Τελευταία νέα

«Ο πήχης του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ έχει ανέβει πολύ ψηλά»

Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή στη Βέροια, η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Απριλίου

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 4ου Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ Αναπτυξιακών Ηλικιών ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο ταμίας της ΟΧΕ και Πρόεδρος της ΕΑΠ Κυριακή Μπακουλοπούλου, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, ο Γενικός Αρχηγός του Φιλίππου Βέροιας Γιώργος Χατζόγλου, η αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016 Κατερίνα Ψωμιάδου, ο Πρεσβευτής Κοινωνικού πυλώνα ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016, ηθοποιός και αθλητής χάντμπολ Γιάννης Αϊβάζης, καθώς και η εθελοντική Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες Μελίνα Δαμιανίδου.
Πριν την έναρξη των ομιλιών προβλήθηκαν τα δύο βίντεο που επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε ο
Γιάννης Αϊβάζης και αφορούν το κάλεσμα αγάπης του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ στη Μέριμνα.
Ο διάσημος ηθοποιός και αθλητής χάντμπολ μαζί με άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες έστειλαν το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και όλοι μαζί στήριξαν την καμπάνια για τα βραχιολάκια αγάπης που διατίθενται από το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ με σκοπό όλα τα έσοδα να ενισχύσουν την Μέριμνα Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες.
Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου


Κώστας Βοργιαζίδης (Δήμαρχος Βέροιας): «Σας καλωσορίζω και φέτος στην πόλη μας με αφορμή το 4ο Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ Αναπτυξιακών Ηλικιών. Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη τι σημαίνει για εμάς ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Πρώτα απ’ όλα ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ έρχεται στην μητρόπολη του χάντμπολ, στην πόλη που αγαπάει και στηρίζει το άθλημα. Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ σημαίνει για την πόλη μας εξωστρέφεια. Αρκετός κόσμος θα επισκεφτεί την πόλη μας, θα απολαύσει τις ομορφιές της, θα μάθει για την ιστορία της και θα φύγουν σίγουρα όλοι πλούσιοι από αισθήσεις και γνώσεις. Επιπλέον είναι μια τονωτική ένεση μέσω του αθλητικού τουρισμού που τόσο ανάγκη έχουμε. Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ ωστόσο είναι φυσικά και το αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών ανθρώπων και φορέων. Σημαντική είναι και η συμβολή της Μέριμνας με τους εθελοντές της».
Κυριακή Μπακουλοπούλου (Ταμίας ΟΧΕ, Πρόεδρος ΕΑΠ): «Είναι ιδιαίτερη τιμή και αρά που παρευρίσκομαι εδώ σαν εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος. Βρισκόμαστε σε μία πολύ όμορφη πόλη που συνδυάζει αθλητισμό υψηλού επιπέδου, τουρισμό και πολιτισμό. Αυτή η πόλη θα ανοίξει την αγκαλιά της και να υποδεχθεί εκατοντάδες μικρούς αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η συμμετοχή σε αυτό το αναπτυξιακό τουρνουά είναι μεγάλο κέρδος. Θα μάθουν την ευγενή άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, τις αθλητικές αξίες που πρέπει να τις υιοθετήσουν ως βάση στη ζωή τους. Εμείς στηρίζουμε το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ γιατί είμαστε σίγουροι ότι με τον πιο βέλτιστο τρόπο συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού γενικότερα. Είναι τιμή και χαρά να συνεργάζομαι με δύο αξιαγάπητους ανθρώπους τον Δημήτρη Κοτσιώνη και την Κατερίνα Ψωμιάδου. Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης μα πάνω απ’ όλα τους εθελοντές».


Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη (Πρόεδρος ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016): «Η λέξη ευχαριστώ θα ακουστεί πολλές φορές και ποτέ δεν θα είναι αρκετό. Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους. Κάποιοι μόχθησαν πάρα πολλοί, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φτάσουμε εδώ και τώρα απομένει το τελικό αποτέλεσμα. Οι προσδοκίες έχουν ξεπεραστεί. Μία πρόταση θέλω να καταθέσω δια του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στις 16 Οκτωβρίου 2016 που εορτάζει η πόλη την απελευθέρωση της και βραβεύονται άνθρωποι για την μεγάλη τους προσφορά, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ο Δημήτρης Κοτσιώνης γιατί πραγματικά έχει προσφέρει πολλά».
Θεόφιλος Κορωνάς (Πρόεδρος ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας): «Ως ο επίσημος αθλητικός φορέας του Δήμου καλωσορίζουμε όλους τους αθλητές, τους προπονητές και όλους τους προσκεκλημένους. Η πόλη μας τιμάει την μεγάλη γιορτή του χάντμπολ, αφού για πέντε ημέρες στα δύο κλειστά γυμναστήριο θα διεξάγονται μόνο αγώνες του αθλήματος. Καλή επιτυχία σε όλους. Αυτό το τουρνουά ήρθε για να μείνει στη Βέροια».
Γιώργος Χατζόγλου (Γενικός Αρχηγός Φιλίππου Βέροιας): «Κατ’ αρχήν ένα μεγάλο μπράβο για αυτό το τουρνουά. Ο Δημήτρης Κοτσιώνης δεν ήπιε απλά νερό από την Μπαρμπούτα, παραήπιε. Εμείς στο χάντμπολ χαρακτηριζόμαστε από ανιδιοτέλεια γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επαγγελματικές υποχρεώσεις και ερασιτεχνικές απολαβές και το κάνουμε αγάπη. Ο Δημήτρης αυτή την ανιδιοτέλεια την πήγε ένα βήμα παραπέρα και έχει ένα χάρισμα να μαγνητίζει τον κόσμο γύρω του. Αυτά τα πάντρεψε με την αγάπη της πόλης για το χάντμπολ και πραγματοποιείται αυτή η διοργάνωση. Αξίζουν πολλά μπράβο στον Δημήτρη, στον Δήμο και τους εθελοντές για όλα αυτά που κάνουν. Εμείς σαν Φίλιππος προσπαθούμε να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».


