ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ


Κομβική για την συνέχεια η 20η αγωνιστική της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ- Υποβιβάστηκε και μαθηματικά ο Κύδων Χανίων
Στην πρώτη από τις δύο δύσκολες έδρες (η άλλη είναι το Δαϊς) που πρέπει να περάσει για να συνεχίσει να ελπίζει για τον τίτλο, ταξιδεύει σήμερα η ΑΕΚ. Η «Ένωση» αντιμετωπίσει αύριο τον ΓΑΣ Κιλκίς στο σπουδαιότερο ματς της 20ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ και με νίκη θα παρατείνει την αγωνία στην υπόθεση «τίτλος». «Είναι ένα επικίνδυνο ματς που θέλει προσοχή. Δεν θέλουμε να έχουμε καμία απώλεια από εδώ και πέρα. Χρειάζεται συγκέντρωση. Η ομάδα έχει επανέλθει ψυχολογικά μετά την απώλεια του Κυπέλλου», τόνισε ο τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης, ενώ
αναφορικά με την ευρωπαϊκή πορεία του Διομήδη και αν ελπίζει πως αυτή θα τον δυσκολέψει στο πρωτάθλημα είπε: «Τέτοιες πορείες δίνουν ψυχολογική ώθηση, ενώ οι παραστάσεις από αυτούς τους αγώνες είναι σαφέστατα καλύτερες απ’ ότι τα ματς της Ελλάδας. Σίγουρα όλα αυτά είναι υπέρ τους και έχουν το προβάδισμα για τον τίτλο, ωστόσο αν μας δώσουν την ευκαιρία θα είμαστε έτοιμοι να την αρπάξουμε», κατέληξε.
Ο δεξιός εξτρέμ του ΓΑΣ Άκης Κυπραίος σχολίασε: «Η ΑΕΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα και θέλει να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή και σίγουρα θα έχει και συμπαράσταση από φιλάθλους τους. Και εμείς όμως από την πλευρά μας θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Μονόδρομος η νίκη για Αερωπό
Τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές που απομένουν θα κριθεί η 4η και τελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι- οφ, την οποία και διεκδικούν πλέον μόνο Αερωπός Έδεσσας και ΑΣΕ Δούκα. Για την ομάδα της Έδεσσας η νίκη κόντρα στον Άρη Νίκαιας αποτελεί μονόδρομο μετά από 4 σερί ήττες, ενώ την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την ομάδα των «εκπαιδευτηρίων». Ο Άρης Νίκαιας από την πλευρά του είναι πλέον αδιάφορος, αφού έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του. «Με συνέπεια και σοβαρότητα θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να προσπαθήσουμε να πάρουμε την 4η θέση», τόνισε ο προπονητής του Αερωπού Χρήστος Τζουβάρας. Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη Τάκης Μελετάκος τόνισε: «Έχουμε προβλήματα λόγω τραυματισμών. Ο Αερωπός είναι πολύ δυνατός στην έδρα του. Εμείς θα παίξουμε για την αξιοπρέπεια μας».

Μονόπλευρο ενδιαφέρον
Ο Δούκας φιλοξενεί στο Δαϊς τον Φίλιππο Βέροιας και θέλει τους δύο βαθμούς για να συνεχίσει να έχει μια διαφορά- ασφαλείας από τον Αερωπό Έδεσσας, που θα του δίνει την δυνατότητα να ορίζει την τύχη του για την 4η θέση.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης σχολίασε: «Είναι ένα ντέρμπι. Εμείς έχουμε βρει ρυθμό. Ο Φίλιππος είναι ανεβασμένος. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε μία θέση στην τετράδα». Από την άλλη πλευρά ο δεξιός ίντερ του Φιλίππου Κώστας Δεληγιάννης τόνισε: «Θέλουμε τη νίκη. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δώσει το βάρος στα νέα παιδιά».

Για να συνεχίσει το σερί
Η ομάδα του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 17 αγώνες αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις και στόχος της είναι να επεκτείνει αυτό το σερί, φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στην κορυφή, ενόψει μάλιστα και των πλέι-οφ. Ο Κυπελλούχος Ελλάδας φιλοξενείται στην Κυψέλη από τον Πανελλήνιο, που θα παίξει το ματς χωρίς άγχος. «Σεβόμαστε την ιστορία του Πανελληνίου. Πρέπει να κερδίσουμε, δεν χωράνε απώλειες από δω και στο εξής για να πλησιάσουμε την κορυφή», τόνισε ο Στέλιος Υετίων, ενώ ο ομόλογος του Δημήτρης Σκάρλος είπε: «Οι παίκτες έχουν κάνει το χρέος τους, που είναι η παραμονή και πρέπει τώρα να αποφορτιστούν ψυχικά από την πίεση στην οποία έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα».

Το πρόγραμμα
Σάββατο 31/3/2012
Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ (20η αγωνιστική)
ΚΓ Πανελληνίου 16:00, Πανελλήνιος- ΠΑΟΚ (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Μίγκας)
Δαϊς 17:00, ΑΣΕ Δούκα- Φίλιππος Βέροιας (Τσάκωνας- Χασκής, Κυριακούλιας)
Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- Άρης Νίκαιας (Κάργατζης- Λινάρδος, Καζαντζίδης)
ΔΑΚ Κιλκίς 18:00, ΓΑΣ Κιλκίς- ΑΕΚ (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Βλάχος)

ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ Ο ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Ο Κύδων Χανίων παραιτήθηκε εγγράφως από το παιχνίδι για την 19η αγωνιστική της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ με τον Διομήδη στο Άργος, το οποίο αναβλήθηκε λόγω του ευρωπαϊκού αγώνα των «Λύκων». Ως εκ τούτου η ομάδα της Κρήτης χάνει το ματς με 10-0 και ένα πόντο στη βαθμολογία. Αυτό σημαίνει ότι από την στιγμή που στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν έχει ένα ρεπό και δύο αγώνες να δώσει, υποβιβάζεται και μαθηματικά στην Α2 Ανδρών, αφού η διαφορά του από τον Πανελλήνιο είναι πλέον 5 βαθμοί.

No comments