ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ


ΑΣΕ Ορμή και Αναγέννηση Αρτας συγκρούονται αύριο στις 7μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας (Κοκούλι) στον 1ο τελικό των πλέι- οφ της Α1 γυναικών με έπαθλο το 1-0 και το μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Η Ορμή έχει το πλεονέκτημα της έδρας, άλλα και την ψυχολογία με το μέρος της, λόγω της νίκης της μέσα στην Αρτα την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η οποία της χάρισε και την πρωτιά.
Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Μίγκας- Κορρές. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας από το Achaia Channel, σε σχολιασμό του προπονητή του Μινώταυρου Τάκη Καρακίτσου.
 
«Να εκμεταλλευτούμε την έδρα»
Τα λόγια είναι περιττά για την Γρηγορία Γκόλια. Το όνομα της είναι συνώνυμο με το γυναικείο Ελληνικό χαντμπολ αφού πρόκειται για την καλύτερη ελληνίδα χαντμπολίστρια όλων των εποχών. «Χορτασμένη» από τίτλους, η Γρηγορία Γκόλια, με τριετή παρουσία στην Γερμανική Μπουντεσλίγκα, ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, με την φανέλα την Όλντεμπουργκ αλλά και με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Γεννημένη στη χαντμπολομάνα Βέροια, έχει πολυετή θητεία στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα. Το όνομα της γνωστό από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη, όλοι γνωρίζουν την αριστερόχειρα ίντερ όπου για πολλές νεαρές αθλήτριες αποτελούσε και αποτελεί πρότυπο. Η 34χρονη έμπειρη αθλήτρια του ΑΣΕ Ορμή, να αναφέρουμε ότι έχει στο παλμαρέ της πρωταθλήματα και Κύπελλα με τρεις διαφορετικές ομάδες, την ΓΕ Βεροίας, την Αναγέννηση Άρτας και με τον ΑΣΕ Ορμή. Τώρα, καλείται και αυτή να μεγαλώσει τη «συλλογή» της από τίτλους, διεκδικώντας, αρχής γενομένης από σήμερα, το φετινό πρωτάθλημα. Η Γρηγορία Γκόλια, μίλησε στο επίσημο πόρταλ του ΑΣΕ Ορμή, για την σημερινή αναμέτρηση με την Αναγέννηση Άρτας αλλά και για τη συνέχεια

- Το φετινό πρωτάθλημα κοντεύει στο τέλος του. Σήμερα, ξεκινάτε την προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου. Σε λίγες ώρες, υποδέχεστε την Αναγέννηση. Μπορείς εκ των προτέρων να μας δώσεις μια εικόνα για το τι θα δούμε το απόγευμα στο Κουκούλι;
Γ. Γ.: «Πρόκειται για ντέρμπι και αυτό το γνωρίζουν άπαντες. Πρώτιστα, αυτό που μπορώ να πω ότι όσοι έρθουν στο γήπεδο θα φύγουν στο τέλος απόλυτα ικανοποιημένοι από το θέαμα. Κοντράρονται, οι δύο ποιο δυνατές ελληνικές ομάδες όλων των εποχών στην γυναικεία χειροσφαίριση για ένα πολύ μεγάλο στόχο και αυτό τα λέει όλα από μόνο του».

- Όποτε, απευθύνεις κάλεσμα στους πατρινούς να έρθουν να σας υποστηρίξουν;
Γ. Γ.: «Οι πατρινοί από τα δύο χρόνια που αγωνίζομαι στον ΑΣΕ Ορμή αλλά και όλες τις φορές που ήρθα ως αντίπαλη, ξέρουν να φτιάχνουν έδρα και μάλιστα αυτό που με χαροποιεί είναι ότι είναι κόσμιοι και ουδέποτε έχει γίνει το παραμικρό επεισόδιο. Οι πατρινοί πιστεύω ότι θα είναι παρόντες και σε αυτή την προσπάθεια μας».

