«Του χρόνου… πρώτες» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Του χρόνου… πρώτες»


Την πεποίθηση και την επιθυμία της πως ο Άρης μπορεί να τερματίσει στην πρώτη θέση της Α1 Χάντμπολ Γυναικών, εξέφρασε η Ελένη Μιχαηλίδου μιλώντας στο www.sport-fm.gr. «Επιθυμία μου είναι να τερματίσουμε πρώτοι ή δεύτεροι την επόμενη χρονιά. Έχουμε τις δυνατότητες και αν δουλέψουμε σωστά μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε, ενώ για την τρίτη θέση που κατέκτησε δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένες και πολύ υπερήφανες που τερματίσαμε στην τρίτη θέση. Θα ήταν ανοησία να καταλήξουμε τέταρτοι». Παράλληλα τόνισε πως η πρωταθλήτρια ΑΣΕ Ορμή και η δεύτερη Αναγέννηση Άρτας: «Δεν είναι …αχτύπητες». Κλείνοντας μίλησε και για το θέμα της επικαιρότητας, που δεν είναι άλλο από το ντόπινγκ, και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει κανείς να ντοπάρεται και ό,τι έχει να αποδείξει να το κάνει με την αξία του. Πιστεύω πως δεν γίνεται να μην ξέρεις τι παίρνεις».
Η Ελένη Μιχαηλίδου, σαφώς ευχαριστημένη από την φετινή πορεία του Άρη και την κατάκτηση της τρίτης θέσης δήλωσε πως μπορεί να πάει και ψηλότερα η ομάδα της: «Επιθυμία μου, αν παραμείνω στον Άρη, είναι να τερματίσουμε πρώτοι ή δεύτεροι την επόμενη χρονιά. Έχουμε τις δυνατότητες και αν δουλέψουμε σωστά πιστεύω πως μπορούμε να «χτυπήσουμε» μια θέση στη δυάδα».
Για την κατάληψη της τρίτης θέσης τόνισε η 24χρονη παίκτρια του Άρη: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένες που τερματίσαμε στην τρίτη θέση και πολύ υπερήφανες. Πρώτη φορά αγωνιζόμουν σε ομάδα που καταλήγει στη τρίτη θέση. Όλες οι άλλες ήταν από έκτη και κάτω, ακόμη και στην Α2. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, αλλά και στενοχωρημένη επειδή τελειώσαμε. Ήμασταν όλοι τη χρονιά τρίτοι και θα ήταν ανοησία να καταλήξουμε τέταρτοι. Το παλέψαμε πολύ και θέλαμε πάρα πολύ το χάλκινο. Επίσης αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον προπονητή μου, Ευθύμη Πιπελίδη, ο οποίος μας βοήθησε πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. ».
Ο Άρης στον μικρό τελικό βρέθηκε να χάνει με 1-0 στις νίκες από την Νέα Ιωνία αλλά η Μιχαηλίδου είχε πιστέψει στην μεγάλη ανατροπή : «Χάσαμε με 9 γκολ στην Αθήνα. Κερδίσαμε με ένα γκολ εδώ στο πρώτο παιχνίδι και μετά με 8. Από την αρχή ήμασταν πάνω στο σκορ και το θέλαμε πιο πολύ εμείς από ότι οι άλλες κοπέλες. Δεν κουραστήκαμε καθόλου, τρέχαμε συνέχεια και πιστέψαμε πως θα το γυρνάγαμε σε 2-1»
Παράλληλα μίλησε και για τις δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στην Α1, ΑΣΕ Ορμή και Αναγέννηση Άρτας. «Δεν είναι αχτύπητες. Με την Άρτα στο πρώτο παιχνίδι ηττηθήκαμε με τρία γκολ και στο δεύτερο είχαμε αρκετές τραυματίες που δεν αγωνίστηκαν. Έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε «σφήνα» στις… μεγάλες»
Η κατάκτηση της τρίτης θέσης στην Α1 Γυναικών ήταν η: «η μεγαλύτερη φετινή διάκριση του Άρη σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και είμαι υπερήφανη που είμαι μέλος της ομάδας που το κατάφερε αυτό», δήλωσε το «10 το καλό» των «κιτρινόμαυρων».
Για τις δυσκολίες που πέρασε φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης και για το μέλλον του χάντμπολ τόνισε: «Φέτος είχαμε πάρα πολλές δυσκολίες. Δεν είχαμε καν δικό μας γήπεδο. Παρ’ όλα αυτά τερματίσαμε τρίτες. Ελπίζω του χρόνου να πάμε στο γήπεδο που ανήκει σε όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. «Το σπιτάκι του χάντμπολ» όπως λέγεται, το οποίο βρίσκεται στη Μίκρα και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για το άθλημα»
Το μέλλον της ομάδας του Άρη προβλέπεται ευοίωνο, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα μίας εκ των πρωταγωνιστριών της πορείας των «κιτρίνων», Ελένης Μιχαηλίδου: «Ο Άρης έχει τα φόντα να πάει ψηλά. Έχει έναν υπέροχο κόσμο που ήταν όλη τη χρονιά δίπλα μας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό. Έχει πολύ οργανωμένη διοίκηση, η οποία είναι πολύ συνεπής στις υποχρεώσεις της. Του χρόνου θα πάμε και στο γήπεδό μας και πιστεύω πως η ομάδα θα φτάσει πολύ ψηλά».
Το χάντμπολ στην Ελλάδα ίσως αδικείται. Γι’ αυτό μας εξήγησε η αθλήτρια του Άρη Θεσσαλονίκης: «Δεν είναι τόσο αναγνωρισμένο το άθλημα ίσως επειδή δεν είχε κάποια σπουδαία διάκριση η Εθνική μας, ώστε να το αποδεχθεί ο κόσμος. Πέρα από την πορεία των ανδρών στην Ολυμπιάδα, δεν έχει γίνει κάτι ιδιαίτερο»
Κλείνοντας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη μάστιγα του ντόπινγκ: «Δεν πρέπει κανείς αθλητής να ντοπάρεται και ό,τι έχει να αποδείξει να το κάνει με την αξία του. Πιστεύω πως υπάρχουν άλλοι από πίσω, που σε προτρέπουν και σε ρίχνουν στα αναβολικά. Είμαι σίγουρη πως δεν γίνεται ένας αθλητής να μην ξέρει τι παίρνει και τι κάνει».

No comments