Κρας τεστ για ΙΕΚ Ξυνή και Φίλιππο. Ζωντανά το παιχνίδι (15:00) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κρας τεστ για ΙΕΚ Ξυνή και Φίλιππο. Ζωντανά το παιχνίδι (15:00)

Με ντέρμπι στη Νέα Ιωνία ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Handball Premier

Ένα πολύ παιχνίδι πολύ σημαντικό που θα αποτελέσει κριτήριο για τις δυνατότητες των δύο ομάδων θα διεξαχθεί αύριο στο κλειστό της Νέας Ιωνίας ανάμεσα σε ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ και Φίλιππο Βέροιας.
Η αναμέτρηση που θα ανοίξει την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Handball Premier, θα μεταδοθεί σε live streaming από την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και το Sportshero.gr σε προσφορά των εκπαιδευτικού ομίλου Ξυνή.

Ο Φίλιππος είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα με το απόλυτο των νικών (8 βαθμοί) και
βρίσκεται στην κορυφή, ενώ από την άλλη ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ παρά το κακό ξεκίνημα, έχει καλύψει το χαμένο έδαφος και με 5 πόντους βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι διεξάγεται αύριο, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Φιλίππου το Σαββατοκύριακο απέναντι στην Κράσνονταρ. Για αυτό τον λόγο και η ομάδα της Ημαθίας θα διανυκτερεύσει στην Αθήνα και την Πέμπτη τα ξημερώματα θα αναχωρήσει για την Ρωσία, ώστε να δώσει εκεί τα δύο παιχνίδια για τον 2ο γύρο του Τσάλεντζ Καπ.

Αγωνιστικά προβλήματα για τους γηπεδούχους δεν υπάρχουν. Αντίθετα οι Βεροιώτες δεν θα έχουν στην διάθεση τους τον Καρυπίδη, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο την ερχόμενη εβδομάδα κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ ο πλέι μέικερ Ηλίας Μάντζος αποχαιρέτησε τον Σύλλογο, καθώς θα μετακομίσει στην Κύπρο για επαγγελματικούς λόγους.

Η προϊστορία των δύο ομάδων είναι φτωχή, αφού υπάρχουν μόλις δύο καταγεγραμμένες αναμετρήσεις, αυτές που έγιναν πέρσι για το πρωτάθλημα. Στη Βέροια ο Φίλιππος νίκησε 30-25, ενώ στη Νέα Ιωνία ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ με 29-25.

Ο πλέι μέικερ του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ Αντώνης Λεωνίδας υπογράμμισε: «Ο Φίλιππος βάσει ρόστερ και αγωνιστικής κατάστασης αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και εμείς αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Handball Premier πρέπει τέτοια παιχνίδια να τα κερδίζουμε. Θα είναι δύσκολο ματς και πιστεύω θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στη θέληση».

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Φιλίππου Κώστας Τούτσης είπε: «Από εδώ και στο εξής θα αξιολογηθούν οι ομάδες, οι δυναμική τους και οι δυνατότητες τους. Είναι δύο πολύ σοβαρά τεστ για τον Φίλιππο τα ματς με ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ και ΑΕΚ. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί, όλα παίζουν ρόλο. Έχουμε κάποιους παίκτες από τους ποιοτικότερους στο πρωτάθλημα. Όλοι έχουν καταλάβει ότι το παιχνίδι είναι καθοριστικό».

No comments