Απόψε το μεγάλο ντέρμπι των γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Απόψε το μεγάλο ντέρμπι των γυναικών

Ντέρμπι κορυφής στο Σπίτι του Χάντμπολ με τον «δικέφαλο» του Βορρά να αντιμετωπίζει την νταμπλούχο Ελλάδος

Η 6η αγωνιστική της Α1 Γυναικών συνεχίζεται αύριο με ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Νέα Ιωνία στο κλειστό της Μίκρας «Σπίτι του χάντμπολ».
Οι δύο ομάδες μαζί με την Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας ισοβαθμούν στην 1η θέση με 8 πόντους, έχοντας κάνει όλες το ρεπό τους, ενώ η ομάδα της Άρτας έχει και ένα παιχνίδι περισσότερο.
Από την πορεία του πρωταθλήματος και το επίπεδο των ομάδων είναι φανερό ότι ο «δικέφαλος» του Βορρά και η νταμπλούχος Ελλάδος έχουν διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και θα είναι οι
δύο βασικές διεκδικήτριες των φετινών εγχώριων τίτλων.
Τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στις 27 Μαρτίου 2015 στον 29ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών, που διεξήχθη στο PAOK Sports Arena.
Η Νέα Ιωνία είχε καταφέρει μπροστά σε 2.000 θεατές -αριθμός- ρεκόρ για το γυναικείο χάντμπολ στην Ελλάδα- να επικρατήσει με 24-19 και να αναδειχθεί για 3η φορά Κυπελλούχος Ελλάδος.

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ Γρηγορία Γκόλια επεσήμανε: «Είναι ένα ντέρμπι. Δεν σημαίνει ότι θα αναδείξει κάτι ιδιαίτερο. Αυτή την στιγμή είμαστε οι δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος. Εμείς έχουμε ενισχυθεί αρκετά, όπως και η Νέα Ιωνία. Θέλουμε την νίκη, η οποία θα έχει περισσότερο ηθική αξία. Ελπίζουμε ο κόσμος του ΠΑΟΚ να έρθει στο γήπεδο και να μας στηρίξει».

Από την άλλη πλευρά η προπονήτρια της Νέας Ιωνίας Σοφία Ναϊσίδου είπε: «Θεωρώ ότι ΠΑΟΚ και Νέα Ιωνία είναι βασικές διεκδικήτριες του τίτλου. Το πρωτάθλημα είναι στην αρχή του. Είναι δυνατό παιχνίδι, αλλά δεν κρίνει τίποτα. Είναι ευχάριστο να έχουμε ένα παιχνίδι ισοδύναμο, αλλά είναι και περίεργο που πρέπει μέσα σε μία εβδομάδα η ομάδα μου να δώσει τα περισσότερα δυνατά παιχνίδια που υπάρχουν στη σεζόν. Δεν ήταν σωστή η στάση της ΔΕΠ απέναντι στην ομάδα μας. Κάναμε αίτημα, ώστε ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ να διεξαχθεί 25 Νοεμβρίου μετά τον αγώνα της 7ης αγωνιστικής με τον Μέγα Αλέξανδρο, αφού το Σαββατοκύριακο θα παίξουμε δύο Ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Αστραχανότσκα. Δεν προστατεύονται οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη και προσπαθούν να διαφημίσουν το γυναίκειο χάντμπολ στο εξωτερικό, αλλά αντίθετα ευνοούνται αυτές που δεν δηλώνουν συμμετοχή».

No comments