Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη το ΕΒΤ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη το ΕΒΤ

Για 2η φορά σε τρία χρόνια θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Διασυλλογικού πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ

Στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Αθλημάτων Άμμου Avant Garde, θα διεξαχθεί το τριήμερο 20-22 Μαΐου 2016 η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Διασυλλογικού πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ, όπως αποφασίστηκε σήμερα.

Ακόμα πιο σημαντικό για την ελληνική υποψηφιότητα ήταν πως η εκτελεστική επιτροπή (Δ.Σ.) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει στην Θεσσαλονίκη την διοργάνωση, παρότι η ψηφοφορία έγινε στην Πολωνία, η οποία είχε θέσει επίσης υποψηφιότητα για την πόλη του Γκντανσκ, ενώ η Θεσσαλονίκη κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της υποψηφιότητας της Βαρκελώνης.

Θα είναι η 4η φορά μέσα στην δεκαετία που η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την μεγάλη αυτή διοργάνωση μετά την Κατερίνη το 2006, την Κέρκυρα το 2009 και τη Θεσσαλονίκη το 2014 και είναι πλέον φανερό ότι τόσο αγωνιστικά, όσο και οργανωτικά η χώρα μας συγκαταλέγεται στις υπερδυνάμεις του αθλήματος παγκοσμίως.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίες οι επιτυχίες του ελληνικού μπιτς χάντμπολ, που έχει τρία μετάλλια σε
τελική φάση Masters. Χρυσό η Αβαν Γκαρντ (Γυναίκες) το 2009, ασημένιο ο Παναιτωλικός (Άνδρες) το 2011, και χάλκινο η Ακρόπολη (Άνδρες) το 2014, ενώ πρόσφατα τον Σεπτέμβριο η Εθνική Γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα και η Ανδρική ομάδα την 4η θέση.

Στο EBT θα συμμετάσχουν 20 ομάδες (10 ανδρών + 10 γυναικών) και εφόσον διοργανωθεί στην Ελλάδα, δύο ομάδες (1 ανδρική και 1 γυναικεία) θα είναι ελληνικές.
Παράλληλα, θα διεξαχθεί από την EHF σεμινάριο προπονητών, καθώς και σχολή διεθνοποίησης διαιτητών/παρατηρητών μπιτς χάντμπολ.

No comments