ΧΩΡΙΣ ΣΑΝΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΧΩΡΙΣ ΣΑΝΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου το πρωϊ αναχωρεί η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και Μακεδονίας για την Φραγκφούρτη και από εκεί οδικώς θα μεταβεί στην πόλη Κάσελ. Στην αποστολή δεν κατέστη δυνατό να συμπεριληφθεί ο Γρηγόρης Σανίκης , λόγω ίωσης και με δεδομένη τη γνωμάτευση των γιατρών, που του συνέστησαν δεκαήμερη αποχή από αγώνες και προπονήσεις. Τη θέση του πήρε ο Θεόδωρος Ευαγγελίδης.
Ο Θεόδωρος Ευαγγελίδης δήλωσε: «Θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους και για εμένα προσωπικά αυτοί οι δυο πολύ δυνατοί φιλικοί αγώνες. Το κέρδος για την εθνική μας ομάδα μας θα είναι μεγάλο».
Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων έχει ως εξής:
3.01.2009, 16.00 (ώρα Ελλάδος) Γερμανία-Ελλάδα στην πόλη Μίντεν της Γερμανίας στην αθλητική εγκατάσταση Κάμπα χολ.

4.01.2009, 16.00 (ώρα Ελλάδος) Γερμανία-Ελλάδα στην πόλη Κάσελ, στην αθλητική εγκατάσταση Ρόθενμπαχ χολ
--Τους αγώνες θα διευθύνει το διαιτητικό δίδυμο Νορντίν Λαζάρ και Λορέν Ρέβερετ. (Γαλλία)

Η 17αδα της Εθνικής για Γερμανία:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ GUMMERSBACH (GER)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ HSG WELTZAR (GER)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΚΑΛΗΣ THERMAIKOS
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΔΕΛΛΙΟΣ FILIPPOS VERIAS
ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ STRALSUNDER (GER)
ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ MELSUNGEN (GER)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΙΦΑΣ PAOK
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ BALINGEN (GER)
ΝΙΚΟΣ ΡΙΓΑΝΑΣ THERMAIKOS
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΤΕΛΙΔΑΣ PANELLINIOS GS
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ PANELLINIOS GS
ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΟΚ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ FILIPPOS VERIAS
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ TSV DORMAGEN (GER)
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ AΝΑΝΙΑΔΗΣ HC EMPOR ROSTOCK (GER)
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ FILIPPOS VERIAS
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΜΟΥΡΤΟΣ MELSUNGEN (GER)

ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ: «ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΡΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ»
Ο διεθνής παίκτης Σπύρος Μπαλωμένος για τα παιχνίδια με τη Γερμανία δήλωσε: « Οι αγώνες είναι δύσκολοι και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με απόλυτη σοβαρότητα . Οι Γερμανοί θα παρατάξουν όλο το οπλοστάσιό τους. Οι αγώνες αυτοί δεν είναι για πλάκα. Έχουν προπωληθεί όλα τα εισιτήρια και θα είναι 4.000 φίλαθλοι στο ένα γήπεδο , στην πόλη Μίντεν και 4.500 στην πόλη Κάσελ. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι της πρόσκληση που δεχθήκαμε από μια ομάδα που είναι στην ελιτ του κόσμου. Παράλληλα οι αθλητές που αγωνίζονται στην Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να δουν τι σημαίνει Εθνική Γερμανίας και Γερμανικό Πρωτάθλημα. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε απόλυτη σοβαρότητα υπευθυνότητα και συνέπεια σε αυτούς τους αγώνες».

ΚΟΤΕΛΙΔΑΣ: «ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ»
«Οι αγώνες που θα δώσουμε με την Εθνική Γερμανίας στη Γερμανία είναι μια μεγάλη γιορτή του Χάντμπολ. Θα αντιμετωπίσουμε μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του παγκόσμιου χάντμπολ, την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2007. Πρέπει σε αυτούς τους αγώνες να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να κερδίσουμε ότι μπορούμε περισσότερο. Έχουν προπωληθεί όλα τα εισιτήρια και μπροστά στο κοινό αυτό, που είναι αυστηρό, καλούμαστε να κάνουμε ένα δυνατό τεστ» τα λόγια αυτά ανήκουν στο διεθνή Αλέξη Κοτελίδα.

