Έφυγε ο Θανάσης Μπούτρης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έφυγε ο Θανάσης Μπούτρης

Υπηρέτησε το ελληνικό χάντμπολ και τον Αθηναϊκό για περισσότερα από 20 χρόνια

Άφησε την τελευταία του πνοή χθες στο νοσοκομείο Λευκάδας σε ηλικία 54 ετών από ανακοπή καρδιάς ο επίλεκτος τερματοφύλακας του Αθηναϊκού Θανάσης Μπούτρης. Γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1962 στην Αθήνα και υπηρέτησε το άθλημα με την φανέλα της ομάδας του Βύρωνα για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Το 1988 συμμετείχε στον τελικό του κυπέλλου Ανδρών Ιωνικός ΝΦ- Αθηναϊκός στα Ιλίσια. Διακρίθηκε για την αγωνιστική του αξία και τον σπάνιο χαρακτήρα του.

Πριν από έναν χρόνο ο Θανάσης Μπούτρης έχασε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον γιο του Παύλο
σε ηλικία 19 ετών, κάτι που τον είχε καταβάλει συναισθηματικά. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο στην Λευκάδα, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής και το Δ.Σ. της ΟΧΕ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Στέφανος Καραλής από τους ιδρυτές του Αθηναϊκού δήλωσε: «Ήταν ψυχωμένο παιδί, ευαίσθητο και πολύ δεμένος με τους φίλους του». Ο προπονητής του στον τελικό κυπέλλου το 1988 Στέφανος Συμεωνίδης είπε: «Με τον Θανάση ήμασταν και συμπαίκτες. Ήταν πρόσχαρος και πολύ καλός τερματοφύλακας».

Ο Γιώργος Μυλωνάς συμπαίκτης του το 1988 ανέφερε: «Όταν πήγα το 1982 στον Αθηναϊκό τον βρήκα εκεί. Οι μεγάλες του αγάπες ήταν το χάντμπολ και το surfing».

Ο Στέλιος Αλεπουδέας, τερματοφύλακας του Ιωνικού ΝΦ το 1988 τόνισε: «Υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και θλίψη. Ο Θανάσης είχε το χιούμορ στο αίμα του, ήταν πάντα χαμογελαστός και άψογος χαρακτήρας».

Ο Κώστας Κότσιρας, αντίπαλος επί σειρά ετών του Θανάση Μπούτρη, φορώντας την φανέλα του Ιωνικού ΝΦ: «Ήταν ένας άνθρωπος με αθλητικό ήθος. Θα τον θυμόμαστε πάντα και πιστεύω ότι στην μνήμη του θα πρέπει οι άνθρωποι του Αθηναϊκού να δημιουργήσουν ξανά αυτή την ομάδα που αγάπησε και υπηρέτησε».

Οι παλαίμαχοι αθλητές χάντμπολ του Βύρωνα στην επίσημη ιστοσελίδα τους ανέφεραν: «Η αθλητική οικογένεια του Βύρωνα και του ελληνικού χάντμπολ θρηνεί από εχτές το απόγευμα τον φίλο αδελφό και συμπαίχτη Θανάση Μπούτρη που έχασε την μάχη για τη ζωή. Η μοίρα του επιφύλαξε πριν ένα χρόνο την μεγαλύτερη οδύνη που μπορεί να υπάρξει για ένα γονιό την απώλεια του παιδιού του σε ατύχημα. Ο Θανάσης υπήρξε αθλητής του Αθηναϊκού για πολλά χρόνια και βοήθησε στην δημιουργία της μεγάλης ομάδας που πρωταγωνίστησε στο ελληνικό χάντμπολ. Ο Θανάσης ήταν 54 ετών. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στην Λευκάδα πιθανόν την Τετάρτη 23 Μάρτιου.
Εμείς θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μας.
Καλό παράδεισο φίλε…»

No comments