Νίκος Κοκολοδημητράκης: "Υποχρέωση μας η πρόκριση" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νίκος Κοκολοδημητράκης: "Υποχρέωση μας η πρόκριση"

Ο Νίκος Κοκολοδημητράκης ανοίγει την καρδιά του στο www.handball.org.gr

Φέτος συμπλήρωσε 11 χρόνια συνεχής παρουσίας στην Εθνική ανδρών -με ένα μικρό διάλυμα δύο ετών- και είναι έτοιμος μαζί με την παλιά φουρνιά, αλλά και τα νέα παιδιά να την οδηγήσει σε άλλη μια διαδικασία μπαράζ. Ο λόγος για τον Νίκο Κοκολοδημητράκη που μίλησε για όλους και για όλα σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στο www.handball.org.gr . Ο 30χρονος πίβοτ αναφέρθηκε στα παιχνίδια με Κύπρο και Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013, για την ΑΕΚ -δηλώνοντας πως αν δεν πάρει φέτος κάποιο τίτλο θα είναι αποτυχία- ενώ τέλος μίλησε και για την ομάδα της καρδιάς του, τον Κύδωνα Χανίων.
Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ποια η άποψη σου για τα παιχνίδια με Κύπρο και Βοσνία στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος;

«Εμείς έχουμε καινούργιο προπονητή και ήδη από τις κλήσεις στα φιλικά με την Τυνησία και τώρα για την προετοιμασία φαίνεται πως κάτι αλλάζει. Υπάρχουν νέα πρόσωπα, πράγμα θετικό για το μέλλον. Πιστεύω πως θα είναι τέσσερα παιχνίδια πολύ δυνατά, κυρίως κόντρα στην Βοσνία, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Κύπρο. Είναι δύο ομάδες στα μέτρα μας. Μια βατή κλήρωση που η πρόκριση στα μπαράζ είναι υποχρέωση μας. Ενδεχόμενη πρόκριση στο Παγκόσμιο του 2013 βέβαια θα ήταν το ιδανικό. Θα ήταν ένα έναυσμα για την επόμενη μέρα στον αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μια πρόκριση που θα έδινε κίνητρο στους νέους και σε εμάς τους παλιούς μια ιδανική ευκαιρία να τελειώσουμε την καριέρα μας σε μια γιορτή».

Πως πιστεύεις ότι θα είναι το συναίσθημα να παίξεις κόντρα στον προπονητή, με τον οποίο συνεργάζεσαι στην ΑΕΚ;

«Από τότε που έγινε η κλήρωση δεν έχουν σταματήσει τα πειράγματα. Φυσικά όμως είμαστε επαγγελματίες και θα κοιτάξουμε εμείς το συμφέρον μας και αυτός το δικό του. Πάντως είναι σίγουρο πως μας ξέρει απ΄ έξω και ανακατωτά. Με τον Γιάννη περάσαμε 5 υπέροχα χρόνια (2000-2005) στην Εθνική και πλέον συνεργαζόμαστε στην ΑΕΚ. Όποιος χάσει θα πικραθεί, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός».

Ο Γιώργος Ζαραβίνας ανακοίνωσε πως θα σταματήσει το καλοκαίρι από την Εθνική, εσύ έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις τα επόμενα χρόνια;

«Πραγματικά πολύ μεγάλο ρόλο στο τι θα κάνω μελλοντικά στην καριέρα μου θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει στην Εθνική ανδρών και την ΑΕΚ. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μένα αυτή η σεζόν. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Αυτή τη στιγμή όλα είναι ανοικτά για το τι απόφαση θα πάρω από το καλοκαίρι και μετά».

Πως βλέπεις την προσπάθεια της ΑΕΚ να κατακτήσει το νταμπλ; Θα είναι αποτυχία αν δεν πάρει κάποιον τίτλο;

«Με το χέρι στην καρδιά λέω πως είμαστε η πιο πλήρης ομάδα στην Α1. Απλά κάθε χρόνο η ομάδα ξεκινάει κάπως νωθρά και στην συνέχεια βρίσκει τον εαυτό της. Είχαμε άτυχα αποτελέσματα και τραυματισμούς. Έπαιξε και ρόλο πως υπήρχαν πολλά νέα πρόσωπα που ήθελαν χρόνο προσαρμογής. Δεν έχουμε δείξει ακόμα τον καλό μας εαυτό. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Μεγάλο αβαντάζ είναι η άμυνα μας. Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα δείξει ποιος θα πάρει το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Σίγουρα θα ήταν αποτυχία αν δεν πάρουμε έναν από τους δύο τίτλους, αν μείνουμε με άδεια χέρια. Μπορεί αυτό να είναι αγχωτικό, αλλά καλύτερο από το να είσαι άνετος. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ΑΕΚ, που είναι η δύναμη μας. Ένας σοβαρός λόγος που ήρθα στην ομάδα είναι και αυτός και φυσικά διότι ήθελα να ξανασηκώσω τίτλο. Η έδρα μας είναι απόρθητη με αυτούς στο πλευρό μας».

Σε πληγώνει που ο Κύδωνας είναι σε αυτή την βαθμολογική θέση;

«Στη ζωή μου βάζω στόχους. Αρχικά όταν ήρθα στην Αθήνα, ήθελα να καθιερωθώ στην Α1 και τα κατάφερα, μετά να γίνω αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής ανδρών, που έγινε. Άλλος ένας ήταν να πάρω κάποιο τίτλο και επετεύχθη. Με τον Κύδωνα είχα όνειρα, όπως και έχω να πάρω κάποιο τίτλο. Γύρισα στην Κρήτη και πιστεύω βοήθησα να ανεβεί στην Α1 και να μείνει στην κατηγορία την επόμενη σεζόν, μαζί με την τότε διοίκηση, στην οποία μετείχε και ο πατέρας μου. Από κει και πέρα πέρσι ήθελα το κάτι παραπάνω. Λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν κατέστη δυνατό ο Κύδωνας να κάνει δυνατές κινήσεις και έτσι επέστρεψα στην Αθήνα. Μελλοντικά σχέδια έχω για την ομάδα, αλλά αυτά είναι μόνο σε επίπεδο ανάπτυξης. Το μόνο που θα σώσει το ελληνικό χάντμπολ είναι τα παιδιά. Με στεναχωρεί ο Κύδωνας που είναι σε αυτή τη θέση, αλλά θεωρώ πως στον δεύτερο γύρο οι παίκτες θα βγάλουν την Κρητική λεβεντιά και ψυχή και θα μείνουν στην κατηγορία».

No comments