Προβληματισμός και αγωνία για το μέλλον της ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Προβληματισμός και αγωνία για το μέλλον της ΑΕΚ

Επικίνδυνα λιγοστεύουν οι ημέρες όσον αφορά την εξεύρεση λύσεων και την συνέχιση της ύπαρξης του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ. Οι Χριστόφορος Μπακαούκας, Φάνης Τσαούσης, Γιώργος Παπαδόπουλος και Δημήτρης Καφφάτος που το τελευταίο διάστημα πήραν την πρωτοβουλία να αναζητήσουν υποψήφιους χρηματοδότες, βρίσκονται εν αναμονή των οριστικών απαντήσεων, ωστόσο δεν υπάρχει η αισιοδοξία που υπήρχε στις αρχές του εγχειρήματος τους καθώς τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά όσο περίμεναν.

Έτσι, ο προβληματισμός είναι ιδιαίτερα έντονος καθώς πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο, η ομάδα
που τα τελευταία χρόνια χαρίζει τίτλους στην «κιτρινόμαυρη οικογένεια» να διαλυθεί. Από την πλευρά της η διοίκηση της Ερασιτεχνικής δείχνει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την συντήρηση του τμήματος σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο και έτσι άπαντες με την αγωνία να κορυφώνεται ευελπιστούν σε ένα… θαύμα, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο τμήμα χάντμπολ.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗ

Πηγή: enwsi.gr

12 comments

Anonymous said...


Προς ενημέρωση των φιλάθλων της ομάδας μας αλλά και όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα της Χειροσφαίρισης θέλουμε να κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:

1) Από τις 5 Ιουνίου έχουμε καταθέσει εγγράφως τις προτάσεις μας στην Ο.Χ..Ε. που αφορούσαν την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων περιόδου 2014 – 2015 (αγωνιστικό μέρος , οικονομικό μέρος). Ο Σύλλογός μας είναι ο μοναδικός που συμμετέχει με Τμήματα Ανδρών και Γυναικών, στα Πρωταθλήματα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και τα δυο αυτά τμήματα έχουν τοποθετηθεί σε διαφορετικούς Ομίλους !!!.

Οι μεν άνδρες στον Βόρειο Όμιλο, οι δε γυναίκες στον Νότιο. Αυτό συμβαίνει τα 3 τελευταία χρόνια και το δεχόμασταν αδιαμαρτύρητα, όσο οι οικονομικές μας δυνατότητες το επέτρεπαν. Με τη πρόταση που καταθέσαμε φέτος ζητήσαμε από την Ο.Χ.Ε. να μεταφέρει το τμήμα των Ανδρών από τον Βόρειο Όμιλο στον Νότιο ώστε να μειωθούν λίγο τα έξοδά μας και να μπορέσουμε να πάρουμε μέρος και στο φετινό Πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα ζητήσαμε να μεταφερθεί ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ στον Βόρειο Όμιλο και το δικό μας Τμήμα στον Νότιο, αφού οι χιλιομετρικές αποστάσεις στις δυο περιπτώσεις διευκολύνουν οικονομικά και τα δυο Σωματεία. Ενδεικτικά κάποιες από τις διαφορές είναι οι παρακάτω:

ΒΟΛΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 207 km , ΑΓΡΙΝΙΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 401 km
ΒΟΛΟΣ – ΝΑΟΥΣΑ 233 km , ΑΓΡΙΝΙΟ – ΝΑΟΥΣΑ 356 km
ΒΟΛΟΣ – ΕΔΕΣΣΑ 248 km , ΑΓΡΙΝΙΟ – ΕΔΕΣΣΑ 364 km
ΒΟΛΟΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ 140 , ΑΓΡΙΝΙΟ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ 404 km
ΒΟΛΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ 214 km , ΑΓΡΙΝΙΟ – ΒΕΡΟΙΑ 336
ΑΘΗΝΑ – ΒΟΛΟΣ 329 km , ΑΘΗΝΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ 292 km
ΑΙΓΙΟ – ΒΟΛΟΣ 327 km , ΑΙΓΙΟ – ΑΓΡΙΝΙΟ 105 km.

Η Ο.Χ.Ε. όμως απέρριψε το αίτημα μας με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να παραβιαστεί η Προκήρυξη.

Αναρωτιόμαστε πως μέσα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία που τα Σωματεία προσπαθούν να επιβιώσουν, μπαίνει σε πρώτο πλάνο η παραβίαση της Προκήρυξης και όχι το να δοθεί λύση ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν τα Σωματεία.

