντικειμενικά στοιχεία, αλλά πρέπει να υπάρχει πάθος και ψυχή. Θέλουμε να περάσουμε και σε αυτό το καινούργιο ξεκίνημα της Εθνικής, να βάλουμε μια βάση πάνω στην οποία θα μπορέσουμε να χτίσουμε για το μέλλον».

Αναφορικά με τους αντιπάλους μας ο έμπειρος τερματοφύλακας σχολίασε: «Τα Νησιά Φερόε είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Το είδαμε και στα βίντεο. Παίζουν στην έδρα τους. Είναι ξεκάθαρο από την διαδικασία ότι πιστεύουν και αυτοί στην πρόκριση και σίγουρα θα είναι σκληρός αντίπαλος. Την Κύπρο την γνωρίζουμε και μας γνωρίζει καλά. Παρά την βελτίωση που έχουν και αυτοί, η δικιά μας ομάδα είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Ωστόσο η ήττα μας στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι στη Λευκωσία -η οποία προήλθε από έλλειψη θέλησης και πάθους, λόγω του ότι ήταν το τελευταίο παιχνίδι μιας σειράς αγώνων που εξελίχθηκε αρνητικά- δικαίως τους έχει ανεβάσει την αυτοπεποίθηση και εκτιμούν ότι έχουν τις πιθανότητές τους. Εν κατακλείδι είναι ένα τουρνουά με τρεις ομάδες που όλοι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν στην πρόκριση, αλλά μόνο μία θα την πάρει».

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017
Κύπρος- Νησιά Φερόε 20-19

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017
20:00 Ελλάδα- Κύπρος

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017
18:00 Νησιά Φερόε- Ελλάδα

No comments