Στη Λήμνο χτυπάει η καρδιά του γυναικείου (βίντεο) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στη Λήμνο χτυπάει η καρδιά του γυναικείου (βίντεο)

Οργανωτικό και αγωνιστικό στοίχημα αποτελεί ο προκριματικός όμιλος του EURO Νεανίδων στη Λήμνο, όπως τονίστηκε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου

Στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Λήμνου πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 5ου Προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χάντμπολ Νεανίδων (Κ19), ο οποίος θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Μύρινας «Νίκος Σαμαράς» το διάστημα 17- 19 Απριλίου με την συμμετοχή των Εθνικών ομάδων Ελλάδας, Γαλλίας, Πορτογαλίας και Ισραήλ.
Παρόντες ήταν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Ειδικός Γραμματέας της ΟΧΕ κ. Δημήτρης Σταυρακάκης, το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ κ. Αθανάσιος Μανδάς, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Σωκράτης Βακάλης, καθώς και οι αθλήτριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Μαρία Γιουλβανίδου και Μαγδαληνή Κεπεσίδου.

Όπως τόνισε ο Ειδικός Γραμματέας της ΟΧΕ κ. Δημήτρης Σταυρακάκης η Ομοσπονδία θα
εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ότι το κλειστό γυμναστήριο της Λήμνου πληροί όλες τις προδιαγραφές για διεθνείς αγώνες χάντμπολ, ενώ αυτή είναι η απαρχή της συνεργασίας με τους φορείς του νησιού, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Χριστιάνα Καλογήρου (Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου): «Είναι μεγάλη χαρά που φιλοξενούμε στην Λήμνο την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χάντμπολ Νεανίδων και είναι διπλή η χαρά διότι για πρώτη φορά βρίσκεται στο νησί Εθνική ομάδα της χώρας μας από οποιοδήποτε άθλημα. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό ένα απομακρυσμένο νησί και τους κατοίκους του. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή της Λήμνου, αλλά είναι επίσης μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσουν και οι Λημνιοί το άθλημα του χάντμπολ. Τα νεαρά κορίτσια τα γνώρισα από κοντά μου έδωσαν ένα απίστευτο παράδειγμα αποφασιστικότητα θάρρους, αλλά κυρίως ανθρώπων που ξέρουν να βάζουν στόχους και να τους διεκδικούν. Αρκετά από τα κορίτσια αυτά σε λίγες ημέρες δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις και είναι εδώ να αγωνιστούν για να μπορέσει η χώρα μας να περάσει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι αλήθεια ότι τα κορίτσια προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις υπό αντίξοες συνθήκες, αφού δεν έχουν από την πολιτεία την απαραίτητη υποστήριξη. Εμείς ως περιφέρεια αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτή την διοργάνωση γιατί θεωρούμε πως όσα χρήματα δίνουμε για τον αθλητισμό είναι απολύτως ανταποδοτικά. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να υπάρχουν σε ένα τόπο οι σωστές υποδομές και το γεγονός ότι η Δημοτική αρχή έχει φροντίσει να διατηρεί αυτό το κλειστό ευρωπαϊκών προδιαγραφών ήταν το πρώτο βήμα για να προχωρήσουμε σε αυτή την διοργάνωση. Για αυτό τον λόγο θέλω να συγχαρώ την Δημοτική αρχή. Θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στα κορίτσια και να συγχαρώ την Ομοσπονδία Χάντμπολ για τις προσπάθειες που κάνει για μια διεθνών προδιαγραφών διοργάνωση των αγώνων στη Λήμνο με όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν σε ένα απομακρυσμένο νησί».

