Εχασε το ματς, κέρδισε τις εντυπώσεις - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εχασε το ματς, κέρδισε τις εντυπώσεις

Συγκινητική προσπάθεια έκανε η Εθνική ομάδα νέων κόντρα στην πανίσχυρη Δανία για την 4ηαγωνιστική του β’ ομίλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης. Η Ελληνική ομάδα πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση έως τώρα στην διοργάνωση, ωστόσο στις λεπτομέρειες έχασε με 29-26 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης και δευτεραθλήτρια κόσμου στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ. Το σημαντικό όμως είναι πως η ομάδα του Κώστα Τσαβδαρίδη «κοίταξε στα μάτια» τους Σκανδιναβούς, αποδεικνύοντας πως παιχνίδι με παιχνίδι βρίσκει τον ρυθμό της και πως μπορεί να κοντράρει ομάδες τέτοιου βεληνεκούς. Αγωνιστικά μέχρι το 23’ του πρώτου ημιχρόνου η ελληνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή. Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία με έξυπνες παγίδες σε συνδυασμό με το μυαλωμένο επιθετικό παιχνίδι, της έδωσε προβάδισμα έξι τερμάτων (15-9)! Στο τελευταίο 7λεπτο ωστόσο επήλθε χαλάρωση και η έμπειρη ομάδα της Δανίας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Εθνικής και με σερί 5-0 μείωσε 15-14 σχεδόν με την λήξη του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κώστα Τσαβδαρίδη συνέχισε να έχει το προβάδισμα μέχρι 33’ όταν και προηγήθηκε 17-15, αλλά οι Σκανδιναβοί με «όπλο» τους την ευστοχία (είχαν 17/29 σουτ από πίβοτ και περιφέρεια) που άγγιξε το 70%, γύρισαν το ματς και πέρασαν μπροστά 17-19 στο 37’ με ένα σερί 4-0. Η Ελλάδα ισορρόπησε το παιχνίδι και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 44’ 20-20, ωστόσο ένα νέο 4-0 σερί των πρωταθλητών Ευρώπης τους έδωσε σοβαρό προβάδισμα (20-24) στο 49’ το οποίο ουσιαστικά έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα. Η Εθνική είχε μία τελευταία ευκαιρία να ξαναμπεί στην διεκδίκηση της νίκης στο 56’ και ενώ το σκορ ήταν 24-26, έχοντας παίκτη παραπάνω, ωστόσο έκανε λάθος στην επίθεση και στην αμέσως επόμενη φάση οι Δανοί έκαναν το 24-27 στο 58’ και «καθάρισαν» το ματς. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν η χαμηλή απόδοση των τερματοφυλάκων με τον Νίκο Λοϊζο να έχει 19,4% (7/36 αποκρούσεις), ενώ οι Αγκααρντ και Χάνσεν από πλευράς Δανίας είχαν 27,8% (10/36).

Περνάει στους «16» ακόμα και με ήττα

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί αύριο στις 20:30 στο 5ο και τελευταίο ματς του ομίλου κόντρα στο Κατάρ. Η Εθνική θα γνωρίζει ήδη (18:30 παίζουν Αργεντινή- Δανία) αν χρειάζεται τη νίκη για να προκριθεί στους «16» του θεσμού, καθώς αυτό θα επιτευχθεί αυτομάτως αν οι Σκανδιναβοί κερδίσουν τους «Μπιανκοσελέστε». Ωστόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει πλέον την 3η θέση για να αποφύγει την πανίσχυρη Σλοβενία, και αυτή θα σφραγιστεί μόνο με νίκη κόντρα στο Κατάρ.

ΕΛΛΑΔΑ- ΔΑΝΙΑ 26-29

Τα δεκάλεπτα: 6-5, 12-8, 15-14 (ημίχρονο), 17-19, 20-24, 26-29

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσαβδαρίδης): Λοΐζος, Αρβανιτίδης , Τζηράς 3, Γιαννόπουλος, Παπαδιονυσίου 6, Κοκτσίδης,Ζαμπούνης 3,Νικολαϊδης 8, Τάτσης , Γρηγοριάδης, Κουτσικόπουλος 1, Κουρουμλίδης 2, Δελημύτης,Κανδύλας 1 , Ιωαννίδης 2, Κόντης.

ΔΑΝΙΑ (Τόρμπεν Πέτερσεν): Άαγκαρντ, Βίσμαχ 4, Ντάμγκααρντ 2, Νίλσεν, Βούιμ Τρόελσεν , Όλσεν 1 , Ζακάριασεν , Μπράμινγκ 4, Σάαντ , Λίνγκααρντ , Πόρουπ 1, Χάνσεν, Μέλερ , Γιάκομπσεν 3, Λάρσεν 9, Μπίρκεφελντ 4, Μάντσεν 1.

