Όλα για όλα αύριο με Πορτογαλία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Όλα για όλα αύριο με Πορτογαλία

Σπουδαία νίκη για την Εθνική μας ομάδα στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων

Με την συμπαράσταση 700 και πλέον φιλάθλων που κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» της Λήμνου, η Εθνική μας ομάδα Νεανίδων ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις στον 5ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χάντμπολ, επικρατώντας 32-16 του Ισραήλ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση μετά το 25', έχοντας κορυφαίες τις Μαγδαληνή Κεπεσίδου και Αγνή Ζυγούρα. Η νεαρή τερματοφύλακας είχε 15
επεμβάσεις με ποσοστό αποτελεσματικότητας 60%, ενώ η αριστερή ίντερ της Εθνικής ήταν η κινητήριος δύναμη στην επίθεση, σημειώνοντας 7 γκολ.

Αύριο η Εθνική μας ομάδα θα παίξει κόντρα στην Πορτογαλία στις 17:30 σε ένα ματς που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νεανίδων Σωκράτης Βακάλης επεσήμανε: «Ξεκινήσαμε νικηφόρα και αυτό είναι πάντα σημαντικό σε ένα τουρνουά, πόσο μάλλον όταν δεν γνωρίζεις τον αντίπαλο. Εμείς επικεντρωθήκαμε στο δικό μας παιχνίδι, στην τακτική μας. Καταφέραμε να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο μετά από το πρώτο μούδιασμα. Κάναμε μία καλή νίκη με ομαδική εμφάνιση. Είμαστε μία νίκη μακριά από την πρόκριση. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ζεστή και ο κόσμος της Λήμνου μας στήριξε».

Από την πλευρά της η πρώτη σκόρερ της Εθνικής Αγνή Ζυγούρα είπε: «Στην αρχή είχαμε προβλήματα στην άμυνα. Στην συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοση μας και φτάσαμε στη νίκη. Χαρήκαμε πολύ με την παρουσία του κόσμου και τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Ξέρουμε ότι ακολουθούν δύο παιχνίδια απέναντι σε πολύ δυσκολότερες ομάδες. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας και θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης».

Τον αγώνα παρακολούθησαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ κ. Νίκος Μαρινάκης, οι αντιδήμαρχοι Λήμνου κ.κ. Νίκος Μοσχάκης και Σαράντης Πανταζής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου κ. Γιώργος Ζαχάρωφ.

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΡΑΗΛ 32-16

Τα πεντάλεπτα: 3-3, 4-3, 6-5, 8-6, 10-7, 15-8 (ημχ.), 17-8, 23-10, 25-12, 27-15, 29-16, 32-16
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης): Γκάτσιου 1, Τσιτλακίδου 1, Στουγιαννίδου 5, Ζουμπουλίδου 2, Σημαιοφορίδου, Ανδρίτσου 6, Μανδά 1, Ζυγούρα 7, Γιουλβανίδου, Ράτσικα, Κεπεσίδου, Τσαουσίδου 2, Παύλου 3, Λαζαρίδου 1, Φράγκου 1, Αργυροπούλου 2.
ΙΣΡΑΗΛ (Σλόμο Χόφμαν): Όλι, Γιακόμπ Λ. 2, Μπαρέλ 1, Κόχεν Μ., Σίλντερμαν, Ναχούμ 2, Βαγκένφελντ 1, Σαμάι 1, Κόχεν Σ., Μπεν Ζιόν 1, Μπαργκίγκ 1, Λέβινσον 2, Κόχεν Ο. 4, Γκουέτα, Γιακόμπ Σ., Χαλάφ 1
Διαιτητές: Αγκακίσι Εμ- Αγκακίσι Ερν. (Αζερμπαϊτζάν), Delegate: Καπλάνης (Κύπρος). Δίλεπτα: 2-4, Πέναλτι: 2/2-2/2

No comments