Η Ασπίδα Ξάνθης στην Α2 ανδρών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Ασπίδα Ξάνθης στην Α2 ανδρών

Πολύ ευχάριστη είδηση για το ξανθιώτικο handball, καθώς η διοίκηση της Ασπίδας αποδέχθηκε θετικά το κάλεσμα της Ο.Χ.Ε. για τη συμμετοχή της ξανθιώτικης ομάδας στην Α2. Η παραίτηση της ΓΕΒ 2011 έφερε το συγκρότημα του Θόδωρου Βαφειάδη σε θέση «ισχύος» μετά την κατάληψη της τρίτης θέσης στους αγώνες μπαράζ της Θεσσαλονίκης, πίσω από το Δία Πολίχνης και τον Άρη Θεσσαλονίκης κι έτσι η πρωταθλήτρια του 7ου Ομίλου της Β” Εθνικής θα είναι παρούσα στην Α2!

H Ασπίδα είχε μία εξαιρετική σεζόν τη χρονιά που μας πέρασε, κατακτώντας το πρωτάθλημα του 7ου
Ομίλου «κόντρα» σε μία εξίσου πολύ καλή ομάδα, τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, απέναντι στους οποίους κατάφερε να ξεπεράσει και τη διαφορά των -3 βαθμών με την οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Στους αγώνες μπαράζ κοίταξε στα «μάτια» το μεγάλο φαβορί Δία Πολίχνης χάνοντας στα… σημεία, κέρδισε τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας και έχασε από τον Άρη, κατακτώντας την τρίτη θέση που εν τέλει αποδείχθηκε «χρυσή».

Πλέον ξεκινά ο σχεδιασμός της διοίκησης σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο, με βάση τον περσινό «κορμό» και με λίγες αλλά σημαντικές προσθήκες που θα γίνουν προκειμένου να υπάρξει μία ενίσχυση. Στα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει και η προετοιμασία υπό τις οδηγίες του κόουτς Βαφειάδη, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι η ομάδα περιμένει και την ενίσχυση των Ξανθιωτών φιλάθλων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Αμορίδειο αγώνες υψηλού επιπέδου. Άλλωστε είναι τιμή για το Νομό μας να διαθέτει μια ομάδα που θα αγωνίζεται πλέον με ιστορικά-παραδοσιακά σωματεία της χώρας.

Ένας από τους πλέον σημαντικούς ανθρώπους του ξανθιώτικου αθλητισμού, ο κ. Παπατσαρούχας, διαχρονικά «πιστός» στην Ασπίδα Ξάνθης, την οποία υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια από μέλος ως πρόεδρος του Δ.Σ. μίλησε στο xanthi-sport.gr για την ευχάριστη απόφαση-ανακοίνωση για τη συμμετοχή της χαντμπολικής ομάδας στην Α2 Εθνική κατηγορία:

«Είχαμε τη χαρά να βρεθούμε πρόσφατα οι κ.κ. Μπέρτος-Πασλάκης και ο υποφαινόμενος με τον προπονητή της Ασπίδας κ. Βαφειάδη και να συζητήσουμε εκτενώς τα δεδομένα του τμήματος χάντμπολ. Ο κ. Βαφειάδης μας εξέθεσε αναλυτικά τις προοπτικές της ομάδας, το ρόστερ και όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που μας βοήθησαν να έχουμε μια πλήρη εικόνα. Συναποφασίσαμε, με τη στήριξη και των υπόλοιπων ανθρώπων του Δ. Σ. να στηρίξουμε και τη φετινή προσπάθεια της ομάδας χάντμπολ, σε μια δύσκολη και πολύ απαιτητική κατηγορία, βλέποντας τη διάθεση και το μεράκι του αγωνιστικού τμήματος. Είναι τιμή για την περιοχή μας να έχει μια ομάδα στην Α2, η οποία μάλιστα θα αγωνίζεται σε ένα γήπεδο όπως το Αμοιρίδειο, ένα γήπεδο-κόσμημα που το ζηλεύουν πολλοί σύλλογοι της επικράτειας.

Η Ασπίδα θα έχει την ευκαιρία να συναγωνιστεί με πολλές ομάδες με μεγάλη ιστορία στο χάντμπολ, να τεστάρει τις δυνάμεις της και να προσφέρει όμορφο θέαμα στον κόσμο που θέλουμε να συμπαρασταθεί και να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών του κ. Βαφειάδη! Είμαστε σίγουροι και πεπεισμένοι πως θα πραγματοποιήσουμε μια αξιοπρεπέστατη πορεία, με «όπλο» αν θέλετε την ισχυρή θέληση και επιθυμία των παιδιών να αποδείξουν ότι το χάντμπολ μπορεί να ευημερεί ακόμη και κάτω από δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και να προσφέρει συγκινήσεις στο φίλαθλο κόσμο της Ξάνθης»!

Πηγή: xanthi-sport.gr

No comments