Εννοούν αυτό που λένε; - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εννοούν αυτό που λένε;

Πριν λίγο καιρό σημειώναμε από αυτό τον χώρο, τη σημαντική πρωτοβουλία της ΕΣΧΑ, για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της πλαστοπροσωπίας -που είχε πάρει διαστάσεις στα ηλικιακά πρωταθλήματα- αφού εκτός από έλλειψη σεβασμού στο "ευ αγωνίζεσθαι", αλλοίωνε το σώμα της ΓΣ της ΟΧΕ, δίνοντας το δικαίωμα σε σωματεία που δεν θα είχαν αλλιώς δικαίωμα ψήφου, να το αποκτούν χωρίς να το δικαιούνται. Να θυμίσουμε ότι για την απόκτηση δικαιώματος ψήφου, χρειάζεται η συμμετοχή σε επίσημα πρωταθλήματα, με τουλάχιστον 20 αθλητές. Από την άλλη η ΟΧΕ συμμετέχει στις δράσεις της ΕΘΝΟΑ με σκοπό την προβολή της Ολυμπιακής παιδείας και του Ολυμπιακού ιδεώδους.

Αργότερα μάθαμε, ότι αυτή η πρωτοβουλία, λήφθηκε ύστερα από καταγγελία ομάδας, που υποστηρίχθηκε μέχρι τέλους, αφού επιβεβαιώθηκε και από τα στελέχη του αγώνα. Αποτέλεσμα αυτής της καταγγελίας, ήταν η έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας από το ΔΣ της ΕΣΧΑ, που κατέληξε ΟΜΟΦΩΝΑ στις 22/3, με ποινή ετήσιου αποκλεισμού του υπεύθυνου της ομάδας.


Όλοι έχουμε κάνει λάθη στη ζωή μας, τα οποία έχουμε πληρώσει με τον έναν ή αλλον τρόπο. Ανεξάρτητα από το αν ήταν αυστηρή, υπερβολική ή οτιδήποτε άλλο η συγκεκριμένη ποινή, αφού το φαινόμενο ήταν ήδη γνωστό και είχαν προυπάρξει συστάσεις για συμμόρφωση, η απόφαση αυτή, έδειξε ότι επιτέλους σε αυτό το άθλημα υπάρχουν κάποιοι που λένε αυτό που εννοούν και εννοούν αυτό που λένε! Επιπρόσθετα, όπως επικαλέστηκαν όσοι έλαβαν την απόφαση, είχε και τη μορφή μηνύματος και για μια άλλη περίπτωση η οποία έχει λάβει χαρακτηριστικά απληστίας!!!

Και ως δια μαγείας, εκεί που είχε ληφθεί η απόφαση και χωρίς να υπάρχει κάποιο νεο στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί επανεξέταση, συγκαλείται εκ νεου συνεδρίαση του ΔΣ ΕΣΧΑ, την 13/4/2016, ώστε να ξανασυζητηθεί το θέμα. Κι εκεί αρχίζουν τα παράξενα. Στη συνεδρίαση, χωρίς να το δικαιούται, παρίσταται ο ΓΓ της ΟΧΕ, ο οποίος λαμβάνει μάλιστα το λόγο και χωρίς να το πει ευθέως, αφήνει να εννοηθεί ότι θα ήταν φρόνιμο να γίνει επανεξέταση του θέματος. Έγκριτος νομικός μέλος του ΔΣ της ΕΣΧΑ, αναρρωτιέται πως θα παρακαμφθεί ο πειθαρχικός κανονισμός, ενω υπάρχει προφανής δυσαρέσκεια από τα υπόλοιπα μέλη, που αρνούνται να γελοιοποιηθούν, αλλάζοντας μια απόφαση η οποία είχε διαρρεύσει εδω και καιρό. 

Κι εκεί έρχεται το δεύτερο χτύπημα. Ο ΓΓ της ΕΣΧΑ και Ειδικός Γραμματέας της ΟΧΕ, προφανώς πιεσμένος, επικαλούμενος και το ΑΛΗΘΕΣ επιχείρημα ότι ο συγκεκριμένος προπονητής βοηθάει στη δημιουργία νεων ομάδων και την παροχή ωρών σε γήπεδα, εισηγείται την αναθεώρηση της ποινής και τη μετατροπή της σε ετήσιο μεν, αλλά μέχρι το Σεπτέμβριο αποκλεισμό και μετά με αναστολή!!! Η συγκεκριμένη πρόταση προκάλεσε και μια παραίτηση ενός συμβούλου εν μέσω εντόνων διαμαρτυριών των υπολοίπων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση και να θεωρηθεί ως μη γενόμενη!!!

Τα παραπάνω γεγονότα είναι διασταυρωμένα και δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση, αν και όποιος επιθυμεί μπορεί να τα διαψεύσει. Επίσης δεν αναφέρονται ονόματα, αφού το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι νοοτροπίες. Όμως εδω γεννούνται τα εξής ερωτηματικά!  

- Τελικά τι ισχύει;
- Ποιος και για ποιον λόγο έθεσε εκ νέου το θέμα στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ της 13/4;
- Γιατί -αν υπήρχαν- δεν λήφθηκαν υπόψη τα ελαφρυντικά στοιχεία στην εκδίκαση της υπόθεσης την 22/3;
- Με ποια δικαιοδοσία παρέστη ο ΓΓ της ΟΧΕ στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΧΑ;
- Η εισήγηση για μετατροπή της τιμωρίας, προβλέπεται από τον πειθαρχικό κανονισμό της ΟΧΕ;
- Μήπως έφτασε η ώρα να πάμε ενα βήμα εμπρός, με σωματεία που θα προάγουν και θα καλλιεργούν το άθλημα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;
         

No comments