Ετοιμάζεται η Θεσσαλονίκη για το EBT finals - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ετοιμάζεται η Θεσσαλονίκη για το EBT finals

Διατηρώντας τα «σκήπτρα» της «πρωτεύουσας» του ευρωπαϊκού μπιτς χάντμπολ, η Θεσσαλονίκη επελέγη για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια να φιλοξενήσει το EBT Finals.

Η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η ολοκληρωμένη διοργάνωση και φιλοξενία των ομάδων και των τελικών αγώνων το 2014 αποτέλεσαν καταλυτικούς παράγοντες για την εκ νέου επιλογή της Θεσσαλονίκης, η οποία θα υποδεχτεί την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Διασυλλογικού πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ, από 20-22 Μαΐου 2016, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αθλημάτων Άμμου Avant Garde στην Καρδία Θεσσαλονίκης. Η απόφαση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (EHF) που ήταν ομόφωνη υπέρ της Ελληνικής υποψηφιότητας, αποτελεί
ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλονται στη Βόρεια Ελλάδα για την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος.

Ωστόσο, εκτός από την αγωνιστική και αθλητική σπουδαιότητα της διοργάνωσης, η φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Διασυλλογικού πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ στη Θεσσαλονίκη ενισχύει την ιδέα του θεματικού αθλητικού τουρισμού, η οποία επιτυγχάνεται πλέον στην πράξη, καθώς στους αγώνες θα πάρουν μέρος συνολικά 20 ομάδες (ανδρών και γυναικών) απ’ όλη την Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, δίνει την ευκαιρία για νέες διακρίσεις και στις ελληνικές ομάδες, οι οποίες έχουν σημαντικές επιτυχίες στο αγωνιστικό τους ενεργητικό. Θυμίζουμε, ότι  το ελληνικό μπιτς χάντμπολ, έχει ήδη τρία μετάλλια σε τελική φάση Masters (Χρυσό η Αβαν Γκαρντ (Γυναίκες) το 2009, ασημένιο ο Παναιτωλικός (Άνδρες) το 2011, και χάλκινο η Ακρόπολη (Άνδρες) το 2014), ενώ πρόσφατα τον Σεπτέμβριο η Εθνική Γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ
Να σημειωθεί, πως η Τελική Φάση του Διασυλλογικού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Beach Handball θα φιλοξενηθεί στα σύγχρονα γήπεδα του πρότυπου προπονητικού κέντρου Beach Activities, στο χωριό της Ειρήνης στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

Για συνολικά 10 ημέρες (προ-τουρνουά test event και τριήμερο τελικών) οι εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των αθλητών και των funs του beach handball ολόκληρης της Ευρώπης.

Συνολικά 450-500 αθλητές, προπονητές και παράγοντες του Beach Handball θα χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις και τους χώρους και εικόνες από αυτό το 3ήμερο θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.
Παράλληλα και στον ίδιο χώρο θα διοργανωθεί σεμινάριο διαιτησίας σε διεθνές επίπεδο και σεμινάριο προπονητών beach handball. Η διοργάνωση θα μεταδοθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε live streaming.

Φωτό: Δημήτρης Τσαβδαρίδης

No comments