ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Έχασε τελικά η εθνική μας ομάδα από τη Γερμανία με 27-20, αφού τα "πάντσερ" στο δεύτερο ημίχρονο ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν και πάλι καλύτερα βρίσκοντας κυρίως επιθετικές λύσεις «σπάζοντας» την ελληνική άμυνα, «έσφιξαν» την ούτως ή άλλως συμπαγή 6:0 άμυνά τους βρίσκοντας και εύκολα γκολ από αιφνιδιασμούς. Το προβάδισμα το πήραν από την αρχή και η ελληνική ομάδα ακολουθούσε στο σκορ μέχρι το 43΄ όταν ισοφάρισε για τελευταία φορά το σκορ σε 17-17. Από εκείνο το σημείο και μετά φτάνοντας για πρώτη φορά στο +3 στο 51΄(18-21) αλλά το ότι οι Γερμανοί «ψήλωσαν» το σκορ σήμαινε πως η πρόκριση απαιτούσε πλέον το ακατόρθωτο +6 για τον υπολειπόμενο χρόνο. Ο Νίκος Μάντζος επιδίωξε στη συνέχεια την κατάκτηση έστω της νίκης και ρίσκαρε με πιο πιεστικές άμυνες, που ωστόσο δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ έχασε και τον Χαλκίδη στο 53΄με 3η δίλεπτη. Η ομάδα του Μπραντ πιο άνετη από κάθε άλλη στιγμή στην αναμέτρηση ανέβαζε σταδιακά το δείκτη του σκορ για να οδηγηθεί το παιχνίδι στο τελικό 20-27.
Δεκάλεπτα: 2-4, 8-6, 10-10 (ημ), 16-17 18-20, 20-27
Ελλάδα (Μάντζος) Καφφάτος, Ζαμπούνης, Τζιμούρτος 1, Μαστορογιάννης 3, Ριγανάς, Ζαραβίνας, Μπαλωμένος, Βακάλης, Βασιλάκης 5, Τζούφρας, Δέλιος, Χαλκίδης 4, Σανίκης 1, Καρυπίδης 6.
Γερμανία (Μπραντ): Γκενσχάιμερ 4, Ρόγκις, Κλάιν 1, Πφαλ 4, Στρόμπελ, Πράις 2, Χάινλ, Γκλάντορφ 3, Χαϊνεβέτερ, Λιχτλάιν, Κράους 4, Γκροέτσκι 2, Κάουφμαν 6, Χάας 1
Διαιτητές: Ζότιν, Βολόντκοφ. Δίλεπτα: 7/2, πέναλτι: 4/3-2/1

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Νίκος Μάντζος: «Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για τη σοβαρότητα και διάθεση που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα. Σε δύο παιχνίδια αντιμετωπίσαμε τη Γερμανία στα ίσια. Το πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση αλλά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις. Όσο είχαμε δυνάμεις και καθαρό μυαλό ήμασταν κοντά αλλά τελικά δεν μπορέσαμε να κάνουμε την …επανάστασή μας. Στο τέλος «αδειάσαμε» από δυνάμεις και αυτοί οι παίκτες που είχαμε αντιπάλους όταν απελευθερώνονται γίνονται πολύ επικίνδυνοι. Δεν είναι όμως αυτή η εικόνα του παιχνιδιού όσον αφορά το τελικό σκορ. Επιβάλλεται να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας για τα επόμενα προκριματικά στο ευρωπαϊκό. Ζήσαμε πολύ ιδιαίτερες στιγμές εδώ στη Δράμα και ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν εδώ για να μας συμπαρασταθούν».
Σάββας Καρυπίδης: «Παίξαμε με μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης. Ήταν επιτυχία και μόνο που διατηρούσαμε ελπίδες πρόκρισης. Δουλέψαμε σκληρά το διάστημα αυτό αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος. Μπήκαμε βέβαια στο παιχνίδι αποφασισμένοι αλλά κάναμε τεχνικά λάθη και δεν βρεθήκαμε στην καλύτερη μέρα μας. Οι αντίπαλοί μας έχουν την εμπειρία και την ποιότητα και όταν μας εγκατέλειψαν οι δικές μας δυνάμεις χάσαμε τους στόχους που είχαμε βάλει. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά και φεύγουμε από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά. Την εθνική ομάδα εμείς που θεωρούμαστε μεγαλύτεροι πρέπει να την στηρίξουμε και να τη βοηθήσουμε. Πλέον βάζουμε καινούργιους στόχους. Η Δράμα για μας είναι το σπίτι μας. Της αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και τους κατοίκους της τους βγάζω το καπέλο….»
Χάινερ Μπράντ: «Ήμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση. Σεβόμαστε την ελληνική ομάδα. Ήταν ένα παιχνίδι, σκληρό, όπως δηλαδή το περιμέναμε. Στη Γερμανία δεν πήγαμε καλά αλλά εδώ ήμασταν πολύ καλύτεροι και πήραμε δίκαια την πρόκριση. Ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία, ενώ πρέπει να πω ότι η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και αυτή που πρέπει σε ένα παιχνίδι χάντμπολ»

3 comments

Anonymous said...

ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ BEACH HANDBALL ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΙΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ AVANTGARDE.
ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ .

Anonymous said...

Ο τελικός κυπέλλου θα γίνει τον Σεπτέμβριο!!!!!!!!!χαχαχαχαχα.Πόσο ερασιτέχνες είναι στην ομοσπονδία!!!!!!!!Έλεος με αυτούς που μας διοικούν!!!!!!!!άσχετοι!!!!!!!

Anonymous said...

Δεν ειναι ασχετοι στην ομοσπονδια αυτοι που διοικουν,απλα φοβουνται να παρουν αποφασεις που πονανε....Στο μπασκετ αποφασιζει το πειθαρχικο οργανο του εσακε,σε εμας?????????