Διαλύονται τα Βριλήσσια!! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Διαλύονται τα Βριλήσσια!!

Παραιτείται όλο το Δ.Σ. της Κυπελλούχου ομάδας με αιχμές προς Δήμο και πολιτεία- Διαβάστε αποκλειστικά στο handball.gr την επίσημη επιστολή

Ενα από τα πιο υγιή σωματεία στην Ελλάδα ο ΕΣΝ Βριλησσίων, Κυπελλούχος Ελλάδας στο χάντμπολ για το 2011, αναγκάζεται να τραβήξει... ρολά, λόγω της αδιαφορίας του δήμου, αλλά και της πολιτείας.
Σε επιστολή της –που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το handball.gr- προς την ΟΧΕ, την οποία κοινοποιεί προς τον Δήμαρχο Κ. Ιωαννίδη και τον Γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή, η διοίκηση παραιτείται σύσσωμη από τα καθήκοντά της και η ομάδα είναι στον... αέρα. Σε αυτή την απόφαση έπαιξε ρόλο οι «φρούδες» υποσχέσεις του Δημάρχου για βοήθεια της μοναδικής ομάδας που φέρνει διακρίσεις στην πόλη. Οχι μόνο δεν στήριξε ουσιαστικά τον σύλλογο, αλλά δεν υλοποίησε ούτε και την –πετσοκομένη- επιχορήγηση που ενέκρινε το Δημοτικό συμβούλειο, που θα πιστωθεί σε μεγάλο βαθμό την διάλυση του συλλόγου. Χρήματα όμως οφείλονται ακόμα και από την πολιτεία και όχι μόνο οσον αφορά την τακτική επιχορήγηση, αλλά ακόμα και από το ταξίδι στην Ευρώπη, που έγινε τον Οκτώβριο. Με λίγα λόγια τους οφείλονται περίπου 35.000 ευρώ για την προηγούμενη σεζόν, χρήματα που δεν μπορούν να καλυφθούν με δεδομένο πως θα πρέπει να γίνει και σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση πριν παραιτηθεί πρόλαβε και δήλωσε την ομάδα για το νέο πρωτάθλημα, αλλά και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά χωρίς διοίκηση μάλλον δεν έχει νόημα...



Αναλυτικά η επιστολή

Ε.Σ.Ν.ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Προς: Πρόεδρο Ο.Χ.Ε.
Κοιν: Γεν Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή
Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Κ. Ιωαννίδη

Κύριοι,



Με την παρούσα θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την σύσσωμη παραίτηση του δ.σ του αθλητικού σωματείου μας και παράλληλα επιγραμματικά να σας ενημερώσουμε για τους λόγους που μας ώθησαν τελικά σε αυτήν την «οδυνηρή» απόφαση. Ως γνωστόν τα τελευταία δύο χρόνια έγινε μία μεθοδευμένη προσπάθεια από τη διοίκηση του συλλόγου ώστε η ομάδα μας να ανακτήσει εκ νέου πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχώριο πρωτάθλημα. Η προσπάθεια αυτή δικαιώθηκε περίτρανα με την κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος! Στην τριαντάχρονη παρουσία του συλλόγου, υπήρχε πάντοτε σημαντική οικονομική συνδρομή στην προσπάθεια της διοίκησης τόσο του Δήμου Βριλησσίων όσο και της Πολιτείας, μέσω των ετήσιων τακτικών επιχορηγήσεων. Κατά πρωτοφανή όμως τρόπο την φετινή χρονιά ο Δήμος Βριλησσίων, παρόλο που με απόφαση δημοτικού συμβουλίου μείωσε σημαντικά την επιχορήγησή του προς εμάς (32.500 €), δεν την κατέβαλλε και ολοσχερώς (23.000 €). Επιπλέον η ΓΓΑ όχι μόνο δεν κατέβαλε την τακτική επιχορήγηση για το αγωνιστικό έτος 2010-2011 (15.500 €), αλλά ούτε και την προβλεπόμενη οικονομική αρωγή της στα έξοδα συμμετοχής της ομάδας μας στο ευρωπαϊκό Κύπελλο CHALLENGE CUP το Νοέμβριο του 2010 (9.500 €). Είναι κοινός τόπος ότι δεν νοείται ερασιτεχνικός αθλητισμός και μάλιστα σε επίπεδο πρωταθλητισμού, χωρίς καμία οικονομική συνδρομή της πολιτείας!!!