Δημήτρης Μαρινάκης (Δήμαρχος Λήμνου): «Είναι πολύ σημαντικό για το νησί η διοργάνωση αυτού του σημαντικού γεγονότος. Αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια, αναλαμβάνοντας την ευθύνη μαζί με την ΑΕ Λήμνου, την Ομοσπονδία να φέρουμε εις πέρας την διοργάνωση. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε σε ένα ακριτικό νησί πολλά πράγματα και υψηλού επιπέδου αγώνες. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα. Η Λήμνος ανταποκρίνεται. Το χάντμπολ κάνει τα πρώτα του βήματα στο νησί μας με επιτυχία. Σίγουρα οι υποδομές είναι το βασικό και σαφέστατα το κλειστό γυμναστήριο που έχουμε έχει πάρει τα εύσημα από όλους».

Δημήτρης Σταυρακάκης (Ειδικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Η διοργάνωση αυτή που ξεκινάει αύριο το απόγευμα είναι ένα μεγάλο στοίχημα, τόσο για το νησί της Λήμνου, όσο και για την Ομοσπονδία και την Εθνική Νεανίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποτελείται από νεαρά κορίτσια που στο μέλλον θα στελεχώσουν την Εθνική Γυναικών, είναι σημαντικό να δείξουν καλό πρόσωπο απέναντι σε ομάδες πολύ ισχυρές στο γυναικείο χάντμπολ. Η Πορτογαλία ήταν 4η πριν δύο χρόνια στην προηγούμενη κατηγορία, στη Γαλλία το άθλημα είναι μέσα στα δύο πιο δημοφιλή και πετυχημένα, ενώ το Ισραήλ είναι στο ίδιο επίπεδο με την Εθνική μας ομάδα.
Έχουμε τα στοιχήματα του οργανωτικού και αγωνιστικού τομέα. Θα πρέπει εδώ οι άνθρωποι της Λήμνου, από τους εμπλεκόμενους φορείς μέχρι και τον τελευταίο κάτοικο στο πιο απομακρυσμένο χωριό να νιώθουν ωραία που έρχεται μία Εθνική ομάδα –ανεξάρτητα ποιου αθλήματος είναι- για να τιμήσει αυτό το νησί. Μετά το τέλος της διοργάνωσης θα βαθμολογηθούμε σε πολλά κομμάτια και πιστεύω σε όλους τους τομείς θα έχουμε μία πολύ καλή διοργάνωση. Εκτός από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Λήμνου, την ΑΕ Λήμνου με την κα Πετρίδου και τον κ. Παρούση μεγάλη βοήθεια έχουμε και από τους εθελοντές. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο να ενισχύσει την Εθνική μας ομάδα, ειδικά στην αυριανή πρεμιέρα κόντρα στο Ισραήλ που είναι πολύ σημαντική. Θέλουμε τον κόσμο να είναι ο 8ος κόσμος της ομάδας. Θέλω να σταθώ και στο κλειστό που είναι το καλύτερο στο Βόρειο Αιγαίο, υπάρχουν ατέλειες που μπορούν στο μέλλον να διορθωθούν με την βοήθεια του Δήμου και της περιφέρειας. Το γήπεδο πληροί τις προϋποθέσεις για ευρωπαϊκά παιχνίδια και εμείς αυτό θα το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Εμείς δεν ήρθαμε φέτος και του χρόνου να σας ξεχάσουμε, ήρθαμε για να μείνουμε, ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας με τους τοπικούς φορείς για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε το χάντμπολ και παράλληλα να βοηθήσουμε με τις δυνατότητες μας μέσα από το άθλημα και στην προβολή του νησιού. Είναι σημαντικό που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το πρόγραμμα των αθλητικών δράσεων, επιτέλους εναρμονίζεται με τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας που μπορούν ως συνδιοργανωτές να αναλαμβάνουν σπουδαία αθλητικά γεγονότα. Ο Δήμος έχει δείξει έμπρακτα την στήριξη του. Δίνουμε εξετάσεις, αλλά θα τις περάσουμε».

