Απεβίωσε ο ιδρυτής του ΑΣΕΔ Ιωάννης Φ. Δούκας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Απεβίωσε ο ιδρυτής του ΑΣΕΔ Ιωάννης Φ. Δούκας

Την Τρίτη 23 Φεβροαρίου απεβίωσε ο Ιωάννης Φ. Δούκας, πρόεδρος του ΔΣ και Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Δούκα επί 48 χρόνια. Παράλληλα, ο εκλιπών ίδρυσε το 1979 τον Αθλητικό Σύλλογο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα (ΑΣΕΔ) του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος μέχρι το 2014 και επίτιμος Πρόεδρος τα 2 τελευταία χρόνια..

Ως εξέχουσα προσωπικότητα για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δρώμενα, ο Ιωάννης Φ.Δούκας, άξιος συνεχιστής του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων, Φίλιππου Ν. Δούκα, είχε τιμηθεί για την προσφορά του στην ελληνική εκπαίδευση από τη Γαλλική Κυβέρνηση με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα, από το Δήμο Αθηναίων με το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών, από την Ακαδημία Αθηνών για την καταγραφή των «Μνημείων Ορθοδοξίας στην Αλβανία», από την Ένωση Ευρωπαίων Εκπαιδευτικών και δύο φορές από τον ΟΜΕΠΟ. Υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος της Εταιρείας Ελληνικών Σπουδών και Πρόεδρός της από το 1975...

Ήταν μέλος της επταμελούς επιτροπής που συγκρότησε, το 1990, ο τότε Πρωθυπουργός καθηγητής Ξενοφών Ζολώτας για τη μελέτη και την υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής.
Τέλος, οραματίστηκε και πραγματοποίησε την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στον Έλληνα Δάσκαλο.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.


No comments