- Το δύσκολο είναι να φτάσεις στον πρώτο τίτλο; Ή να καταφέρεις να τον διατηρήσεις;
Γ. Γ.: «Κανένα από τα δύο δεν είναι εύκολο. Για την πατρινή ομάδα, η αρχή έγινε πέρυσι και πιστέψτε δεν ήταν εύκολο και φυσικά δεν ήταν τυχαίο. Φέτος, ήρθε η στιγμή να διατηρηθούμε στην κορυφή, μπορούμε να το πετύχουμε και θα το κάνουμε γιατί το θέλουμε πάρα πολύ. Δεν θα είναι εύκολο, πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το πλεονέκτημα της έδρας και μετά να πάμε στην Άρτα έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος μας αλλά και το αγωνιστικό αβαντάζ».

- Άγχος υπάρχει;
Γ. Γ.: «Άγχος πάντα υπάρχει, όποιος και αν είναι αντίπαλος, πόσο μάλλον που είμαστε στην πηγή και πρέπει να πιούμε νερό. Είναι ντέρμπι, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένες στο στόχο μας και να δώσουμε όλον μας τον εαυτό. Η ομάδα μου, έχει πολύ καλές παίκτριες και όπως δείξαμε στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου είμαστε ομάδα, γεγονός που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Ας μην προτρέχουμε όμως και ας περιμένουμε το σφύριγμα της λήξης».

«Νιώθουμε νικήτριες»
Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που η Τάνια Πένεφ, άφησε το Σάμπατς της Σερβίας και ήρθε στην Πάτρα. Η 33χρονη πλέι μέικερ του ΑΣΕ Ορμή, είναι από τα βασικά «στηρίγματα» της πατρινής ομάδας, είναι από τις αθλήτριες που έχει κάνει την ομάδα των «λεαινών» δεύτερο σπίτι της.
Η Τάνια Πένεφ, έχει «φάει με το κουτάλι» τα ντέρμπι με την Αναγέννηση και σε λίγες ώρες θα έρθει και πάλι αντιμέτωπη με τις αρτινές αντιπάλους, διεκδικώντας την πρώτη νίκη που θα φέρει τον ΑΣΕ Ορμή κοντύτερα στην κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Γνωρίζει, την Αναγέννηση πολύ καλά και το βάρος της οργάνωσης του αγώνα μέσα στο παρκέ είναι στα χέρια της, κάτι που κάνει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια και ουδείς και ουδέποτε δεν την έχει αμφισβητήσει. Ας δούμε όμως τι λέει η έμπειρη πλέι μέικερ για την σημερινή πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην Άρτα.

- Λίγες ώρες απομένουν μέχρι το σφύριγμα των διαιτητών για την έναρξη του πρώτου τελικού της τελικής φάσης κόντρα στην Αναγέννηση. Έχεις έρθει ουκ ολίγες φορές αντιμέτωποι με τις αρτινές, τι διαφορετικό μπορεί να υπάρχει φέτος;
Τ. Π.: Είναι γεγονός ότι τα παιχνίδια που έχω βρεθεί αντιμέτωπη με την Αναγέννηση είναι πάρα πολλά. Φέτος τα παιχνίδια, έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα αφού μετά την κατάκτηση του περσινού τίτλου καλούμαστε να πιστοποιήσουμε ότι δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Όσοι, έχουν δει τα φετινά παιχνίδια με την Άρτα ξέρουν καλά ότι ο ΑΣΕ Ορμή θα μπορούσε να τα είχε κερδίσει όλα.

- Αναφέρεσαι στην απώλεια του Κυπέλλου;
Τ. Π.: Ακριβώς! Στα Γιαννιτσά, δεν λέω ότι και εμείς δεν υποπέσαμε σε λάθη αλλά θεωρώ ότι άδικα δεν σηκώσαμε εμείς την κούπα. Ο κόσμος ήταν εμφανές με ποιας ομάδας ήταν το μέρος.