Βέβαια από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου είχαμε πάρει μια γεύση για το πόσο η Ο.Χ.Ε. προσπαθεί να ελαφρύνει οικονομικά τα Σωματεία, αφού όρισε μπαράζ ανόδου στη Θεσσαλονίκη και αναγκαστήκαμε να διανύσουμε 400 χιλιόμετρα, ενώ οι άλλες δυο ομάδες ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 62 χιλιόμετρα και ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 205 χιλιόμετρα.

Εμείς έχοντας ξεπεράσει τις οικονομικές μας δυνατότητες, αδυνατούμε να συνεχίσουμε με αυτή την αντιμετώπιση της Ομοσπονδίας. Προφανώς δεν μας θέλει στον χώρο του αθλήματος, όπως δεν ήθελε και άλλα Σωματεία της περιφέρειας με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την περίπτωση της Πάτρας που μετά από τόσα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας πέρυσι έμεινε χωρίς εκπρόσωπο σε επίπεδο Ανδρών (αφού και τα δυο Σωματεία αγωνίστηκαν για 2-3 αγωνιστικές και αποχώρησαν).

Με μοναδικό δίλημμα το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολυάριθμους οργανωμένους οπαδούς μας, που μας στηρίζουν σε όλους τους αγώνες τα τελευταία χρόνια, αλλά και στους μικρούς αθλητές μας (Ακαδημίες) που διψάνε να βλέπουν χάντμπολ, θα κάνουμε την ύστατη προσπάθεια ώστε να συνεχίσει να υπάρχει χάντμπολ στην πόλη του Αγρινίου παρόλο που κάποιοι δεν το θέλουν. Αν όμως δεν τα καταφέρουμε η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά την Ο.Χ.Ε. και όχι τον Σύλλογό μας.

2) Οι διευκολύνσεις όμως από την Ο.Χ.Ε. δεν σταματούν εδώ, αφού φρόντισε να δώσει 10 ολόκληρες μέρες στα Σωματεία που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα της ώστε να πληρώσουν το παράβολο – χαράτσι που εφηύρε, με ποινή αποκλεισμού από τα Πρωταθλήματα. Ένα παράβολο που δεν αναφέρεται πουθενά για ποιον λόγο πρέπει να πληρώσουν τα Σωματεία.

Με όλες τις ομάδες να κάνουν να λαβαίνουν χρήματα οδοιπορικών, όχι μόνο δεν θα πάρουν οδοιπορικά αφού με απόφαση του Δ.Σ. φρόντισε να τα διαγράψει, αλλά τα υποχρεώνει εκτός των χρημάτων που θα πληρώνουν σε διαιτησίες πριν την έναρξη του αγώνα να δίνουν και παράβολο.

Κύριοι και κυρίες της Ο.Χ.Ε. ο ρόλος της Ομοσπονδίας είναι να ακουμπάει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι προσπαθώντας να δώσει λύσεις και όχι να γυρνά τη πλάτη της απαξιώνοντας κάθε προσπάθεια βιωσιμότητας των Σωματείων.

Anonymous said...

Να το κλείσουν,να πάνε στο καλό!Επιμένω-το ελληνικό χάντμπωλ δεν οφελήθηκε στο παραμικρό από την παρουσία των "μεγάλων" ομάδων στο πρωτάθλημα...ίσα,ίσα ζημιώθηκε(βλέπε επεισόδια στους τρεις τελευταίους τελικούς).Αν για κάτι ήμασταν περήφανοι στο άθλημά μας ήταν για την ερασιτεχνική ιδέα που κουβαλούσαν ομάδες όπως Φίλιππος,ΓΑΣΚιλκίς,Ιονικός και Πανελλήνιος!..Ας μας αδειάσουν τη γωνιά να το ξαναφτιάξουμε!

Anonymous said...

Η προσπαθεια των 4 θα πεσει στο κενο.
Οι οπαδοι εχουν την μεγαλυτερη ευθυνη με τα συνεχη επεισόδια που δημιουργουσαν.
Αν αυτοι οι παικτες αγαπουν το χαντμπωλ να πλαισιωσουν το Ιωνικο μαζι με το Μπαλωμενο και να ξανακανουν την ομαδα πρωταθλητρια.
Το οπαδιμο κοινο δεν αγαπαει το αθλημα....μονο θελει τιτλους με οποιονδηποτε τροπο.

Anonymous said...