Δεδομένης της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας αλλά και της καθόλα διαφαινόμενης, αν όχι δεδομένης, «αδιαφορίας» για οικονομική συνδρομή του Δήμου Βριλησσίων αλλά και της Πολιτείας για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο, τα μέλη του δ.σ., επιδεικνύοντας σεβασμό προς την προσπάθεια των αθλητών του συλλόγου, αξιοπρέπεια, αλλά και αίσθημα ηθικής και ευθύνης, αποφασίζουν να παραιτηθούν από τη διοίκηση του συλλόγου. Άλλωστε δεν συνάδει με το προφίλ του συλλόγου και τη ειλικρινή σχέση του με τους αθλητές και συνεργάτες του, να δημιουργηθεί ένας οικονομικός προϋπολογισμός για την επερχόμενη αγωνιστική χρονιά, ο οποίος εκ προοιμίου δεν θα εκτελείτο!!!! Παράλληλα η ενέργεια τους αυτή ελπίζουν να αποτελέσει την απαρχή μιας προσπάθειας για τη διάσωση του πανέμορφου αλλά και πολύπαθου πλέον αθλήματος της χειροσφαίρισης, το οποίο με πίστη και θυσίες-κυρίως οικονομικές- υπηρέτησαν.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ

28 comments

Anonymous said...

Next please...

Anonymous said...

Ελπιζω να ειναι μονο ενα μετρο πιεσης, γιατι θα ειναι κριμα για το αθλημα αλλα και για μια ανταγωνιστικη ομαδα...

Anonymous said...

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ..ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ ΤΩΡΑ..

Anonymous said...

σε λιγο το μονο που θα υπαρχει απο το χαντμπωλ,θα ειναι οι υπαλληλοι της ΟΧΕ
Ουτε οι αθλητες πληρωνονται,ουτε οι προπονητες ουτε τα σωματεια , αυτοι δηλ που ειναι ο πυρηνας του αθληματος
Ειναι τραγικο !

Anonymous said...

Είναι κοινός τόπος ότι δεν νοείται ερασιτεχνικός αθλητισμός και μάλιστα σε επίπεδο πρωταθλητισμού, χωρίς καμία οικονομική συνδρομή της πολιτείας!!!

erasitexnikos athlitismos kai oikonomiki sundromh den pane mazi.kapos etsi, me tetoia nootropoia ftasame edo os xvra,me jana koliva oloi manges

Anonymous said...

Εδώ και ο Δούκας διαλύεται...5 μήνες είναι απλήρωτοι και ήδη έφυγαν 5-6 παιδιά. Δεν υπάρχει ελληνικό χαντμπωλ. Και η ΟΧΕ κάθεται αμέριμνη και κοιτά απλά τις εξελίξεις. Tι τους νοιάζει βέβαια; Αυτοί να έχουν τις καρέκλες τους.

Anonymous said...

TO MEGALO KANONI THA SKASEI STIN VERIA SYNTOMA.

Anonymous said...

Βέβαια, έχει δίκιο ο 3.26. Προτείνω όποιος αθλητής δεν πληρώνεται από το σωματείο του να περνά από την ΟΧΕ 9-12 κάθε πρωί για να πληρώνεται. Προτείνω επίσης περικοπή των μισθών των καρεκλοκένταυρων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΟΧΕ στο μισό. Εντάξει τώρα ;

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=Hfec8Myi048&feature=related

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=WabaykFeXIQ&feature=related ta logia einai perita...!

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=H4lamMxEFaY&feature=share

Anonymous said...

Περάστε και μια βόλτα παιδιά από το Ελληνικό να δείτε και τα παιδιά των Special Olympics..

Anonymous said...

