«Ηρωες, αλλά σοβαρευτείτε» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ηρωες, αλλά σοβαρευτείτε»

Με την εξαιρετική ομιλία του Θανάση Νικολίτσα ξεκίνησε το επιμορφωτικό σεμινάριο διαιτησίας στο Άργος. Αυστηρός εκεί που έπρεπε, προστατευτικός όταν χρειάστηκε, αλλά προπάντων με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό χάντμπολ ο πρόεδρος της ΚΕΔ Θανάσης Νικολίτσας άνοιξε με την ομιλία του το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο διαιτησίας στο επιμελητήριο του Αργους. Ο ισχυρός άνδρας της ελληνικής διαιτησίας αφού καλωσόρισε ως καλός οικοδεσπότης τουςπερίπου 100 διαιτητές- παρατηρητές στην πόλη του, που είναι και η αρχαιότερη της Ευρώπης- όπως ανέφερε- έκανε την αυτοκριτική της επιτροπής, ενώ μίλησε για όλους και για όλα. «Εμείς έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Εχουμε όνειρα, φιλοδοξίες και απαιτήσεις από την ελληνική διαιτησία. Δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοση σας και για αυτό ευθύνες έχουμε όλοι μας. Η περσινή χρονιά μπορεί να ήταν καλή σε γενικές γραμμές, αλλά μπορούμε καλύτερα. Εχουμε τις δυνατότητες και δεν είναι τυχαίο πως πρώτα έγινε γνωστή στην Ευρώπη η ελληνική διαιτησία και μετά την Εθνική ανδρών». Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΕΔ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα: «Εδώ που ερχόμαστε θα λέμε αλήθειες. Δεν πρέπει να προκαλείται, να είστε ήρεμοι όταν πηγαίνετε να παίξετε ένα ματς και να έχετε πάντα ως στόχο να μην είστε πρωταγωνιστές. Οι πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές. Καλοί διαιτητές είναι αυτοί που όταν τελειώνει το ματς δεν θυμάται κανείς ποιοι είναι και από πού έρχονται. Πρέπει να είστε σοβαροί για να απαιτούμε και σοβαρότητα και συνεπείς στις ώρες προσέλευσης σας στο γήπεδο. Ολοι ξέρουμε πως είστε ήρωες, ειδικά οι διαιτητές των μικρότερων κατηγοριών, καθώς πολλές φορές βάζετε λεφτά από την τσέπη σας, χρήματα που στερείται από τις οικογένειες σας». Ο κ. Νικολίτσας αναφέρθηκε ακόμα και σε αυτά που ακούγονται στο παρασκήνιο. «Λέγονται πολλά και καλώ όποιος έχει αποδείξεις να μιλήσει επώνυμα, αλλά και εμείς δίνουμε αφορμές. Υπάρχει πολύ κουτσομπολιό, να ξέρετε πως η ΚΕΔ τα μαθαίνει όλα. Κάποιοι δεν είστε ικανοί ούτε ένα μυστικό να κρατήσετε. Η επιτροπή σε τέτοια θέματα θα είναι αμείλικτη. Πρέπει να σέβεστε τον εαυτό σας. Εμείς είμαστε δίκαιοι, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να παίζεται καλά. Οποιος κάνει καλά την δουλειά του στο γήπεδο θα ανταμειφθεί», κατέληξε.

Το παρόν έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπονήσου και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Τάσος Χειβιδόπουλος και ο Δήμαρχος Αργους κ. Καμπόσος που απηύθυναν και χαιρετισμό.

Την πρώτη ημέρα έκλεισε ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΥΠΧΕ Γιάννης Βαρελτζής, ο οποίος στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του αναφέρθηκε στις καινούργιες κάρτες προπονητών και στο ποιοι έχουν δικαίωμα να κάθονται στους πάγκους των ομάδων, μίλησε για την σημασία της συνεργασίας προπονητών- διαιτητών, προτείνοντας κοινό ετήσιο σεμινάριο, ενώ παρουσίασε και τη νέα ιστοσελίδα του συνδέσμου. Στο τέλος της ημέρας διαιτητές- παρατηρητές έδωσαν γραπτά τεστ. Αύριο θα διεξαχθεί το πρωί το τεστ κούπερ στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ενώ το σεμινάριο θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι.

4 comments

Anonymous said...

Ο κ. Νικολίτσας αναφέρθηκε ακόμα και σε αυτά που ακούγονται στο παρασκήνιο. «Λέγονται πολλά και καλώ όποιος έχει αποδείξεις να μιλήσει επώνυμα, αλλά και εμείς δίνουμε αφορμές. Υπάρχει πολύ κουτσομπολιό, να ξέρετε πως η ΚΕΔ τα μαθαίνει όλα. Κάποιοι δεν είστε ικανοί ούτε ένα μυστικό να κρατήσετε. Η επιτροπή σε τέτοια θέματα θα είναι αμείλικτη.


και γαμω τα αυτογκολ!!!!!!!!!!!!!! μπραβο μεγαλε!!!!!!!!!! τους εξεθεσες ολους μαζι με σενα!!!!!!!!!παντα τετοια !!!!!!!

Anonymous said...

sxolio oti na nai omws... mallon eisai enas apo aytous pou diaiwnizoyn to koutsompolio...

Anonymous said...

ενω η δηλωση ειναι οκ. μαλλον εισαι κατω απο 10 χρονων

Anonymous said...

se eida kai esena bre hlikiwmene!!
den sas mporw esas pou perimenete sthn gwnia gia na piasteite apo mia koybenta gia na kanete thema(antipoliteysh)...

ektos an epithymeis na gineis xalifhs sthn thesh toy xalifh tote allazei to thema..
mporeis na kaneis eleuthera thn propaganada sou allwste olo ayto to arrwsthmeno klima apo anthrwpous san esena diathreitai kai diaiwnizetai...

arrwsthmenes apopseis apo arrwsthmenous anthrwpous..ouuuusttt