Τινάζει την μπάνκα με Στογιάνοβιτς! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τινάζει την μπάνκα με Στογιάνοβιτς!

Ο ΠΑΟΚ έκανε κρούση στον διεθνή Σκοπιανό αριστερό ίντερ

Τις τελευταίες 20 ημέρες ο ΠΑΟΚ όλο και εντείνει τις προσπάθειες του για την απόκτηση αριστερού και δεξιού ίντερ, ώστε να ολοκληρώσει το ρόστερ του. Απο τα χέρια του τεχνικού τιμ έχουν παρελάσει δεκάδες ονόματα, μεταξύ αυτών και κάποιων πολύ αξιόλογων παικτών όπως ο Ντούσαν Μποζόλιατς της Μπόσνα Σαράγεβο. Ο «δικέφαλος» του Βορρά έψαχνε όμως το κάτι παραπάνω. Εναν παίκτη με εμπειρία και προσωπικότητα που θα κάνει την διαφορά στο ρόστερ του και στο ελληνικό πρωτάθλημα και όπως φαίνεται τον βρήκε. Σύμφωνα με Μ.Μ.Ε. της Π.Γ.Δ.Μ. ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει κάνει κρούση στον αριστερό ίντερ της Βαρντάρ Σκοπίων Ράντoσλαβ Στογιάνοβιτς.
Ο 32χρονος αθλητής που έχει ύψος 1,95 μ. και είναι 95 κιλά, είναι εν ενεργεία στέλεχος της Εθνικής ομάδας της χώρας του, έχοντας παίξει 40 ματς και σκοράρει 104 φορές. Πρόκειται για έναν παίκτη «killer» στην άμυνα και ικανότατο στην επίθεση. Οσο για την εμπειρία του σε συλλογικό επίπεδο ούτε λόγος.
Από το 1999 αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ για μία επταετία έκανε πραγματικά σπουδαία καριέρα στη Σλοβενία, φορώντας την φανέλα της Τρίμο, της Γκόρενιε και της Γκολντ Κλαμπ.
Πέρσι επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στη ΠΓΔΜ και στην Βαρντάρ Σκοπίων του Βέσελιν Βούγιοβιτς. Τραυματίστηκε γι' αυτό και πρόλαβε να αγωνιστεί μόνο σε δύο ματς Τσάμπιονς Λιγκ πετυχαίνοντας από έξι γκολ κόντρα σε Αντεμάρ Λεόν και Αμικίτια Ζυρίχης!

Αντίπαλος με τον Πανελλήνιο
Tα πιο παραγωγικά του χρόνια τα πέρασε στην Σλοβένικη Γκολντ Κλαμπ, όπου έμεινε τρεις σεζόν (2005-2008). Την πρώτη στο Κύπελλο Κυπελλούχων σε τέσσερα ματς πέτυχε 23 γκολ. Τη δεύτερη χρονιά (2006-2007) η ομάδα συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα κληρώθηκε μαζί με τον πρωταθλητή Ελλάδος Πανελλήνιο, την Μπαρτσελόνα και την Χάμαρμπι στον 7ο όμιλο. Ο Στογιάνοβιτς σε 6 ματς σκόραρε 45 φορές και ήταν πραγματικά εξαιρετικός.
Στα παιχνίδια κόντρα στους «Ολυμπιονίκες» πέτυχε 8 τέρματα στην νίκη του Πανελληνίου με 32-27 στη Χαλκίδα και στο ματς που διεξήχθη στο Κόπερ σημείωσε 5 στη νίκη της ομάδας του με 32-25.
Οσοι τον θυμούνται από εκείνες τις αναμετρήσεις έχουν να λένε για έναν πολύ δυναμικό περιφερειακό που «μάσαγε» σίδερα στην άμυνα, ενώ στην επίθεση είχε πολύ καλές επιλογές.

Η βραδιά του... βαμβακιού στο Κόπερ
Βέβαια οι τότε άνθρωποι του Πανελληνίου δεν θυμούνται μόνο τον Στογιάνοβιτς, αλλά και την σφαγιαστική διαιτησία στο δεύτερο ματς στη Σλοβενία. Ο Πανελλήνιος εκείνη τη χρονιά με προπονητή τον Παναγιώτη Ιατρούδη, μάνατζερ τον Σπύρο Κουτσούπη και παίκτες όπως οι Ριγανάς, Κοτελίδας, Ζαραβίνας, Μαστορογιάννης, Ζαρλακούτης, Ντομπρόκοβιτς, Ζούγιοβιτς, Αναστασέλλος, Κόμινεκ, Βουτσάς κ.α. έφτασε με πενιχρό μπάτζετ 300.000 Ευρώ, -έναντι 1.500.000 Ευρώ της Γκολντ Κλαμπ- μια ανάσα από την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Είχαν συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς στον όμιλο και στο ματς του Κόπερ μπροστά σε 3.000 κόσμο όποιος κέρδιζε θα προκρινόταν. Οι ανεκδιήγητοι όμως Ρώσοι διαιτητές Καβέσνικοφ και Πλότινκοφ μαζί με τον Σέρβο παρατηρητή Ποπόφ στέρησαν από την ελληνική ομάδα και το ελληνικό χάντμπολ την μεγαλειώδη πρόκριση. Μάλιστα θα ήταν η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα θα προκρινόταν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρόλα αυτά ο Πανελλήνιος ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο!

No comments