Η Ζυγούρα ανακοινώθηκε από την ισπανική Ροκάσα Γκραν Κανάρια ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Ζυγούρα ανακοινώθηκε από την ισπανική Ροκάσα Γκραν Κανάρια !

 


Η Αγνή Ζυγούρα, όπως αποκαλύπτει το greekhandball.com,  ανακοινώθηκε από την ισπανική Ροκάσα Γκραν Κανάρια ως το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας που κατέκτησε δύο φορές στην τελευταία πενταετία το Τσάλλεντζ Καπ.

Για την  Καστοριανή αθλήτρια, αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο της Ροκάσα Γκραν Κανάρια ότι '' η  πολυσύνθετη αθλήτρια έρχεται από τον ΠΑΟΚ στην ομάδα της Τελντένσες, ώστε να την ενισχύσει και να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα της στις προκλήσεις που συσσωρεύονται για την ομάδα στο Iberdrola Warrior League, στο Queen's Cup και στον γύρο των 16 του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου EHF''.

Θυμίζουμε ότι και ο ΠΑΟΚ έχει προκριθεί στη φάση των 16 της  ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπου η ομάδα από την Γκραν Κανάρια θα αντιμετωπίσει την βοσνιακή Γκρούντε.

Οι Ισπανοί χρειάσθηκε να προχωρήσουν σε μεταγραφική κίνηση, μετά τον διπλό τραυματισμό, σε χέρι και αστράγαλο, της Μαρία Γκονζάλες και αναφέρουν την Ζυγούρα ως '' πολυτελή ενίσχυση''.  

Η διεθνής αθλήτρια που γεννήθηκε στην Καστοριά στις 4 Φεβρουαρίου 1996, συμφώνησε, όπως υποστηρίζει ο ισπανικός σύλλογος, έως το τέλος της σεζόν, με οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο.

Η Ροκάσα Γκραν Κανάρια σημειώνει, μάλιστα, ότι '' η Αγνή θα είναι η δεύτερη Ελληνίδα που θα αγωνισθεί με την ομάδα, μετά την Αναστασία Πάτσιου '' .  

Στο ενεργητικό της Ζυγούρα περιλαμβάνονται 6 τίτλοι Πρωταθλήματος και 5 Κυπέλλου ενώ αναδείχθηκε  MVP του Κυπέλλου 2019 και MVP του Πρωταθλήματος στη σεζόν 2018-2019.

Ο 45χρονος προπονητής της Ροκάσα Γκραν Κανάρια, Κάρλος Ερρέρα, δήλωσε : 

"Η Αγνή είναι  νεαρή σε ηλικία, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία σε αγώνες, εθνικούς και  ευρωπαϊκούς αγώνες και για αυτόν τον λόγο πιστεύουμε ότι η υπογραφή της θα είναι χρήσιμη για εμάς. Αφού έφυγε η Λισάντρα ( Σ.Σ. Μιράντα Λουσόν-αριστερή ίντερ ) και με τραυματία την Μαρία Γκονζάλες, χρειαζόμασταν μία αθλήτρια που θα μπορούσε να εκπληρώσει τον ρόλο της Λισάντρα, να επιτίθεται από τα αριστερά, να δώσει στη Mαρία Γκόμες ( Σ.Σ. αριστερή ίντερ ) ξεκούραση και  ταυτόχρονα θα μπορούσε να αγωνισθεί και στην κεντρική ζώνη.

Κοιτάζοντας την αγορά, ο σύλλογος έχει κάνει μια προσπάθεια για την Αγνή και πιστεύουμε ότι θα τα πάμε πολύ καλά, γιατί είναι καλή αθλήτρια και θα μας βοηθήσει εκεί όπου έχουμε ανάγκη.

Ελπίζουμε ότι θα προσαρμοστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, ότι η γλώσσα δεν είναι πρόβλημα και θα την καλωσορίσουμε με ανοιχτές αγκάλες".

Προς το παρόν, πάντως, η Ζυγούρα είναι στην γενέτειρα της, Καστοριά και ρυθμίζει διαδικαστικά ζητήματα της μετάβασης της στην Ισπανία.

Η ανάρτηση της Ροκάσα Γκραν Κανάρια στον επίσημο ιστότοπο της : 

 http://balonmanoremudas.es/agni-zygoura-aportara-experiencia-y-defensa-al-rocasa-gran-canaria/


No comments