1:52 είσαι μεγάλο ζώο. Όχι ρε αμόρφωτε να κάθεται η ΟΧΕ και να βλέπει να διαλύεται το άθλημα χωρίς να κάνει τίποτα.

Anonymous said...

7,54 pes mas tis protaseis sou kai posa bazeis gia na sothei to handball.

Anonymous said...

XALAROSTE LIGO RE VRILISIA,POU VALTHIKATE NA DIALITHITE!...SINEXISTE ENTELOS ERASITEXNIKA,ALLOSTE ME TH DEDOMENI OIKONOMIKI KATASTASI TIS XORAS ,OLA TA ATHLIMATA PROS TA EKEI ODEVOUNE!...ALLOSTE SE KALITERES KATASTASEIS DIALITHIKAN G.E.VEROIAS,ATHONAIKOS,S.A.K.A,SXOLESKSINI,OPOTE MI PTOEISTE!DIALITHITE KI EMEIS EIMASTE EDO!...

ΔΙΑΥΓΕΙΑ said...

Είχα αποφασίσει να απέχω από τα σχόλια, αφού δεν ιδρώνει κανενός τ΄αυτί. Μετά τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα είμαι ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ. Η οργή μου μεγάλωσε όταν άκουσα ότι συμβαίνουν κάτι περίεργα εκεί στην ΟΧΕ και ότι κάποιοι κολλητοί ετοιμάζονται για καλό μεροκάματο, την ώρα που το άθλημα πεθαίνει και η χώρα σβήνει από την ΠαπανδρεοΒενιζελική λαίλαπα.

Αν δεν αναρτηθούν σύντομα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όλες οι αποφάσεις σχετικές με προσλήψεις και οι οικονομικοί όροι αυτών, ετοιμαστείτε για ότι θα συμβεί.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Anonymous said...

Διαυγεια μηπως λες για ΙΑΤΡΟΥΔΗ αναπτυξη και τον δημοσιογραφο γραφειο τυπου?

Anonymous said...

ποια "special olympics" και παπαριες!
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ να λετε υπναραδες
Ολα αυτα δεν ειναι τιποτε αλλο,απο καλοπληρωμενες θεσεις εργασιας-αργομησθιας
Αν δειτε τα εξοδα θα καταλαβετε
Και ρε γαμωτο,ανακουφιστε πρωτα καποια ΑΜΕΑ στην χωρα και μετα ψαξτε για τον πιο γρηγορο-αλματερο κλπ αναπηρο
Υποκριτες και παρασιτα οργανωνουν αυτους τους αγωνες της ντροπης

Anonymous said...

Φίλε μου είσαι λιγάκι υπερβολικός.
Στη ζωή δεν είναι όλα Άσπρο-Μαύρο.
Υπάρχει και το Γκρί..

Φιλικά..

Anonymous said...

΄ΔΙΑΥΓΕΙΑ΄ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ..ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ 'ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ'...

Anonymous said...

8,59 τί εννοεις ?
μηπως πληρωνεσαι (εχουμε και τετοιους) εκμεταλευομενος την αναπηρια καποιου?
και επι της ουσιας δεν μιλας:
ανακουφιστηκαν ολα τα ΑΜΕΑ και τωρα περιχαρεις μετρατε επιδοσεις,χρονους,αλματα,ριψεις κλπ?
επαναλαμβανω:
υποκριτες και παρασιτα οσοι συμμετεχουν σ αυτους τους αγωνες που ντροπιαζουν το αισθημα ισονομιας-δικαιοσυνης-ανθρωπιας απεναντι σε χιλιαδες ταλαιπωρημενους ΑΜΕΑ που με αυτα τα χρηματα θα εκαναν την ζωη τους λιγωτερο επωδυνη (θα μπορουσαν πχ να αγορασουν ηλεκτρικο αυτοκινουμενο καροτσακι ή άλλα απαραιτητα βοηθηματα )

Στο φρενοκομειο που ζουμε ομως αποφασιζει η φρενοβλαβης πλειοψηφια...

Anonymous said...