ΒΑΚΑΛΗΣ: «ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ»
Ο Γιώργος Βακάλης διεθνής παίκτης του Θερμαϊκού δήλωσε: « Πρόκειται για μεγάλα φιλικά παιχνίδια. Η λέξη Γερμανία πρωταθλήτρια κόσμου τα λέει όλα. Στους αγώνες αυτούς θα μας πιέσει το γερμανικό συγκρότημα για να δείξουμε τις δυνατότητές μας και να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Στο καμπ οι προπονητές μας έκαναν τις απαραίτητες δοκιμές και μας πέρασαν τη φιλοσοφία για τους αγώνες στη Γερμανία. Με την παρουσία του κατά την προετοιμασία ο Πρόεδρος της ΟΧΕ και μέλη της Επιτροπής Εθνικών ομάδων έδειξαν ότι είναι κοντά μας και πως θα προσπαθούν να λύνουν τα θέματα που θα ανακύπτουν. Παράλληλα μας έδωσαν και τις ευχές τους για τη νέα χρονιά»

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ»
Ο διεθνής παίκτης του Φιλίππου Σταύρος Παπαδόπουλος δήλωσε: Στο καμπ που έγινε στο ΜΙΚΡΑ3 οι ομοσπονδιακοί δοκίμασαν 2-3 κινήσεις εν όψει των αγώνων στη Γερμανία. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης. Παράλληλα πρέπει αυτοί οι δυο αγώνες να αποτελέσουν την πρόβα τζενεράλε εν όψει των υποχρεώσεων της εθνικής μας για τα προκριματικά του Euro 2010. Eπιδίωξή μας είναι να δώσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα του εθνικού μας συγκροτήματος σε μια τόσο μεγάλη γιορτή».

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΠ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΑ
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων Κώστας Τσαβδαρίδης, δήλωσε για το καμπ της Εθνικής που έλαβε χώρα στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας: « Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το καμπ γιατί μπορέσαμε να αφομοιώσουμε κάποια πράγματα, ιδιαίτερα την επίθεση. Εκείνο που θέλω είναι η εθνική που είναι παρέα έξω από το γήπεδο, να καταφέρει να γίνει παρέα και μέσα στο γήπεδο και να έχουμε αυτοματισμό σε υψηλές ταχύτητες. Στο καμπ αυτό είχαμε τη συνεργασία του Νίκου Πέρρου και του φυσιοθεραπευτή Παύλου Καλαβάζη, ενώ θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Γυμναστηρίου της Νέας Ιωνίας και τα σωματεία ΟΦΝΙ και ΔΙΚΕΑ που διέθεσαν τις ώρες τους για το καμπ της Εθνικής». Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων (γεν ΄90-΄91)Σάκης Παλαμάς για το καμπ που έληξε χθες στον Ατέρμονα τόνισε: «Όλα πήγαν καλά. Είχαμε και αθλήτριες από το κλιμάκιο κορασίδων γεννημένες ΄92-΄93 οι οποίες θα μας βοηθήσουν στην προκριματική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει τον Μάρτιο στην Αυστρία με αντιπάλους Αυστρία ,Ολλανδία, Λευκορωσία. Η αγωνιστικότητα και η πειθαρχεία των αθλητριών αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση για κάτι πολύ καλύτερο στο μέλλον. Συνεργάτης μου ήταν ο Γιώργος Τσαγκαράκης που έχει την ευθύνη της Εθνικής Κορασίδων και φυσιοθεραπευτής ο Κώστας Κούνας».

Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου:
Κυριακή 4/1/09
Β Ανδρών 3η αγωνιστική
ΔΓ Μενιδίου 12.30 ΓΑΣ Καματερού –Φαίακας Κέρκυρας
Α2 Γυναικών 3η αγωνιστική
ΚΓΑ Λουτρακίου 17.00 Ποσειδών Λουτρακίου-Προοδευτική Αγρινίου

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Ξεχώρισαν το κλιμάκιο παμπαίδων της ΕΣΧΑ και η ομάδα των παίδων του ΓΣ Κορωπίου στο διεθνές Τουρνουά στο Βελιγράδι στο οποίο κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στην κατηγορία τους αντίστοιχα. Στο τουρνουά συμμετείχαν 16 ομάδες παίδων και 16 ομάδες παμπαίδων από τις Σλοβενία τη Γαλλία τη Σερβία και άλλες χώρες. Το τουρνουά ξεκίνησε στις 27 και ολοκληρώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου.

Τα αποτελέσματα για το κλιμάκιο παμπαίδων έχουν ως εξής:
Σάββατο 27/12/08 κλειστό γυμναστήριο Σλόντεκ, της Παρτιζάν, στο Βελιγράδι
Κλιμ. Παμπαίδων Αττικής-Παρτιζάν παμπαίδες 13-11
Κυριακή 28/12/08 κλειστό γυμναστήριο Σλόντεκ,
Κλιμ. Παμπαίδων Αττικής -ΜπελιαντέοΠριτζεπόντι 12-10
Κυριακή 28/12/08 κλειστό γυμναστήριο Μάλα Αρένα
Κλιμ. Παμπαίδων Αττικής - Μέρκουρ (Σλοβενία) 13-12 όπου αναδειχθήκαμε πρώτοι στον όμιλό μας και μπήκαμε στην τετράδα
Τελική φάση. Δευτέρα 29/12/08 κλειστό γυμναστήριο Μπάντζικα
Κλιμ. Παμπαίδων Αττικής -Όμπελιτς Βελιγραδίου 16-16 και στα πέναλτι πήραμε τη νίκη με 18-16. Τελικός Κλιμ. Παμπαίδων Αττικής -Ριέκα Κροατίας 22-18 όπου και το κλιμάκιο παμπάιδων Αττικής κατέλαβε στο τουρνουά τη 2η θέση

