ΕΚΟ Ευόσμου-Γυμναστήριο Δημόσιο ή Ιδιωτικό; - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΕΚΟ Ευόσμου-Γυμναστήριο Δημόσιο ή Ιδιωτικό;



Αγαπητοί φίλοι,
το κλειστό γυμναστήριο ΕΚΟ Ευόσμου είναι ένα υποβαθμισμένο κλειστό γυμναστήριο της δυτικής Θεσσαλονίκης που έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία της ΓΓΑ. Σε αυτό το γυμναστήριο έκαναν φέτος τακτικά τις προπονήσεις τους ομάδες χάντμπολ όπως ο ΗΡΑΚΛΗΣ και ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ. Η ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ μη βρίσκοντας διαθέσιμες ώρες σε άλλα γυμναστήρια, προπονούνταν σε αυτό γήπεδο καθημερινά.

Από τον Απρίλιο παρατηρήσαμε εκτεταμένες φθορές στο παρκέ που προκλήθηκαν όπως αργότερα ανακαλύψαμε από τη χρήση του γηπέδου από ομάδα χόκεϊ!!! Το Μάιο μάλιστα γίναμε μάρτυρες αυτού του γεγονότος και διαπιστώσαμε πως μια ομάδα χόκεϊ έκανε προπόνηση με rollers,  μπαστούνια και τη σχετική προστατευτική εξάρτηση πάνω στο παρκέ προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στο παρκέ. Σήμερα 15/5/2012  γίναμε μάρτυρες της πλήρους¨"ιδιοποίησης" του αγωνιστικού
χώρου από την ομάδα χόκεϊ η οποία κάρφωσε περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου ένα ξύλινο τοιχο ύψους 120 εκατοστών!!! Αυτή η κατασκευή καθιστα τον αγωνιστικό χώρο επικίνδυνο για την τέλεση προπονήσεων χάντμπολ και απαγορευτικό για την τέλεση αγώνων -έστω και φιλικών- χάντμπολ ή μπάσκετ αφού ο αγωνιστικός χώρος είναι απροσπέλαστος για τους αθλητές! Το ξύλινο τείχος αποκλείει τη γραμματεία από την επόπτευση οποιουδήποτε αγώνα ομαδικού αθλήματος.
Επιπλέον δεν επιτρέπει ούτε την τέλεση αγώνων βόλεϊ αφού η κατασκευή για τον διαιτητή δεν μπορεί να μπεί στον αγωνιστικό χώρο. Τέλος αυτή η κατασκευή αποκλείει εντελώς και δεν επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση του "πύργου-σκαλωσιά" του γυμναστηρίου για εργασίες σε μεγάλο ύψος (αλλαγή φώτων, επισκευές στι μπασκέτες, επισκευή φωτεινού πίνακα, κλπ).
Η ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ αναρωτιέται ποιό είναι το σκεπτικό αυτής της ενέργειας, αν η ομάδα χόκεϊ έχει την άδεια από τη διοίκηση, αν η διοίκηση έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δυσλειτουργίες που προκαλούνται και τα ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν, αν έγινε μελέτη για την κατασκευή και υπάρχει έγκριση, αν το γυμνό παρκέ ενδείκνυται για χόκεϊ επί πάγου και η διοίκηση έχει προϋπολογίσει το κόστος αντικατάστασης του παρκέ σε σύντομο χρονικό διάστημα και τέλος αν προέβλεψε να μας διαθέσει τις ώρες προπόνησης που απωλέσαμε σε άλλο γυμναστήριο.
Καταθέτουμε τον προβληματισμό μας και την απόγνωσή μας για ένα ακόμη αθλητικό χώρο που χάνεται από τη δημόσια χρήση, αφού τον ιδιοποιείται μια μόνον ομάδα με ένα τρόπο θα λέγαμε αδιαφανή. Δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση ούτε στις ομάδες αλλά ούτε και στο ελάχιστο προσωπικό που απασχολείται στην εγκατάσταση.
Κοινοποιούμε αυτό το διάβημα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της χειροσφαίρισης αλλά και της καλαθοσφαίρισης για να επιληφθούν της κατάστασης και να συνδράμουν στις προσπάθειές μας για αποσαφήνισή της.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Αθλητική Ένωση Ποντίων "ΠΑΝΟΡΑΜΑ"
*Επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό για την τεκμηρίωση της περιγραφής που κάναμε.










3 comments

Anonymous said...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Η ΟΧΕ ΤΊ ΚΑΝΕΙ ?

Anonymous said...

Όσο κι αν δεν το πιστεύουν μερικοί, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που προσπαθούν να παίξουν HANDBALL. Οι υπεύθυνοι κκ της ΟΧΕ ας νοιαστούν λίγο... Αν πάψουμε να υπάρχουμε εμείς, απολύτως λογικό είναι ότι δεν θα εχουν λόγο ύπαρξης και αυτοί... Δεν τους θέλουμε απέναντί μας, διπλα μας τους θέλουμε για να πετύχουμε ότι καλύτερο για ένα άθλημα που ελάχιστα μέχρι τώρα έχουν προσπαθήσει να διαδώσουν!
Ένας καταταλαιπωρημένος γονέας.

Anonymous said...

ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Κ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!!!!!!!!! Η ΟΧΕ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