ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΟΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Από τη ΔΕΠ της ΟΧΕ ανακοινώθηκαν οι αναβολές των πρωταθλημάτων λόγω των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.
Οι αναβολές έχουν ως εξής:
Η 2η αγωνιστική της Α1 Ανδρών μετατίθεται για την Τετάρτη 7/10/09.
Η 3η  αγωνιστική της Α1 γυναικών μετατίθεται  για την Τετάρτη 21/10/09.
Ο δεύτερος γύρος της πρώτης φάσης του κυπέλλου Ανδρών μετατίθεται για τις 31/10-1/11/09.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑ
Η ΕΣΧΑ ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχών παρατηρείτε αύξηση σε όλα τα πρωταθλήματα της ένωσης για την περίοδο 2009-2010. Στους άνδρες δήλωσαν συμμετοχή 13 σωματεία έναντι 11 της περσινής περιόδου.
Στους εφήβους υπάρχει αύξηση 50% δήλωσαν 9 σωματέια έναντι 6 της περσινής περιόδου.
Στις νεάνιδες υπάρχει αύξηση 200% 6 σωματεία έναντι 2.
Στους παίκτες 14 σωματεία έναντι 13 πέρυσι
Στις κορασίδες 4 ένατι 3
Στους παμπαίδες 21 σωματεία έναντι 18
Στις παγκορασίδες 100% αύξηση 8 σωματεία έναντι 4
Στα μίνι  αγόρια σωματεία 21 έναντι 18
Στα μίνι κορίτσια 6 έναντι 6
Η κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΣΧΑ θα γίνει στις 21/9/09 ημέρα Δευτέρα, ώρα 12.00, στα γραφεία της ΕΣΧΑ 3ης Σεπτεμβρίου 56 4ος όροφος . Θα γίνουν οι κληρώσεις  ανδρών Εφήβων παίδων νεανίδων.
Έναρξη πρωταθλημάτων:
10/10  έφηβοι-Πάιδες
17/10 Άνδρες
24/10 Νεάνιδες
31/10 Κορασίδες
7/11 Παμπάιδες- Παγκορασίδες
5/12 μίνι αγόρια
12/12 μίνι κορίτσια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔ/ΟΧΕ ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ
«ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ»
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΟΧΕ Θανάσης Νικολίτσας σε συνέντευξή του, με την ευκαιρία του επιμορφωτικού σεμιναρίου στον ΑΤΕΡΜΟΝΑ 11-13 Σεπτεμβρίου , τονίζει  τα εξής:
«Έχω κλείσει 22 χρόνια στη διαιτησία του χάντμπολ και είμαι στο τιμόνι της ΚΕΔ από τον Σεπτέμβριο του 2004 και μέλος της ΚΕΔ από τον Ιούνιο του 2003. Σε όλη αυτή τη διάρκεια έδωσα όλο τον εαυτό μου στη διαιτησία και ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω. Υπήρξαν κάποιες δύσκολες στιγμές ιδίως στην Ελλάδα και όχι στη θητεία μου ως διεθνή διαιτητή. Με βοήθησε το γεγονός πως παράλληλα με την διαιτησία αγωνίζομαι και στο μαραθώνιο. Έχω τρέξει σε 10 μαραθωνίους και 5 ημιμαραθώνιους. Αυτή είναι μια ενασχόληση που μου δίνει καθαρό μυαλό. Συνιστώ στους διαιτητές πέρα από τη φυσική κατάσταση να ασκούνται στο τρέξιμο. Όσον αφορά τους διεθνείς διαιτητές που ολοκλήρωσαν τη θητεία τους στη διαιτησία, τους θέλουμε συνεργάτες και αποβλέπουμε στην στήριξή τους. Για αυτό το λόγο στο πρόγραμμα του σεμιναρίου ορίσθηκαν εισηγητές και υπεύθυνοι των αγωνιστικών τεστ οι συνάδελφοι που ολοκλήρωσαν την ενεργό καριέρα τους. Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα διαιτητής είναι να αγαπάει το άθλημα και να έχει μεράκι να έχει γνώση των κανονισμών καλή ψυχολογία και καλή φυσική κατάσταση.

«ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ»
Σε εκείνο που θα επιμείνω στο σεμινάριο είναι πως ο διαιτητής πρέπει να περνάει απαρατήρητος και να μην γνωρίζουν οι διαγωνιζόμενες ομάδες ποιος διαιτητής έπαιξε. Είναι θετικό πως από φέτος η ΟΧΕ αποφάσισε οι διαιτητές να πληρώνονται πριν την έναρξη του αγώνα των πρωταθλημάτων Α1 Ανδρών και Α1 γυναικών. Αυτό αποτελεί κίνητρο και για τους ήδη υπάρχοντες διαιτητές αλλά και για τους νεότερους που θέλουν να διαιτητεύσουν σε αυτές τις κατηγορίες. Η ΚΕΔ θα στηρίξει τους διαιτητές σε όλη την Ελλάδα αλλά παράλληλα θα είναι αμείλικτη σε όσους ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους.  Από τους παρατηρητές ζητάμε να ξεχάσουν τις φιλίες τους όταν μπαίνουν στο γήπεδο να είναι αμείλικτοι στις παραβάσεις εντός του γηπέδου και σε καμία περίπτωση να μην κάνουν αγγαρεία.

«ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΛΑΘΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»
Οι προπονητές και οι παράγοντες δεν είναι αντίπαλοί μας είναι συνεργάτες μας με στόχο την αναβάθμιση τους αθλήματος. Θα πρέπει να μην φτάνουμε στα άκρα και να μπορούμε να συγχωρούμε τα ανθρώπινα λάθη μέσα στο παιχνίδι. Η ΚΕΔ ΟΧΕ είναι στη διάθεση των προπονητών για κοινές συναντήσεις προπονητών και διαιτητών για να πάει ακόμα καλύτερα η συνεργασία.  Στον τομέα της φυσικής κατάστασης θα επιμείνουμε. Θα κάνουμε και έκτακτους ελέγχους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Θα αξιοποιήσουμε τους νέους διαιτητές και σε συνεργασία με τον ΣΥΔΧΑ που εκτελεί χρέη ομοσπονδίας διαιτητών θα προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα όχι για να λέμε πως κάναμε σεμινάρια αλλά για να αποβλέπουμε πάντα στην εκκόλαψη νέων διαιτητών που μας είναι απαραίτητοι.

«Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΧΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ»
Η συνεργασία μας με την διοίκηση της Ομοσπονδίας είναι η ενδεδειγμένη και η καλύτερη δυνατή . Ο πρόεδρος της ΟΧΕ Στέλιος Αγγελούδης έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει πως δεν παρεμβαίνει στην ανεξάρτητη αρχή της διαιτησίας αλλά στηρίζει το έργο της και αυτό το κάνει έμπρακτα. Την περσινή χρονιά η απόδοση της διαιτησίας ήταν καλή δεν υπήρχαν παράπονα και διαμαρτυρίες. Ο διαιτητής τους χάντμπολ δεν μπορεί να συγκριθεί με συναδέλφους άλλων αθλημάτων με επαγγελματική διάρθρωση αλλά έχει καταφέρει να έχει μια καλή παρουσία. Η ΚΕΔ όμως προσπαθεί ακόμα για το καλύτερο. Με χαρά διαπιστώνω πως οι νέες διεθνείς διαιτητές Ιωάννα Χρηστίδη και Ιωάννα Παπαματθαίου προχωρούν καλά και πήγαν πολύ καλά και στα τεστ που έδωσαν ήδη με τους άνδρες συναδέλφους τους ενώ όλοι οι έλληνες διεθνείς διαιτητές πήγαν καλά. Θέλουμε να προωθήσουμε σε όλη την Ελλάδα τις γυναίκες και στον τομέα της διαιτησίας. Με την ευκαιρία απευθύνω ευχές για καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για υγεία και πρόοδο. Αυτή τη χρονιά θα πρέπει να φτάσουμε σε πιο υψηλά  στάνταρντ το άθλημα και να συμβάλλουμε στη καλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος χωρίς έκτροπα. Πρέπει να κυριαρχεί ο αυτοσεβασμός και ο σεβασμός για την προσωπικότητα του άλλου ».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου ξεκινά στις 16.30 αύριο Παρασκευή 11/9/09 στο αθλητικό κέντρο του Ατέρμονα. Στις 17.00 θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης  με χαιρετισμούς εκπροσώπων ΟΧΕ και ΣΥΠΧΕ και την ομιλία του προέδρου της ΚΕΔ/ΟΧΕ  Θανάση Νικολίτσα, ο οποίος θα κάνει και τον απολογισμό της προηγούμενη περιόδου με διάφορες επισημάνσεις και θα δώσει οδηγίες για την νέα αγωνιστική περίοδο. Θα ακολουθήσουν τα γραπτά τεστ.
Τη δεύτερη ημέρα, Σάββατο 12/9/09, θα γίνει το τεστ Κούπερ με την εποπτεία Μπεμπέτσου –Μεϊμαρίδη-Παρτενμιάν
στο στάδιο του Κιλκίς .
Στη συνέχει ο Ελβετός καθηγητής διαιτησίας Φέλιξ Ραντζ στον Ατέρμονα θα μιλήσει για την «Προοδευτικότητα  των ποινών-επιθετικό φαουλ, για την ρήψη των 7 μέτρων και μονοπάτια κίνησης».
Ο Γιώργος Μπεμπέτσος θα εισηγηθεί τα θέματα:
«Σωστή εκτέλεση ρήψεων και έλεγχος συμπεριφοράς συνοδών».
Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σ. Μίγκας θα εισηγηθεί στους delegate τα θέματα:   «Καθήκοντα υποχρεώσεις και διεθνείς εμπειρίες- οδηγίες από για διαιτητές- παρατηρητές».
Ο Φελιξ Ραντζ θα διδάξει  επίσης στους παρατηρητές: «Σύνταξη έκθεσης –βαθμολογία διαιτητών και εκτίμηση απόδοση διαιτητών- οδηγίες»
Την Κυριακή 13/9/09 ο Φέλιξ Ραντζ θα κάνει παρουσίαση power point, στη  συνέχεια θα γίνει η απονομή των διπλωμάτων και η λήξη του σεμιναρίου.

1 comment

Anonymous said...

θα ειναι καικανενας δημοσιογραφος στα τεστ? ετσι για να γελασουμε,απο τους 100 ουτε οι 20 δεν περνανε κανονικα.