Συνέχεια στο κοινωνικό έργο από τη Lions academy - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνέχεια στο κοινωνικό έργο από τη Lions academy

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 : Η έναρξη της Διεθνής Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.
 Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κήρυξε την 6η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, στα τέλη Αυγούστου του 2013. Η υιοθέτηση αυτής της ημέρας σηματοδοτεί την αυξανόμενη αναγνώριση από τα Ηνωμένα Έθνη για την θετική επιρροή που ο αθλητισμός μπορεί να έχει στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , καθώς και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Σε αυτό το ψήφισμα ( A/RES/67/296 ) , η Γενική Συνέλευση καλεί τα  μέλη , το
σύστημα των Ηνωμένων Εθνών και , ειδικότερα , το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Αθλητισμό για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη , τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και διεθνείς περιφερειακές και εθνικές αθλητικές οργανώσεις , την κοινωνία των πολιτών , συμπεριλαμβανομένων μη κυβερνητικών οργανώσεων και του ιδιωτικού τομέα , καθώς και όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους φορείς να συνεργαστούν δυναμικά και παραγωγικά για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση της Διεθνούς Ημέρας του αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Η προέλευση της «Άσπρης κάρτας"

Η «Άσπρη κάρτα» ξεκίνησε ως μία πολυβραβευμένη περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας από τον  Maud Bernos που αναδεικνύει τα πρόσωπα εκείνων που βρίσκονται στην καρδιά της Ειρήνης και της Αθλητικής δράσης και οι οποίοι είναι ακούραστη κινητήρια δύναμη της: τα παιδιά.

Η «Άσπρη κάρτα», σε σχέση με την κόκκινη κάρτα - η οποία σηματοδοτεί την πιο σοβαρή αξιόποινη πράξη που μπορεί να διαπράξει ένας αθλητής - συμβολίζει την αγνότητα και την ειρήνη και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται για να αναπαραστήσει την θετικότητα και εποικοδομητικό έργο που πρέπει να υπάρχει στον αθλητισμό.

Τα λιονταράκια μας συμμετέχουν ενεργά σε όλη αυτήν την δραστηριότητα με χαμόγελο και πίστη για έναν καθαρό αθλητισμό με όλα τα πλεονεκτήματα που έχει και για έναν κόσμο, που έχοντας ως βασικό στόχο σε όλα τα επίπεδα την ειρήνη, θα προάγει δυναμικά τις αθλητικές δραστηριότητες στοχεύοντας στην ανάπτυξη και στην θετική εξέλιξη σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.


Με εκτίμηση
Lions Handball Academy

No comments