Παρατηρητές: Λαούριτζεν (Νορβηγία)- Μπράντι (Ιταλία)

διαιτητές: Βολόντκοφ- Ζότιν (Ρωσία)

Δίλεπτα: 4-2 Πέναλτι: 2/2-4/4

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου (σε 4 αγώνες):

1. Δανία 8 119-81
2. Ελλάδα 4 109-102
3. Αλγερία 4 100-100
4. Αργεντινή 4 110- 103
5. Κατάρ 2 79-85
6. Βενεζουέλα 0 52-98

*Βενεζουέλα και Κατάρ έχουν ένα ματς λιγότερο.

Συνέντευξη Τύπου:

Όλε Νόργκααρντ (προπονητής Δανίας): «Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Η ελληνική ομάδα είναι πολύ σκληρή με παίκτες καλούς και σε φυσική κατάσταση και σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τους δύο βαθμούς».

Κώστας Τσαβδαρίδης (προπονητής Ελλάδας): «Μερικά πράγματα στην ζωή δεν αγοράζονται. Ένα από αυτά είναι η πείρα. Την πείρα την περπατάς και σήμερα την περπατήσαμε. Πιστέψαμε σε αυτό που κάναμε. Τα παιδιά είχαν πολύ δυναμισμό, απλά σε κάποια σημεία δεν είχαν την ενέργεια να πάρουν κάποιες αποφάσεις σε τεχνικό επίπεδο αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει αυτό που προσπαθήσαμε σήμερα. Ήταν σημεία που η αντίπαλη άμυνα διάβαζε το παιχνίδι μας κι εμείς προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις. Κάποιος στιγμές οι λύσεις ήταν βιαστικές κι άλλες φορές τις διάβαζε η αντίπαλη άμυνα. Είναι ένα παιχνίδι μυαλού και στρατηγικής, δεν εξαρτάται μόνο από τη δική σου απόφαση αλλά και από τον αντίπαλο και είχαμε μία ομάδα που είχε μεγάλη εμπειρία. Περιμένω κάθε μέρα η ομάδα να γίνεται καλύτερη. Δεν μπορώ να ξέρω αν με τέτοια εμφάνιση θα κερδίσουμε αύριο το Κατάρ. Ξέρω ότι αύριο τα παιδιά θα πολεμήσουν περισσότερο και θα είναι ένα σκαλί πιο πάνω ατομικά και σαν ομάδα. Υπήρχαν κάποιες φάσεις που ξέφυγαν από τους διαιτητές αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα».

Πάτρικ Βίσμαχ (παίκτης Δανίας): «Ήταν ένα δυνατό τεστ για εμάς και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τους δύο βαθμούς. Συγχαρητήρια στο φανταστικό κοινό μπροστά στο οποιο παίξαμε σήμερα. Μόνο θετικά έχω να πω για την ελληνική ομάδα. Προχωράμε».

Τάσος Παπαδιονυσίου (παίκτης Ελλάδας): «Για το σημερινό ματς μόνο καλές σκέψεις μπορούμε να έχουμε ως ομάδα. Δεν συναντάμε συχνά τέτοιες ομάδες, όπως η Δανία. Πιστεύω ότι το ματς έτσι όπως πήγε θα μπορούσαμε να το πάρουμε και εμείς και η Δανία. Σε μερικές περιπτώσεις μέτρησε η εμπειρία τους από υψηλού επιπέδου παιχνίδια. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αλλά μας μένει μία πικρία, γιατί παρά την καλή μας εμφάνιση δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους δύο βαθμούς. Αν προσέχαμε μερικά πράγματα θα μπορούσαμε να τους πάρουμε».

Παναγιώτης Νικολαΐδης (παίκτης Ελλάδας): «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή εμφάνιση απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Από λεπτομέρειες δεν ήρθε το νικηφόρο αποτέλεσμα. Παίξαμε δυνατά στην άμυνα και τους κοιτάξαμε στα μάτια απλώς από κάποια βεβιασμένα λάθη στο τέλος χάσαμε το παιχνίδι. Θα κοιτάξουμε στα μάτια όλες τις ομάδες και αύριο πάμε για τη νίκη απέναντι στο Κατάρ».

Παύλος Κουτσικόπουλος (παίκτης): «Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τη Δανία. Αν είχαμε λίγα περισσότερα παιχνίδια μεγάλων διοργανώσεων θα είχαμε και την απαιτούμενη εμπειρία να κερδίσουμε το σημερινό παιχνίδι. Αύριο αν παίξουμε όπως και σήμερα θα το κερδίσουμε το Κατάρ».

No comments