Εγώ αντιπροτείνω να πλαισιώσει ο Ιωνικός την Α.Ε.Κ,όντως τρεις ομάδες στην ίδια γειτονιά ,είναι πολλές.Μα για τα επισόδεια δεν έχουν ευθύνη οι χιλιάδες οπαδοί της α.ε.κ.αλλά οι "εξ επαγγέλματος" μπαχαλάκιδες και η πολιτεία ,ο Θεός να την κάνει πολιτεία.Βεβαίως έχουν μερίδιο ευθύνης και οι διοικήσεις όλων των ομάδων του πρωταθλήματος,που είναι ανίκανες να περιφρουρήσουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.Άντε γιατί πολλά μας τα κάνετε,με τους οπαδούς της Α.Ε.Κ.,συκοφαντήτε χιλιάδες κόσμο που λατρεύει και ακολουθεί μια ομάδα ΘΡΥΛΟ.

Anonymous said...

Καλά όλα αυτά που λέτε...αλλά να μην ξεχνάτε ότι τα 80000ευρώ είναι παρά πολλά λεφτά για επεισόδια με την αστυνομία...ας δούμε ποινές και στα άλλα αθλήματα καλύτερα π.χ μπάσκετ. Η αεκ αδιθηκήθηκε με αυτό το μεγάλο προστιμό και δεν ακούω κανέναν να το λέει αυτό...ποιος να επενδύσει όταν έχει μπροστά του τέτοιο πρόστιμο..και μην απορείτε που την έκανε ο λαζόπουλος! Έσοδα μόνο από τα διαρκείας (ούτε τηλεοπτικά ούτε λίγκα) και μόνο να πληρώνεις γήπεδα, παίκτες-τεχνικό επιτελείο-μετακινήσεις εντός και εκτός ελλάδας - ταραφλέξ κτλ...κορόιδα ψάχνουν στην ομοσπονδία για να ασχολούνται με το χάντμπολ. Αν δεν ήταν στημένη η οικονομική εξόντωση από συγκεκριμένα συμφέροντα, είναι τουλάχιστον αφελής να βασίζονται σε ξεπερασμένους κανονισμούς περί δυσφήμισης του αθλήματος=60000. Κανονισμοί άλλων οικονομικών εποχών βέβαια...χάθηκε ο κόσμος δηλαδή να πέσει ένα 20000 μέγιστο..ποιος θα αγοράσει διαρκείας με 8 αγωνιστικές κεκλισμένων?? Σε όλα υπάρχει ένα μέτρο και μία λογική...εδώ αυτά πήγαν περίπατο. εντάξει να τιμωρηθεί η ομάδα αλλά να σκεφτόμαστε και το άθλημα λίγο πως θα είναι πιο ανταγωνιστικό με δυνατές ομάδες..όχι πως θα το αποδυναμώσουμε κι άλλο.
Η κάτω βόλτα του αθλήματος έχει και συνέχεια...και για άλλες ομάδες. Αν δεν συνεννοηθούν όλοι μεταξύ τους να πέσει απόφαση για τα χαράτσια και τις μετακινήσεις, μάυρο είναι το μέλλον...για όλους αργά ή γρήγορα. Να το θυμάστε αυτό. 11 ιουλίου σήμερα και κανένας σύλλογος δεν έχει κάνει καμία σοβαρή μεταγραφή...και το άλλο το κορυφαίο θα μπορεί να πληρώνει όποιος σύλλογος θέλει το δικό του διαιτητή....!! Άρα θα εγγυμονεί και ο κίνδυνος αλλοίωσης αποτελεσμάτων έτσι..τι να αυτά ρεεεεεε!!!! ρε ήμαρτον που λέει και ο γεωργίου...ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ στο ΑΘΛΗΜΑ, ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ...

Anonymous said...

Η ΑΕΚ καταστρεφεται γιατι τοσα χρονια δεν φρόντισε να κάνει υποδομες και βασιζοταν σε μεταγραφες απο αλλες ομαδες. Ας κοιταξει τις αλλες ομαδες τις Α1 και θα καταλαβει το λαθος που δεν δημιουργησε τμηματα υποδομων. Τωρα σπερνει οτι θερισε.

Anonymous said...

Ο ΟΠΑΠ, το στοίχημα και τα σίγουρα της NOVA

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των ομάδων τα μόνα σίγουρα χρήματα προέρχονται από τα τηλεοπτικά. Η NOVA έχει κλείσει ήδη τη συμφωνία με τη Λίγκα από εκεί και πέρα όμως τα πάντα είναι ρευστά. Το σημαντικότερο κομμάτι αφορά τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ και την πιθανή είσοδο των ομάδων στο στοίχημα. Ο ΟΠΑΠ έχει κάνει ήδη την προσφορά του και αυτή είναι λίγο πάνω από τις 800.000 ευρώ. Το θέμα όμως είναι τι θα γίνει τελικά με την είσοδο της Volleyleague στο στοίχημα κάτι που έαν προχωρήσει θα δώσει σημαντική ανάσα στα ταμεία των ομάδων.

