Κ. Χατζηδημητρίου: "Πέρα από τη λογική" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κ. Χατζηδημητρίου: "Πέρα από τη λογική"

του Κωνστανίνου Χατζηδημητρίου
Βλέποντας κανείς το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού της Handball Premier το σίγουρο είναι πως θα συμπεριελάμβανε τον Διομήδη στις ομάδες που αποδυναμώθηκαν αισθητά, σε σημείο που να θεωρηθεί μάλιστα ότι η διοίκηση ρίχνει… λευκή πετσέτα για κάποια χρόνια στην προσπάθεια διεκδίκησης των τίτλων μετά από μία τριετία γεμάτη επιτυχίες (ευρωπαϊκό 2012, πρωταθλήματα 2012, 2014, τελικοί Α1 Ανδρών 2013, 2015, τελικός κυπέλλου 2014).

Μια εκτίμηση απόλυτα δικαιολογημένη, καθώς η αποχώρηση των Μαστορογιάννη, Νούγκοβιτς,
Ανανιάδη, Κυπραίου, Σιμιτσή, πέντε εκ των επτά βασικών παικτών της ομάδας είναι λόγος… διάλυσης.

Ειδικότερα όταν την θέση των μπαρουτοκαπνισμένων παικτών που έφυγαν, την πήραν ταλαντούχοι, αλλά «αμούστακοι» αθλητές (Σεϊρεκίδης, Παπαδόπουλος, Μυλωνάς, Τουνγκελίδης, Δάσκαλος, Κοτανίδης) που μέχρι σήμερα είχαν (εκτός του Μυλωνά), ελάχιστες παραστάσεις. Επίσης ανέλαβαν πρωταγωνιστικούς ρόλους νεαροί παίκτες όπως οι Μούγιτς, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Καρκαλάτος, που μέχρι πρότινος συμπλήρωναν απλώς την 16αδα.

Αμ δε. Άλλα έλεγαν τα χαρτιά, άλλα φάνηκαν στο γήπεδο, όπου εκεί είναι το πραγματικό κριτήριο. Ο Διομήδης μέσα από αυτή την… βίαιη, αλλά αναγκαία ανανέωση, βγήκε πιο δυνατός, κόντρα στην λογική.

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Handball Premier νίκησε τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ (την πιο ενισχυμένη ομάδα του πρωταθλήματος) εκτός έδρας με 21-19 και το περασμένο Σάββατο συνέτριψε την ΑΕΚ (που τρεις ημέρες πριν είχε νικήσει άνετα τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ) με 27-17, πραγματοποιώντας… εντυπωσιακή εμφάνιση.

Αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα, αυτές οι πρώτες δύο αγωνιστικές, δείχνουν την τάση, τις δυνατότητες και τον ρόλο του Διομήδη στο πρωτάθλημα που είναι ξεκάθαρο πως θα είναι πρωταγωνιστικός.

Βέβαια σε αυτή την ζωή, τίποτα δεν είναι τυχαίο και θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τους λόγους που ο Διομήδης κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός, παρότι άλλαξε άρδην το status του ρόστερ του.

Α) Οι παίκτες άλλαξαν, αλλά ο προπονητής και «μαέστρος» αυτής της ομάδας έμεινε ο ίδιος. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας έχει μία φιλοσοφία, η οποία στην συγκεκριμένη ομάδα έχει περάσει 100%. Ο Διομήδης έχει αρχίζει να χτίζει την δική του σχολή στο χάντμπολ με συγκεκριμένη τακτική (ανοιχτές άμυνες, ταχύτητα, αντεπιθέσεις) μέσα από την οποία ξεχωρίζει το σύνολο και όχι ένας παίκτης- ηγέτης που θα κερδίζει μόνος του τα παιχνίδια.

Β) Ο Διομήδης Άργους έχει κατορθώσει κάτι που δύσκολα απαντάται αλλού. Έχει φτιάξει κάτι επαγγελματικό μέσα σε ένα ερασιτεχνικό άθλημα. Όλοι οι αθλητές που μεταγράφονται στους «Λύκους», κάνουν ένα μόνο πράγμα. Παίζουν χάντμπολ. Αυτή είναι η κύρια ασχολία τους και αφοσιώνονται- συγκεντρώνονται 100% σε αυτό.

Γ) Μπορεί να αποχώρησαν πολλοί, αλλά ο Διομήδης «εσκεμμένα» κράτησε αυτούς που θεώρησε ότι είναι επί της ουσίας αναντικατάστατοι για την τακτική που ακολουθεί, όπως ο έμπειρος Νίκος Σαμαράς (ταχύτατος και σκόρερ), ο «βράχος» στην άμυνα Θοδωρός Μεγαλοοικονόμου και ο Νίκος Λοϊζος που θεωρείται από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος.

Δ) Δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι οι «Λύκοι» ξεκίνησαν προετοιμασία 2-3 εβδομάδες νωρίτερα από τις άλλες ομάδες, λόγω των φιλικών με την Βάκερ Τουν και σαφέστατα έχουν ένα προβάδισμα στη φυσική κατάσταση, κυρίως στα πρώτα ματς της σεζόν.

Ε) Χάσει, κερδίσει ο Διομήδης τουλάχιστον για μια διετία είναι κερδισμένος. Έριξε το μπάτζετ και χτίζει κάτι για το μέλλον με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός… εργοστασίου παραγωγής αθλητών χάντμπολ μέσα σε ένα περιβάλλον (Αργολίδα) όπου το άθλημα είναι πλέον ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο. Οι τίτλοι δεν είναι αυτοσκοπός, άγχος δεν υπάρχει και στο κάτω κάτω της γραφής, αν δεν διεκδικήσει τίτλους, στην παρούσα φάση, δεν θα του ζητήσει κανείς τα ρέστα…

Βέβαια σε όλα αυτά τα ευχάριστα υπάρχουν και κάποια αρνητικά, όπως για παράδειγμα ότι αυτή η προσπάθεια των νεαρών αθλητών δυστυχώς δεν τυγχάνει της προβολής που θα τους άξιζε.

Ήταν άδικο –ειδικότερα στο ματς με την ΑΕΚ- για αυτά τα παιδιά που ο αγώνας δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, αλλά από ένα τοπικό κανάλι, ενώ το live streaming ήταν για μια ακόμα φορά -τον τελευταίο χρόνο- αποτυχία, αφού το είδαν μόλις 60 άνθρωποι (τόσοι μπορούσαν, βάσει του server που χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό).

Το γήπεδο της Νέας Κίου είναι πράγματι «καυτή» έδρα, όμως είναι μικρό για να χωρέσει τα όνειρα του Συλλόγου, ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις μετάδοσης και αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας, του Σωματείου και φυσικά των τοπικών φορέων.

Ο Διομήδης σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση –που έχει δείξει κατ’ επανάληψη την αγάπη της για το χάντμπολ- θα πρέπει να βρουν άμεσα λύση και μάλιστα μόνιμη, ώστε τα παιχνίδια της ομάδας που επιλέγει η Δημόσια Τηλεόραση να μεταδίδονται ζωντανά.

Αυτό αξίζει και στα νέα παιδιά που κάνουν μεγάλη προσπάθεια και παίζουν ωραίο χάντμπολ, αλλά και στους χορηγούς- υποστηριχτές που είναι στο πλευρό του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια και δικαιούνται προβολή πανελλήνιας εμβέλειας.

Πηγή: sport-fm.gr

No comments