Την ομάδα συνόδευσαν οι Κώστας Κότσιρας και Δημήτρης Σκάρλος ο φυσιοθεραπευτής Σπύρος Αλούπης και αντιπρόσωπος του χορηγού Χρήστος Κουμαραδέλης (ΑLBA). Την ομάδα της ΕΣΧΑ αποτελούσαν οι πάικτες: Σταύρος Παπαδόπουλος Γιάννης Βιδάκης, Μανώλης Κουμαραδέλης, Χρήστος Κεδέρης, Δημήτρης Παπακώστας Γιάννης Αντωνιάδης Σπύρος Χαιρουβιμ, Δημήτρης Τσόρδας, Δημοσθένης Δημόπουλος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Φιλίππου Χρήστος, Γιάννης Τσολακίδης, Γιάννης Κολοκούρης, Άγγελος Λέκας, Δημήτρης Νικολόπουλος , Γιώργος Περιάλης, Δημήτρης Κόρμπος, Σταύρος Ζάγκας.

Το κλιμάκιο της Παμπαίδων της ΕΣΧΑ και η ΟΧΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον χορηγό της, τη ναυτιλιακή εταιρεία ALBA, για τη στήριξη και την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά να αποκτήσουν μια τόσο σημαντική εμπειρία.
ΚΑΚΑΚΗΣ: «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛΙΣΤΕΣ»
Το Κορωπί πήρε τη δεύτερη θέση χάνοντας στον τελικό με 23-14 από τη Βόσδοβατς Σερβίας 23-14, ενώ κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου 20-17, τη Στουντέντσκι Κρατς Σερβίας 19-15 και στον ημιτελικό την Εθνική ομάδα Παίδων της Ιταλίας με 16-14. Ο προπονητής του ΓΣ Κορωπίου Μανώλης Κακάκης τόνισε: « Πήραν μέρος σε αυτό το τουρνουά δυο ελληνικές ομάδες και κατάφεραν να πάρουν τη δεύτερη θέση . Ακούσαμε εξαιρετικά σχόλια για τους έλληνες μικρούς χαντμπολίστες από όλους τους προπονητές. Μεγάλη ήταν η νίκη της ομάδας μας κόντρα στην Εθνική ομάδα Παίδων της Ιταλίας αλλά στον τελικό η ομάδα μας έπαθε μπλακ άουτ. Η εμπειρία ήταν μοναδική και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους παίκτες της ομάδας του Κορωπίου όσο και στο κλιμάκιο των παμπαίδων της ΕΣΧΑ». Η ομάδα του Κορωπίου αποτελείται από τους εξής πάικτες: Αγγελής,Χρήστου, Κατσίκης, Πέρρος, Ντούνης, Γουβέλης, Κορδογιάννης, Παπαπαύλου, Κάϊμος, Κυρατσιώτης, Ιάσων Μανωλάκης, Ορέστης Μανωλάκης και Οικονόμου.

ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιανουαρίου η Επιτροπή ανάπτυξης της ΟΧΕ σε συνεργασία με το σωματείο «Ποσειδών Λουτρακίου» θα πραγματοποιήσουν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λουτρακίου το 2ο Τουρνουά Παμπαίδων με την ονομασία «Τουρνουά Αγάπης». Στο Τουρνουά θα συμμετέχουν 5 ομάδες από την Αθήνα, Πανιώνιος- Λεωνίδας Αγίων Αναργύρων- Καματερό ΓΣ- Κορωπί- Ηλυσσιακός και 3 ομάδες από την Πελλοπόνησο, Ποσειδων Λουτρακίου- Διομήδης Άργους και Αετός Ρίου. Θα υπάρχουν 2 όμιλοι των τεσσάρων και θα εφαρμοστεί το σύστημα ένας προς όλους.

3 comments

Anonymous said...

diladi o tsakiris ti prepei na kanei gia na ton kalesei ethniki???poso kompleksikos prepei na einai o mantzos me ton papadopoulo kai o iatroudis me ton zaravina!!!!to paidi exei tessera paixnidia pou vazei apo 10 goal kai panw kai den ton kalei....kai i sumperifora tou exei allaksei pros to kalitero!!!kurie xatzidimitriou twra giati den milate???mono na krazete kserete alla stin adikia kaneis tin papia...eisai kai esy enas..........

Anonymous said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΕ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΗ Η SPORTDAY ΕΙΝΑΙ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Anonymous said...

Μπράβο, Κώστα! Η σημερινή "Sportday" σου "ανήκει": α) Το πρωτοσέλιδο με τον Μπαλωμένο στο "Sports + Fun", β) η ολοσέλιδη συνέντευξη με την Ποιμενίδου, γ) η 2σέλιδη συνέντευξη με τον Χατζηχρήστο. Μπράβο και πάλι!