Ωρα κυπέλλου.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ωρα κυπέλλου....


Αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο ο φετινός θεσμός του Κυπέλλου ανδρών με σημαντικές αναμετρήσεις. Τόσο οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή, όσο και αυτοί που δεν έχουν καλή πορεία στην Α1 ανδρών και βλέπουν τον θεσμό ως μια ευκαιρία να «σώσουν» την χρονιά, θα δώσουν τις «μάχες» για την πρόκριση στον 2ο γύρο, που ουσιαστικά αποτελούν τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το μεγάλο παιχνίδι αναμφισβήτητα γίνεται την Κυριακή στον Βύρωνα με την ΑΕΚ να υποδέχεται την ΧΑΝΘ, την οποία τρεις εβδομάδες νωρίτερα είχε κερδίσει εύκολα με 27-20 για την Α1 ανδρών. Στη Βέροια ο Φίλιππος που διανύει μια μεταβατική σεζόν, καθώς μετά από χρόνια δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο φιλοξενεί τις Ελπίδες Πάτρας, ενώ η άλλη ομάδα της Πάτρας η Ακαδημία θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, που έχει πολύ ευνοϊκή κλήρωση για να φτάσει στον τελικό. Στο Λουτράκι δοκιμάζεται ο πρωτοπόρος της Α1 ανδρών Διομήδης Αργους κόντρα στο φαβορί για την άνοδο από την Α2 Ποσειδώνα. Τέλος στον Βύρωνα την Κυριακή η Αναγέννηση θα αντιμετωπίσει τον Δούκα με τους φιλοξενούμενους να έχουν σαφέστατο προβάδισμα, αλλά να προέρχονται από την ήττα- σοκ κόντρα στον Αερωπό Έδεσσας.
Δηλώσεις των υπευθύνων των ομάδων

Απόστολος Ντέλλας (προπονητής Φιλίππου Βέροιας): «Είναι ένας διαφορετικός θεσμός. Θέλουμε να γίνει ένα ωραίο ματς. Στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Το Κύπελλο Ελλάδας είναι μια ευκαιρία για εμάς την φετινή σεζόν έτσι όπως έγινε η κλήρωση».
Ανδρέας Καραβέλας (προπονητής Ελπίδων Πάτρας): «Θα έχω τρεις ελλείψεις από την πρώτη ομάδα. Θα κάνουμε το ταξίδι αυθημερόν σεβόμενοι το όνομα και την ιστορία του αντιπάλου. Αν γινόταν το παιχνίδι στην Πάτρα θα το είχαμε μετατρέψει σε μια μεγάλη γιορτή».
Ανδρέας Μούκιος (μάνατζερ Διομήδης Άργους): «Ο Ποσειδώνας Λουτρακίου είναι από τις καλύτερες ομάδες της Α2 ανδρών. Χρειάζεται προσοχή. Κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά.
Κώστας Χατζηκωνσταντίνου (τεχνικός Ποσειδώνα Λουτρακίου): «Ο Διομήδης είναι αήττητος στην Α1, αλλά δεν κρύβω ότι έχουμε κάποια κρυφά όνειρα. Εξάλλου όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Έχουμε πρόβλημα με τρία βασικά μας στελέχη με προβλήματα τραυματισμού. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».
Γιάννης Παπαγιαννόπουλος (προπονητής Ακαδημία Πάτρας): «Εχουμε κάνει κάλεσμα στον κόσμο. Είναι μια γιορτή υψηλού επιπέδου για εμάς. Σεβόμαστε στον αντίπαλο και θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο και να παρουσιάσουμε ένα ωραίο θέαμα»
Στέλιος Υετίων (τεχνικός ΠΑΟΚ): «Με βάση την ευνοϊκή μέχρι τώρα κλήρωση πρέπει να κερδίσουμε αυτό το ματς. Καμία ομάδα δεν είναι εύκολη. Πρέπει να συνεχίσουμε στις καλές εμφανίσεις, αλλά και στις νίκες».
Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Η ΧΑΝΘ έχει καλό ρόστερ και προφανώς θα θέλει να πάρει την ρεβάνς από την ήττα της στο πρωτάθλημα. Εμείς θα παίξουμε με ιδιαίτερη προσοχή. Δεν έχουμε προβλήματα, εκτός της γνωστής απουσίας του Γιώργου Βακάλη».
Στέλιος Σεϊρεκίδης (τεχνικός ΧΑΝΘ): «Είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο. Εμείς έχουμε κάποια προβλήματα, τα οποία ελπίζω να ξεπεραστούν. Είναι ένα διαφορετικό ματς από αυτό του πρωταθλήματος και γι’ αυτό κατεβαίνουμε με άλλη ψυχολογία».
Γιώργος Κρανάκης (προπονητής Δούκα): «Δεν νομίζω πως θα έχουμε ιδιαίτερη δυσκολία, αλλά πρέπει σε όλα τα ματς να είμαστε προσεκτικοί. Είναι το τελευταίο ματς της χρονιάς και πρέπει να κερδίσουμε και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο».
Ιάκωβος Ρουπίνας (μέλος διοίκησης Αναγέννησης Βύρωνα): «Ηταν μια πολύ δύσκολη κλήρωση για εμάς. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Το μεγάλο φαβορί είναι ο Δούκας. Εμείς θα έχουμε δύο σημαντικές απουσίες, του Ζήση που έπαθε ρήξη χιαστών και ο Δημήτρης Στούμπης που είναι τιμωρημένος».

No comments