2000 Euro Παναγιώτη για να κάνεις τουρνουά; Όλο το handball δουλεύει για σένα. Πρώτος μάγκας! (υποσ.: προσθέστε και 750 στον Θοδωρή, σύνολο 2750, για να πηγαίνει ο θίασος και να κάνει παραστάσεις σε όλοι την Ελλάδα με gest τον Κότσιρα)
Τα 1000 για 3 ΠΟΠ (είναι ψηλά στα billbord) πάλι γιατί; Την Τετάρτη μάλον θα πέσει γέλιο ή κλάμα.

Anonymous said...

Ο Γκίνης γιατί παίρνει 750 ρε φίλε; Δεν γνωρίζω να κατέχει κάποια θέση ομοσπονδιακού. Για πες περισσότερα να μαθαίνουμε...

Πες μας και για το άλλο το λαμόγιο που διαπρέπει τρία χρόνια τώρα με τον Δούκα, τον part-timer, αυτός με πόσα θα μας κάνει μεγάλη ομάδα;

Anonymous said...

11.09 δεν υπάρχεις πουθενά φίλε...

Anonymous said...

8:44 etisios pernei 30,524 KATHARA me simvolaio OXE

δάσκαλος said...

Θα συμφωνήσω σε όλα με τον φίλο 7:26 και 11:09 που είναι μάλλον ο ίδιος, αν καλύψεις τις βασικές ανάγκες των αναπήρων, δώσεις λεφτά για να τους φτιάξεις ράμπες, τους καλύψεις τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες τους, τους βρεις μια δουλειά που να μπορούν να την κάνουν - πχ φύλακας γυμναστηρίου, τηλεφωνητής (αν κάποιος είναι τυφλός)-και δεν διορίζεις σε τέτοιες δουλειές πελάτες πολιτικών- τότε κάνε και αγώνες.

Και οι αγώνες προσφέρουν, δεν λέω όχι, τους ανεβάζουν την ψυχολογία, τους δίνουν κάποιο νόημα για τη ζωή, αλλά ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Με τα λεφτά που δόθηκαν δεν θα μπορούσαν να έχουν αυτοί οι άνθρωποι κάτι περισσότερο στην καθημερινή τους ζωή; Αν η διοργάνωση και τα έξοδα αυτά πηγαίναν σε κάποια άλλη χώρα, και εμείς απλά στέλναμε εκεί τους αθλητές μας, δεν θα είμασταν high! Ενώ τώρα η ψωροκώσταινα δείχνει high! Τους εντυπωσιάσαμε όλους! Πρώτα αγοράζεις σώβρακο και μετά λουστρίνι!!!

Και βεβαίως δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως οποιοδήποτε τέτοιο γεγονός όπου διατίθενται χρήματα από το δημόσιο γίνεται ευκαιρία για ορισμένους να βγάλουν χατζιρλίκι. Υπάρχουν οι εθελοντές που βάζουν χρόνο και κόπο, που τραβάνε το χαμαλίκι για να προσφέρουν όπου τους βάλουν τα λαμόγια των γραφείων. Οι τελευταίοι βέβαια κάθονται στη δροσιά των air-conditions τους και ηγούνται της προσπάθειας. Και φυσικά οι ηγέτες πρέπει να αμοίβονται...

Anonymous said...

Ρε ξεφτίλες καρεκλοκένταυροι, λαμόγια του κερατά, δίνεται 30 χιλιάρικα στον Κρανάκη, και δεν έχετε για να βάλετε πούλμαν να κατέβουν τα παιδάκια από το βορρά να παίξουν στις τελικές φάσεις;
Σκατά στις καρέκλες σας παλιολαμόγια, πρέπει να σας φτύνει όλο το ελληνικό χαντμπωλ. Ξεφτιλισμένοι της ομοσπονδίας.

Anonymous said...

Κύριε Λαζαρίδη βάλτε μια τάξη στο άθλημα , μπορείτε να πάτε το άθλημα πιο μπροστά , αφήστε στην άκρη τους αυλικούς , (το σύστημα ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ με την αυλή... ας τελειώσει κάποτε)Ανοικτές διαδικασίες σε όλα