Αποχώρηση 3 ομάδων της Μυτιλήνης από το πρωτάθλημα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αποχώρηση 3 ομάδων της Μυτιλήνης από το πρωτάθλημα

Σε μια πρωτοφανή εξέλιξη για το άθλημα του χάντμπολ στη Λέσβο, τρία εκ των τεσσάρων σωματείων του νησιού μας απέστειλαν προ ολίγου επίσημη ενημέρωση προς την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας, ότι αποχωρούν από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, διαμαρτυρόμενα για τις συνεχείς μεθοδεύσεις και τις αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα, θέτοντας επίσης ζήτημα άνισης μεταχείρισης.

Παράλληλα, στην επιστολή εκφράζονται και παράπονα για το γεγονός πως σε επανειλημμένες οχλήσεις των συλλόγων της Λέσβου προς την ΟΧΕ για το καίριο ζήτημα της κάλυψης του κόστους αποζημίωσης της μετακίνησης των διαιτητών, που ορίζονται από την Αθήνα (!), δεν λήφθηκε η παραμικρή μέριμνα από μέρους της Ομοσπονδίας.

Έτσι, Παπάδος Γέρας, ΑΟ Μυτιλήνης και Αίαντας Μυτιλήνης αποχωρούν από το πρωτάθλημα της
αγωνιστικής περιόδου 2015-16, ενώ ο νεοφώτιστος και νεοσύστατος ΑΟ Πολιχνίτου τηρεί αποστάσεις από τη συγκεκριμένη απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, επειδή το ζήτημα δεν είναι καινούριο, είναι πολύ πρόσφατη , η ανακοίνωση προς την ΟΧΕ από την ΤΕ Λέσβου, στην οποία εξέφραζε όλους αυτούς τους προβληματισμούς, βάλλοντας κατά ενός συγκεκριμένου προσώπου εντός της Ομοσπονδίας, στον οποίο χρεώνουν μεθοδεύσεις και εξυπηρετήσεις υπέρ της ΑΕ Λήμνου. Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως, οι Λημνιοί θεωρούνται ήδη πρωταθλητές στο 2ο Όμιλο της Β' Εθνικής και θα λάβουν μέρος στα μπαράζ ανόδου προς την Α2 των ανδρών.

Δυστυχώς, το γεγονός και μόνο ότι από ενέργειες, παραλείψεις ή αδιαφορία της ΟΧΕ δημιουργείται τέτοιο... μπάχαλο με αποχωρήσεις ομάδων μεσούσης της σεζόν, αποδεικνύει ότι κάτι δε λειτουργεί σωστά εντός της Ομοσπονδίας. Και τόσο το "SL", όσο και η ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ", είχαν φροντίσει από πέρυσι, να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου με συνεχή ρεπορτάζ, που έριχναν φως σε... σκοτεινές πτυχές της διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η επιστολή

"Παπάδος Γέρας - Α.Ο.Μυτιλήνης - Αίαντας Μυτιλήνης

Μυτιλήνη: 22/04/2016

Προς:
1. Μέλη του ΔΣ της ΟΧΕ,
2. Επιτροπή Πρωταθλήματος,

Σας ενημερώνουμε ότι τα σωματεία Παπάδος Γέρας, Αθλητικός Όμιλος Μυτιλήνης, και Α.Π.Φ.Σ.Αίαντας Μυτιλήνης αποσύρονται από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Ανδρών, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την συνεχή αλλαγή του προγράμματος του ομίλου μας και τη μη τήρηση της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των συμμετεχόντων ομάδων του. Επίσης δεν υπήρξε μέριμνα από την πλευρά σας για την κάλυψη του κόστους της αποζημίωσης της μετακίνησης των διαιτητών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται κατά πολύ ο ήδη προβληματικός προϋπολογισμός μας. Σας είχαμε ενημερώσει ενδελεχώς με την επιστολή μας που σας εστάλη στις 13/04/2016 και μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι δεν ελήφθη καθόλου υπόψη.

Ως εκ τούτου η απόφασή μας για αποχώρηση από το πρωτάθλημα του 2015-16 είναι οριστική.

Μετά τιμής
Ανδριώτης Βασίλης
Παπάδος Γέρας

Λογοθέτης Θεόδωρος
Α.Ο.Μυτιλήνης

Μπουλμπούλης Ευστράτιος
Αίαντας Μυτιλήνης

Πηγή http://www.sportlesvos.gr/

No comments