ΛΟΥΞ Cup: Ανακοινώθηκε η πρώτη ξένη ομάδα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΛΟΥΞ Cup: Ανακοινώθηκε η πρώτη ξένη ομάδα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα χάντμπολ κατηγοριών Παμπαίδων Β', Παγκορασίδων Β', Μίνι Αγοριών και Κοριτσιών στο πλαίσιο της μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης που ανέλαβε η Πάτρα, «ΛΟΥΞ Cup», τα οποία θα διεξαχθούν στις 20 με 25 Ιουνίου 2015. Οι διοργανωτές βρίσκονται πλέον σε ανοιχτή γραμμή με τις ομάδες οι οποίες θα λάβουν μέρος στη μεγάλη αυτή, γιορτή του χάντμπολ και τα μηνύματα από τις πρώτες κιόλας ημέρες ανάληψης της διοργάνωσης είναι ενθαρρυντικά από πλευράς συμμετοχών, τόσο από ομάδες της Ελλάδος, όσο και του εξωτερικού.

Η RK Taurunum BEOGRAD είναι ο πρώτος σύλλογος εκτός συνόρων που θα ταξιδέψει στην Πάτρα
και θα πάρει μέρος στους αγώνες στην κατηγορία Παγκορασίδων β' . Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ομάδες της Σερβίας η οποία επενδύει στις μικρές ηλικίες και έχει πολλές διακρίσεις στα τμήματα των κοριτσιών. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η ομάδα των κοριτσιών U15 κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα Σερβίας, ενώ τα κορίτσια που θα βρεθούν τον Ιούνιο στην Πάτρα ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο αντίστοιχο πρωτάθλημα U 13 της χώρας τους. Οι ακαδημίες της RK Taurunum BEOGRAD μετρούν περισσότερα από 150 κορίτσια από τα οποία πολλά από αυτά στελεχώνουν και τις εθνικές ομάδες των μικρών κατηγοριών της Σερβίας. Η έδρα της ομάδας είναι στη περιοχή ZEMUN του Βελιγραδίου.

Η αθλητική διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα εκτός από τα αμιγώς αθλητικά της χαρακτηριστικά, έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα, αφού η πόλη θα υποδεχτεί εκατοντάδες αθλητές και συνόδους τους, απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα δώσουν σημαντική «ανάσα» στην τοπική οικονομία και ταυτόχρονα, θα αποτελέσουν «πρεσβευτές» στην προβολή του μητροπολιτικού Δήμου της Δυτικής Ελλάδος.

No comments