Αθανάσιος Μανδάς (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ, αρχηγός αποστολής): «Εκ μέρους της Ομοσπονδίας και την Εθνικής ομάδας θέλουμε νε ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Λήμνου και την ΑΕ Λήμνου για την στήριξη τους. Μας υποδέχθηκαν πολύ ζεστά και τα κορίτσια νιώθουν σαν το σπίτι τους, μας έχουν σκλαβώσει όλους με την συμπεριφορά τους. Από την πλευρά μας θα παλέψουμε μέσα στο γήπεδο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνάει ο αθλητισμός στη χώρα μας. Έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια τα κορίτσια να έρθουν σε αυτούς τους αγώνες, αφού τα περισσότερα έχουν διαβάσματα και αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμα και με τις προπονήσεις. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα».

Σωκράτης Βακάλης (Ομοσπονδιακός Προπονητής): «Εκφράζω την χαρά και την τιμή μου που βρίσκομαι στη Λήμνο. Ευχαριστώ την τοπική αυτοδιοίκηση που μας έδωσε την δυνατότητα να βρισκόμαστε εδώ. Τα παιδιά και οι προπονητές βιώνουμε την πατρίδα καθημερινά μέσα στην καρδιά μας και όταν παίζουμε αγώνες με την Εθνική ομάδα δίνουμε τα πάντα. Είμαστε εδώ σε μία από τις ξεχασμένες επαρχίες, αφού και εγώ σαν καθηγητής έχω βιώσει τα προβλήματα που υπάρχουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Ερχόμαστε να δώσουμε χαρά στον κόσμο του Λήμνου. Είμαστε εδώ ως πρεσβευτές και του αθλήματος μας και της πατρίδας μας. Στα δικά μου μάτια οι αθλήτριες μου είναι ηρωίδες γιατί είναι πολύ δύσκολο να συνδυάζεις σπουδές, σχολείο με αθλητισμό. Για παράδειγμα αρχηγός μας είναι φοιτήτρια στην ιατρική και έχει παλέψει χρόνια ενάντια σε όλο το σύστημα για είναι εδώ. Στο αγωνιστικό κομμάτι είμαστε μαχητές και παλέψουμε την κάθε στιγμή, έχοντας πάντα τα πόδια μας στο έδαφος».

Μαρία Γιουλβανίδου (αρχηγός Εθνικής ομάδας): «Εκπροσωπώντας τις αθλήτριες της Εθνικής, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης εδώ στη Λήμνο. Χαιρόμαστε που θα παίξουμε σε ένα φιλικό περιβάλλον. Νιώσαμε από την αρχή την ζεστασιά και αγάπη του κόσμου. Πιστεύουμε στη νίκη επί του Ισραήλ και εφόσον κάνουμε καλό ξεκίνημα γιατί όχι και να μην καταφέρουμε την πρόκριση. Ελπίζουμε στην βοήθεια του κόσμου».

Μαγδαληνή Κεπεσίδου (τερματοφύλακας Εθνικής ομάδας): «Θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές αρχές και ειδικότερα την περιφερειάρχη που μας επισκέφτηκε χθες στο ξενοδοχείο και μας ενέπνευσε με τα λόγια της. Είμαστε χαρούμενες που θα παίξουμε στη Λήμνο. Θα ήθελα με την σειρά μου να καλέσω τον κόσμο να μας δώσει δύναμη. Θα δώσουμε τα πάντα, πάμε για την νίκη στο πρώτο ματς και στην συνέχεια τίποτα δεν είναι αδύνατο»

Το πρόγραμμα του 5ου ομίλου
(οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στην τελική φάση)
Παρασκευή 17/4
17:00 Ελλάδα- Ισραήλ
20:30 Πορτογαλία- Γαλλία

Σάββατο 18/4
17:30 Πορτογαλία- Ελλάδα
20:30 Γαλλία- Ισραήλ

Κυριακή 19/4
14:30 Ισραήλ- Πορτογαλία
18:00 Γαλλία- Ελλάδα

Βίντεο sportshero.gr


No comments