Κατερίνα Ψωμιάδου (Αντιπρόεδρος ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016): «Είναι μια σημαντική ημέρα για μένα. Μία από τις μεγάλες και πραγματικά ουσιαστικές συνεργασίες που έχουμε είναι με το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες. Η στήριξη στις προσπάθειες της Μέριμνας είναι τιμή και χαρά για εμάς. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Μέριμνας ανήκει και η έκδοση των συλλεκτικών βραχιολιών που πωλούνται προς ένα ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες της. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη ΧΑΝΘ για την παραχώρηση του ειδικού τάραφλεξ που τοποθετήθηκε στο ΔΑΚ Βικέλας και θα βοηθήσει στην καλύτερη ποιότητα των αγώνων. Τα γήπεδα έχουν στολιστεί, ενώ στον προαύλιο χώρο του Φιλίππειου υπάρχει περίπτερο της Hummel και της Spot team, στο οποίο ο κόσμος μπορεί να προμηθεύετε αθλητικά είδη. Ευχαριστώ όλους, αλλά περισσότερο τον Γιώργο Χατζόγλου γιατί τα λόγια που είπε με συγκίνησαν».
Γιάννης Αϊβάζης (Πρεσβευτής Κοινωνικού πυλώνα ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016): «Παρότι το ΕΣΡ ακόμα δεν μας έχει δώσει άδεια για το βιντεάκι που έχουμε ετοιμάσει, προκειμένου να προβληθεί στην τηλεόραση, εντούτοις ο στόχος επετεύχθη. Τα βραχιολάκια έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Δημήτρης, η Κατερίνα, οι φίλοι που είναι εδώ, οι συνάδελφοι, οι συνεργάτες για να στηρίζουμε τους συνανθρώπους. Για μένα όλοι εσείς κερδίσατε ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Επί 26 χρόνια το χάντμπολ είναι η οικογένεια μου, με μεγάλωσε, με γαλούχησε, δεν θα ήμουν τίποτα χωρίς αυτό και ευτυχώς μετά από 26 χρόνια με δικαιώνει. Έχω φίλους, αδερφούς που βοηθούν την κοινωνία. Ηθοποιός σημαίνει τέχνη, σημαίνει πολιτισμός. Ανυπομονώ να ξαναπάω στους φίλους μου στη Μέριμνα. Για μένα, τον Δημήτρη και την Κατερίνα είναι προτεραιότητα και θα την στηρίξουνε όσο μπορούμε. Ο πήχης του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ έχει ανέβει πολύ ψηλά. Δημήτρη, έχεις την καλή επιτυχία όλων των καλλιτεχνών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξανδρο Σταύρου, στον Μανούσο Μανουσάκη, στην Νικολέτα Καρρά, στην Μαρία Κορινθίου, στην Κατερίνα Τσάβαλου, στον Τόνυ Δημητρίου. Ήθελαν πολύ να έρθουν, του χρόνου θα είναι όλοι εδώ».
Μελίνα Δαμιανίδου (Εθελοντική Πρόεδρος Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες): «Αυτές τις άγιες ημέρες θέλω να θυμίσω την επιστολή του Απόστολου Παύλου προς Κορινθίους που ανέφερε: ‘’αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί’’. Η Μέριμνα έχει πολύ κόσμο γύρω της να την αγαπάει. Μας έχουν ανεβάσει τόσο ψηλά που ψηλότερα δεν γίνεται. Η αληθινή αγάπη είναι κάτι που φαίνεται, δεν θέλει διαφήμιση, δεν θέλει διακρίσεις. Πόσα ευχαριστώ να πω; Στον Δημήτρη και την Κατερίνα, στον Δήμο και τους πολίτες της Βέροιας, στον κύριο Αϊβάζη, σε όλους αυτούς τους ηθοποιούς. Όταν θέλουμε, μπορούμε. Καλή Ανάσταση στις ψυχές όλων».

Τελετή έναρξης με πλούσια παράδοση
Μία από τις δυνατές στιγμές του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι η τελετή έναρξης του τουρνουά. Με πρώτα τα παιδιά της Μέριμνας όλες οι ομάδες παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο της Βέροιας, την οδό Μητροπόλεως, καταχειροκροτήθηκαν από τους δημότες και όλον τον κόσμο και κατέληξαν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης.
Εκεί χόρεψαν για τους παρευρισκόμενους ο σύλλογος των κρητικών Ημαθίας και ο λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος ντόπιων Μακροχωρίου, ο οποίος μάλιστα χάρισε και τα σπαθιά του από την χορογραφία στους αρχηγούς των ομάδων. Από την πλευρά του Ολυμπιακός έστειλε το μήνυμα κατά του bullying με την ομάδα του Κερατσινίου να έχει αφιερώσει όλη του τη φετινή σεζόν κατά του σχολικού εκφοβισμού.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη να κηρύσσει την έναρξη των αγώνων του 4ου Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ Αναπτυξιακών Ηλικιών «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ».

Εκ του γραφείου Τύπου

No comments