- Το Κύπελλο αποτελεί παρελθόν, γι’ αυτό ας γυρίσουμε στο σήμερα. Τι αίσθηση έχεις για το σημερινό ματς; Υπάρχει άγχος;
Τ. Π.: Είναι ντέρμπι και θα ήταν κουτό να πω ότι δεν υπάρχει άγχος. Παρότι, γνωρίζουμε ότι είμαστε καλύτερες, δεν αρκεί να το λέμε καλούμαστε να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο και αυτό ακριβώς είμαστε αποφασισμένες να κάνουμε. Μέλημα μας είναι να αφήσουμε τις αρτινές να ακολουθούν το ρυθμό μας όπως κάναμε και στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος. Την Άρτα τη σεβόμαστε, είναι σημαντικό κομμάτι στο γυναικείο ελληνικό χαντμπολ αλλά όπως έχουν έρθει τα πράγματα, νιώθουμε νικήτριες.

- Σήμερα έχετε το πλεονέκτημα της έδρας, γεγονός που σημαίνει ότι θα αγωνισθείτε μπροστά σε 1000 και πλέον πατρινούς.
Τ. Π.: Δόξα τω Θεώ, οι πατρινοί κάθε φορά που τους χρειαζόμαστε γεμίζουν το Κουκούλι και δίνουν σε εμάς θετική ενέργεια και μας οδηγούν σε κάθε φάση. Το ίδιο θεωρώ ότι θα γίνει και σήμερα. Εμείς, σαν αθλήτριες του ΑΣΕ Ορμή, τους καλούμε να είναι δίπλα μας και σε αυτή την προσπάθεια και τους ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
2η αγωνιστική
ΣΑΒ 3/5/08 ΓΗΠ ΣΥΚΕΩΝ ώρα 18:00 Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ (ΘΕΣΕΙΣ 3-4)
ΚΥΡ 4/5/08 ΓΗΠ ΑΠΚ ΔΑΙΣ ώρα 16:00 ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ – ΑΛΟΥΜΙΛ ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ (απ’ ευθείας από το TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)

ΧΑΤΣΑΤΟΥΡΙΑΝ: «ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ»
Ο διεθνής παίκτης του ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ, Γρηγόρης Χατσατουριάν, δήλωσε: «Το 2ο παιχνίδι με τον ΓΑΣ Κιλκίς είναι πιο δύσκολο από το πρώτο. Η ομάδα του Κιλκίς θα έρθει στο παιχνίδι αυτό χωρίς άγχος. Εμείς συγκεντρωμένοι θα πρέπει να δείξουμε τον καλό εαυτό μας που δείξαμε σε όλα τα ματς στα play off και αν αυτό γίνει θα είμαστε εμείς οι νικητές και του αγώνα και φυσικά και οι πρωταθλητές. Στο 1ο παιχνίδι στο Κιλκίς ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι οι εξέδρες ήταν γεμάτες από κόσμο και ο κόσμος ήταν υπέροχος. Το μυστικό της δικής μας επιτυχίας στο 1ο παιχνίδι ήταν ότι είχαμε την ψυχολογία να παίξουμε καλά σε άμυνα και επίθεση».

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΙΣ»
Ο προπονητής του ΓΑΣ Κιλκίς Νίκος Γεωργιάδης τόνισε: « Εμείς θα διεκδικήσουμε την νίκη και μέσα στο ΔΑΙΣ και θα πιέσουμε ούτως ώστε να αγχώσουμε τους αντιπάλους μας. Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας διεκδικώντας την νίκη».

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η αγωνιστική
ΣΑΒ 3/5/08 ΓΗΠ ΠΑΤΡΑΣ ώρα 19:00 ΑΣΕ ΟΡΜΗ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ (θέσεις 1-2)
ΚΥΡ 4/5/08 ΓΗΠ ΕΥΟΣΜΟΥ (ΕΚΟ) ώρα 16:00  ΑΡΗΣ Θ. – ΟΦ Ν.ΙΩΝΙΑ  (θέσεις 3-4)
ΣΑΒ 3/5/08 ΓΗΠ ΚΟΖΑΝΗΣ ώρα 18:00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (θέσεις 5-6)


 

No comments