Με συμμετοχή σε τουρνουά στη Βοσνία ξεκινά η συνεργασία ΟΧΕ - Βριληττός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με συμμετοχή σε τουρνουά στη Βοσνία ξεκινά η συνεργασία ΟΧΕ - Βριληττός

Στη Βοσνία θα ταξιδεύσουν η Εθνική Παμπαίδων, ο Φίλιππος και η ΧΑΝΘ για να πάρουν μέρος στο φημισμένο τουρνουά του Μπρτσκό «Lokomotiva Cup 2015»

Με την υπογραφή σχετικής σύμβασης επισημοποιήθηκε η συνεργασία του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» με την Επιτροπής Ανάπτυξης της ΟΧΕ που αφορά τις δράσεις των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων μέσω χορηγίας για τα επόμενα δύο χρόνια.
Η πρώτη δράση πάνω στην συγκεκριμένη χορηγία του 4ου Διεθνούς Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών (Βέροια, 22-27 Απριλίου 2016) είναι η αποστολή της Εθνικής Παμπαίδων Α’
(γεννημένοι 2002-2003), καθώς και του Φιλίππου Βέροιας και της ΧΑΝΘ στην κατηγορία των Παίδων στη Βοσνία το διάστημα 17-21 Δεκεμβρίου 2015.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και οι δύο ελληνικοί Σύλλογοι θα πάρουν μέρος στο σπουδαίο τουρνουά του Μπρτσκό «Lokomotiva Cup 2015» μαζί με σπουδαίες ομάδες από Κροατία, Σλοβενία, Δανία, Βοσνία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ουγγαρία.

Προετοιμασία στη Βέροια
Μάλιστα για την καλύτερη προετοιμασία της Εθνικής Παμπαίδων, ενόψει του τουρνουά, ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» -σε συνεννόηση με την ΕΑΠ/ΟΧΕ- αποφάσισε να καλύψει όλα τα έξοδα (μετακίνηση, διαμονή, διατροφή) της ομάδας, ώστε να πραγματοποιήσει τριήμερο προπονητικό καμπ στη πόλη της Βέροιας, το διάστημα 11-13 Δεκεμβρίου 2015.

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων
Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στον όμιλο τις Γκόρενιε (Σλοβενία), Μοσλάβινα (Κροατία) και Μπέλινια (Βοσνία).
Στην κατηγορία των παίδων ο Φίλιππος Βέροιας βρίσκεται στον Α΄ όμιλο και θα αντιμετωπίσει τις PPD Ζάγκρεμπ (Κροατία), Ίσβιντακ (Βοσνία), Μπόρατς Μπάνια Λούκα 2 (Βοσνία) και Ερυθρό Αστέρα (Σερβία).
Η ΧΑΝΘ τοποθετήθηκε στο Β΄ όμιλο και θα έχει αντιπάλους τις Πιβοβάρνα Λάσκο Τσέλιε (Σλοβενία), Παρτίζαν (Σερβία), Ζουπάνια (Κροατία) και Λοκομοτίβα (Βοσνία).
Γ΄ όμιλος: Νόβι Βελιγραδίου (Σερβία), Γκόρενιε (Σλοβενία), Γέρσι 1 (Δανία), Κριβάλια (Βοσνία), Μπιέλινα (Βοσνία)
Δ’ όμιλος: Μπόρατς 1 (Βοσνία), Βέζπρεμ (Ουγγαρία), Γέρσιε 2 (Δανία), Μοσλάβινα (Κροατία), Σμεντερεβό (Σερβία).

«Κίνηση αγάπης προς το άθλημα και τα παιδιά»
H αντιπρόεδρος του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και αρχηγός της αποστολής στη Βοσνία, Κατερίνα Ψωμιάδου επεσήμανε: «Είναι μια κίνηση αγάπης του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ προς το άθλημα για όλα τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες εμπειρίες και να ανεβάσουν πιο ψηλά το επίπεδο του ελληνικού χάντμπολ. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δυνατά τουρνουά της Ευρώπης και μετέχουν μεγάλες ομάδες από σπουδαίες σχολές. Κάθε χρόνο θα προσπαθούμε σαν ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ να δίνουμε την ευκαιρία και σε άλλες ομάδες να παίζουν σε αντίστοιχα τουρνουά του εξωτερικού».

«Μόνο κέρδη»
Ο Ομοσπονδίας τεχνικός της Εθνικής Παμπαίδων Χρήστος Τζουβάρας σχολίασε: «Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια με την ευτυχή συγκυρία της χορηγίας του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» αυτή η Εθνική ομάδα θα δώσει αγώνες στο εξωτερικό. Τα παιδιά είναι μια πρώτη επιλογή από την διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο. Σε συνεργασία με την ΕΑΠ/ΟΧΕ και τους συναδέλφους προπονητές προσπαθούμε να περάσουμε σε όλους τους αθλητές μια κοινή φιλοσοφία πάνω στην τεχνική. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά που θα παίξουν αντίπαλοι με αθλητές από το εξωτερικό που έχουν άλλες παραστάσεις. Κάποιες ομάδες που παίρνουν μέρος στο τουρνουά είναι πολύ ισχυρές, άλλου επιπέδου και από αυτό μόνο κέρδη θα έχουμε».

«Πρόκληση και ευκαιρία»
Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Τάσος Χατζηπαρασίδης δήλωσε: «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα αναπτυξιακά τμήματα του Φιλίππου και παράλληλα πρόκληση να δούμε τις δυνατότητες μας απέναντι σε παραδοσιακές σχολές του χάντμπολ. Είναι μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται μέσα από το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» το οποίο ευχαριστούμε δημόσια για αυτή την δυνατότητα. Ελπίζω να την αρπάξουμε και να μαζέψουμε όσο περισσότερες εμπειρίες, εικόνες, παραστάσεις από αυτές τις μεγάλες δυνάμεις που θα αντιμετωπίσουμε».

«Ανοίγουν οι χαντμπολικοί μας ορίζοντες»
Ο τεχνικός της ΧΑΝΘ Αλέξης Παπαβασίλης είπε: «Σαν ΧΑΝΘ είναι γνωστό ότι δίνουμε πολύ βάση στις αναπτυξιακές ηλικίες. Σε συνεργασία με τους προπονητές της πρώτης ομάδας Νίκο Μάντζο και Γιώργο Βασιλειάδη προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο προσδοκιών στις μικρές ηλικίες με κύριο μέλημα την προώθηση των παιδιών αυτών στο μέλλον στην ανδρική μας ομάδα και κατ’ επέκταση και στις Εθνικές ομάδες. Το μοντέλο αυτό προϋποθέτει μια ενιαία προπονητική διαδικασία την οποία έχουμε συναποφασίσει και στα πλαίσια αυτά εντάσσεται η συμμετοχή των Παίδων σε όσο των δυνατόν περισσότερα ανταγωνιστικά παιχνίδια. Το τουρνουά της Βοσνίας –που μας προσφέρει ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ- μας δίνει την ευκαιρία να ανοίξουμε τους χαντμπολίκους μας ορίζοντες, καθώς πρόκειται για ένα διεθνές τουρνουά με σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες και σχολές και υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού».

No comments