Αυτά γίνονται στο βόλλευ...ποιο το βόλλευ!!! στο χάντμπολ τι γίνετε??
Κύριε παπαχαρτοφύλη μπορείτε να μας ενημερώσετε τι κάνει η ΟΧΕ για τηλεοπτικά δικαιώματα?
Για το στοίχημα μήπως γίνετε κάτι??Για κάποιο χορηγό του πρωταθλήματος?
Μήπως γίνετε κάτι τέλος πάντων που να αποφέρει κανένα έσοδο??
Αν έχετε την καλοσύνη απαντήστε μας.

greekhandball.com said...

@1.44

Είναι όπως ακριβώς τα γράφεις!!! Η ΝOVA με τη Λίγκα!!!

Κακά τα ψέματα, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές το αγαπημένο μας άθλημα είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους χορηγούς, και όπου αυτό γινεται είναι αποσπασματικά και έχει τοπικά χαρακτηριστικά.

Από αυτή την πλευρά η συμφωνία με τον ΟΤΕ -που με 300 εκ. ίσως και περισσότερα φαίνεται ότι θα αγοράσει και τη ΝΟVA- ήταν και είναι κομβική. Δυστυχώς όμως απ΄ότι φάνηκε, ο ΟΤΕ δεν χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για απόκτηση εσόδων από τα σωματεία, είτε έδειξε είτε όχι παιχνίδια τους.

Από την άλλη κι ο ΟΤΕ, που οι παραγωγές του κόστισαν κάπου 300.000 ευρώ τα δύο αυτά χρόνια, δικαιούται να λέει ότι είχε ελάχιστο αντίκρυσμα η επιλογή του χάντμπολ, αφού δεν κατάφερε να πετύχει αυτά που ήθελε. Και σίγουρα αυτό δεν ήταν οι συνδρομητές, αλλά τα χρήματα του ΟΠΑΠ.

Στόχος για τη φετινή χρονιά πρέπει να είναι η ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ανανέωση της σύμβασης με τον ΚΟΛΟΣΣΟ ΟΤΕ -για όσους επιμένουν στο live streaming ή στα ελεύθερα κανάλια- ώστε με προοπτική μιας πραγματικής κεντρικής διαχείρισης από τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ, να μπορέσουν αρχικά να μπουν στα ταμεία των ομάδων κάποια ελάχιστα έσοδα, μέχρι να μπορέσουμε να κοιτάξουμε στο βάθος του τούνελ τον ΟΠΑΠ. Αυτή η ανανέωση θα εξαρτηθεί κι εν πολλοίς από την ΑΕΚ, αφού η ελάχιστη διαπραγματευτική δύναμη για μια νέα σύμβαση, θα εξαφανιστεί αν οι εξελίξεις στην ΑΕΚ είναι αρνητικές.

Κατα τη γνώμη μου, η λύση του OTE είναι απαραίτητη, ώστε σε βάθος χρόνου να υπάρξει προοπτική για είσοδο του χάντμπολ στο κουπόνι του στοιχήματος, που ισοδυναμεί με ζεστό χρήμα για τις ομάδες.

Αλλά και οι σύλλογοι θεωρώ ότι, αντι να σπαταλούν την ενέργεια τους για τις πράξεις ή τις παραλλείψεις της ΟΧΕ, να συννενοηθούν κάποια στιγμή μεταξύ τους, για το πως θα αποκομίσουν οφέλη από την κοινή τους δραστηριότητα!!!

Anonymous said...

Έχει δίκιο ο Στάθης. Όλοι γκρινιάζουν για την ΟΧΕ αλλά κανείς δεν κάνει ενα βήμα για να γίνει η Λίγκα στην Α1. Δεν είναι περίεργο αυτό;

Anonymous said...

Οταν λεμε οι ομαδες να κανουν Λιγκα εννουμε οι Διοικησεις των ομαδων να συννενοηθουν....

Για ποιες Ομαδες μιλαμε οταν οι μισες δεν εχουν σοβαρη διοικηση???

Και εστω οτι εχουν ολες...ποιος απο τους ερασιτεχνες προεδρους καταλαβαινει ή ξερει απο Διοικηση (εννοω Management και Sports Marketing) ωστε να κανει τις απαραιτητες ενεργειες για να αυξηθουν τα δικα του εσοδα αλλα και των υπολοιπων.

Για να μην τα ριχνουμε ολα στην ΟΧΕ.

- ενας απο την Α1-

Anonymous said...

Μανατζερέοι όλου του κόσμου...ενωθείτε!!!!

Anonymous said...

Τι έπαθες μπερδεύτηκες...θες βοήθεια τα είδες σκούρα σαν τα φιλαράκια σου της ΑΕΚ