Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Challenge trophy η εθνική γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Challenge trophy η εθνική γυναικών

Πολύ κοντά στην πρόκριση της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του 8ου Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ Γυναικών «2014 IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY», που διεξάγεται στη Λάρισα, βρίσκεται η Εθνική ομάδα Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το «2 στα 2» στην διοργάνωση, επικρατώντας με 25-21 του Βελγίου στο ΕΑΚ Νεάπολης.

Κορυφαία και MVP της «γαλανόλευκης» ήταν η αρχηγός Αριάδνη Μασμανίδου που σημείωσε 9 τέρματα από θέση πίβοτ, ενώ εξαιρετικές ήταν επίσης η πλέι μέικερ Μαρία Χατζηπαρασίδου (6 γκολ) και η τερματοφύλακας Βαρβάρα Παρασκευαϊδου που στο πρώτο ημίχρονο άγγιξε ποσοστό αποκρούσεων 50% (8/19).

Το ματς

Η Εθνική ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε 6-3 στο 8:40 με σερί 3-0 και 7-4 στο 12:07. Το Βέλγιο αντέδρασε και ισοφάρισε στο 18:30 σε 7-7. Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ (11-11 στο 27:45), αλλά στο τελευταίο 1,5 λεπτό Μούρνου (28:32) και Χρυσή (59:53), έδωσαν προβάδισμα 2 τερμάτων (13-11) στην Ελλάδα πριν οι ομάδες μπουν στα αποδυτήρια.
Οι εξαιρετική συνεργασία περιφέρειας- πίβοτ με τις Μούρνου, Χατζηπαρασίδου να βρίσκουν με «κλειστά» μάτια την Μασμανίδου συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο.
Στις αρχές του δευτέρου μέρους η Εθνική είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς όταν προηγήθηκε 15-11 (33:00) και 19-14 (39:17) με εξαιρετικό σουτ της Τσακάλου, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα η Κοντοστεργίου έχασε την ευκαιρία να αυξήσει την διαφορά στο +6 με την Βελγίδα τερματοφύλακα να αποκρούει το τετ α τετ που επιχείρησε.
Οι Βελγίδες έκαναν την αντεπίθεση τους, εκμεταλλευόμενες ένα πολύ κακό δεκάλεπτο (40-50) της Εθνικής και με επιμέρους σκορ 5-1, έφτασαν σε.... απόσταση αναπνοής (20-19).
Το συγκρότημα του Σωκράτη Βακάλη έδειξε ωστόσο έδειξε χαρακτήρα και με τρία αναπάντητα γκολ από τις Στουγιαννίδου, Μασμανίδου και Χατζηπαρασίδου «καθάρισε» την υπόθεση νίκη στο 55', φτάνοντας στο 19-23.
Αύριο η ελληνική ομάδα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον α' όμιλο κόντρα στην Μολδαβία (13:00).

ΒΕΛΓΙΟ- ΕΛΛΑΔΑ 21-25 (11-13)
ΒΕΛΓΙΟ (Λίντε Πανίς): Άχτεν 3, Κόουκε 4, Αντόνισε 1, Ρατς, Μέρτενς, Κέτελς, Φερσχιούρεν Κ., Φερσχιούρεν Μ. 4, Σμετ 1, Φαν Ντεν Αμπέιλε, Ντίλεμαν, Νέλισεν, Λιπς 1, Λεονάερς 5, Μένικεν 2, Μπόρχερς.
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης): Χατζηπαρασίδου 6, Χρυσή 3, Κοντοστεργίου , Ανδρίτσου , Καρσανίδου, Παρασκευαϊδου, Μούρνου 4, Μανδά, Στουγιαννίδου 2, Κεπεσίδου, Ιωαννίδου, Τσακάλου 1, Μασμανίδου 9, Λάμπρου, Κωστοπούλου.
Παρατηρητές: Φόρστρομ- Κωνσταντίνου (Κύπρος), Διαιτητές: Παολαντόνι- Ζανικιάν (Αργεντινή), δίλεπτα: 4-5, πέναλτι: 4/4-4/5

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λίντε Πανίς (Προπονήτρια Βελγίου): "Θέλω να συγχαρώ την ελληνική ομάδα επειδή έδειξε πως άξιζε τη νίκη. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε στεναχωρημένοι με την ήττα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Πιστεύω πως και οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλές παίκτριες . Εμείς δεν μπορέσαμε να μαρκάρουμε αποτελεσματικά την πίβοτ τους (σ.σ.: Μασμανίδου) για να κερδίσουμε, παρά το γεγονός πως ήμασταν πολύ κοντά. Η ομάδα μας έπαιξε γρήγορα, κατάφερε να σπάσει την άμυνά τους, αλλά θα έπρεπε να πιστέψουμε και στους εαυτούς μας για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη."

