Μαθητές γνώρισαν το χάντμπολ στη Λάρισα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μαθητές γνώρισαν το χάντμπολ στη Λάρισα

Το Σάββατο το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας διεξήχθη το πρώτο φεστιβάλ Street Handball. Την ευκαιρία αυτή στην πόλη έδωσε η ομάδα Larissa  Handball Club, η οποία το διοργάνωσε.Ο καιρός βοήθησε και τα παιδιά άφησαν για λίγο τις οποιεσδήποτε υποχρεώσεις της ηλικίας και διασκέδασαν με έναν εποικοδομητικό τρόπο, παίζοντας handball. Έκαναν μικρές ομάδες και αγωνίστηκαν με το πνεύμα της ομαδικότητας. Γέλασαν και αθλήθηκαν, ενω υπήρξαν και διάφορα δώρα για τους μικρούς φίλους που συμμετείχαν.

Ο Βασίλης Γκουράβας, υπεύθυνος και προπονητής της ομάδας δήλωσε:

«Είμαι καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής handball. Έχω οργανώσει εδώ και τρία χρόνια μια προσπάθεια που γίνεται ευρύτερα και συλλογικά. Όλο αυτό έχει αποδώσει καρπούς με την έννοια της ομάδας Larissa handball club. Η ομάδα των μικρότερων ηλικιών  εδρεύει στο 10ο γυμνάσιο Λάρισας και των μεγαλύτερων παιδιών στον Άγιο Θωμά. Έχουμε παιδία πρώτης δημοτικού μέχρι και δευτέρας λυκείου. Αγόρια προς το παρόν και θέλουμε και κορίτσια σιγά-σιγά.

Συμμετέχουμε σε όλα τα πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών. Σήμερα κάνουμε μια προσπάθεια να κάνουμε το πρώτο υπαίθριο φεστιβάλ handball στην κεντρική πλατεία Λάρισας με συνδιοργάνωση του Δήμου Λαρισαίων. Μας έχουν βοηθήσει και άλλοι άνθρωποι γύρω από αυτό, οι χορηγοί μας. Από εκεί και πέρα, σήμερα όλο αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία, απρόσμενη για το άθλημα όπως διδάσκεται στην πόλη της Λάρισας, διότι είναι μια δύσκολη πόλη για το handball αφού τα παιδία ασχολούνται πιο πολύ με το ποδόσφαιρο και την καλαθοσφαίριση.

Ευχαριστώ όσους συναδέλφους καθηγητές φυσικής αγωγής από τα σχολεία έστειλαν τα παιδία τους και μας στήριξαν. Επισημάνω ότι θα ήθελα μια μεγαλύτερη προσπάθεια από τους ίδιους τους γυμναστές οι οποίοι θα έπρεπε να κινητοποιηθούν περισσότερο για το πώς πρέπει να σηκώνουμε τα παιδία από τον καναπέ, το πώς θα έπρεπε να είμαστε παιδαγωγοί και να οδηγούμε τα παιδία να βγούνε έξω το Σαββατοκύριακο και κάνουν το οτιδήποτε σαν άθλημα και πόσο μάλλον το δικό μας.

Αυτό είναι μια μικρή παρατήρηση προς τους γυμναστές που δεν αγκάλιασαν με όλη τη θέρμη που θέλαμε αυτή την προσπάθεια, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις. Όπως και να έχει όμως, η ομάδα μας λειτουργεί δυναμικά και αποδίδει καρπούς σιγά-σιγά. Με υπομονή θα φτάσουμε και στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ομάδα μέσα σε τρία χρόνια έχει φτάσει στην καλύτερη δυνατή θέση, την 9η  στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και έχει φτάσει με γεμάτες ομάδες σε κάθε ηλικία. Προσδοκίες υπάρχουν από τα μικρά παιδία. Υπάρχει θέληση, ζήλος και πάθος. Όλα τα παιδιά που έρχονται στην ομάδα μας είναι ταγμένα στο handball. Ευχαριστώ πολύ.»

Πηγή: larisaevents.gr


No comments