Σε ερώτηση για το τι θα αλλάξουν αν ξανασυναντηθούν στον τελικό:
"Το σημαντικότερο για μας είναι να καταφέρουμε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Οι τελικοί είναι πάντα ξεχωριστοί και εμείς θα είμαστε έτοιμες".

Κρίστιεν Λέοναερς (MVP Βελγίου): "Ηταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερη και της άξιζε να κερδίσει."

Σωκράτης Βακάλης (Προπονητής Ελλάδας): "Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Είχαμε ταχύτητα στο παιχνίδι μας και πήραμε τις σωστές αποφάσεις καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Παίξαμε πιεστική άμυνα και καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι, να νικήσουμε τις κακές μας συνήθειες και έτσι πήραμε τη νίκη. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και πολύ γρήγορο. Θέλω να συγχαρώ και τις δύο ομάδες για την απόδοσή τους. Είμαι περήφανος για τις παίκτριες μου, είναι πραγματικά εκπληκτικές, Επαιξαν πολύ καλά και βελτιώνονται μέρα με τη μέρα".

Σε ερώτηση για το τι θα αλλάξουν αν ξανασυναντηθούν στον τελικό:
"Για μας το σημαντικό είναι η συμμετοχή. Κερδίζουμε σε εμπειρία και σε περίπτωση που βρεθούμε στους τελικούς θα δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε στο παιχνίδι μας. Πάνω κάτω οι συνθήκες είναι οι ίδιες και εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές στο παιχνίδι μας".

Αριάδνη Μασμανίδου (MVP Ελλάδας): "Είμαστε πανευτυχείς για τη νίκη. Είμαστε μια παρέα και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Χαιρόμαστε κάθε παιχνίδι και περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι για να περάσουμε στην επόμενη φάση."

6 comments

Anonymous said...

Το θεμα ειναι Σωκρατη μου να ειναι και οι παικτριες περηφανες για σενα και μαλλον δεν ειναι...

Anonymous said...

Δηλαδη ακόμα και στις επιτυχίες εκειιιιιιιιιιιιι να παμε να το χαλασουμε!
Αμα δεν ηταν περηφανες για τον προπονητη τους θα περνανε ασχημα αποτελέσματα και θα τον ειχανε στείλει σπιτι,απλα πραματα

Anonymous said...

Οι αθλητριες της Εθνικης εχουν το ηθος και την αξιοπρεπεια οπως πρεπει αλλωστε να παιζουν για το εθνοσημο που φορανε,να τιμουν την φανελα της Εθνικης και δεν παιζουν για τον εκαστοτε προπονητη..Οσο για τον προπονητη και τις επιλογες του θα κριθει απο αλλους και οχι απο τις αθλητριες!!

Anonymous said...

H παρουσια του κοσμου ειναι το εντυπωσιακοτερο απο ολα παντως!!!!! και δειχνει την ''σκληρη δουλεια '' της ΟΧΕ πανω σε αυτο το τομεα.Α ρε στυλιαρη που θελετε χαραμοφαηδες ολοι σας που αποζητατε και την αναπτυξη του χαντ-μπωλ στην θεσσαλια.ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΡΤΕΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ''ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ''

Anonymous said...

και περισσότερο και πάνω από όλους οι κύριοι που απαρτίζουν την επιτροπά ανάπτυξης!! που πέρασαν και δεν ακούμπησαν από την ανάπτυξη!άντε τώρα μην ....

Anonymous said...

Τον προπονητή δεν τον κρίνει ο κόσμος...καλώς ή κακώς...και ο συγκεκριμένος κόσμος που είναι ανίδεος από χαντμπολ μόνο άποψη μπορεί να έχει και όχι σοβαρή κρίση! Πολλοί παρακαλούσαν από μέσα τους να κάνει ήττες η εθνική αλλά δυστυχώς η δουλειά αργά-γρήγορα φαίνεται και επιβραβεύεται! Συγχαρητήρια σε προπονητές και αθλήτριες...Το χαντμπολ το κρατάνε πίσω όλοι αυτοί οι κομπλεξικοί που χαίρονται με την αποτυχία κάποιου και ζηλεύουν την επιτυχία! Καλή συνέχεια στην Εθνική!