"Χάλκινη" η Τυνησία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Χάλκινη" η Τυνησία

Η Τυνησία ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο το τρίτο τη τάξει μετάλλιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος - που είναι και το πρώτο της - και το απέδειξε μια και στον μικρό τελικό δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλο της, την Αίγυπτο, νικώντας την με 24-18.
Το ντέρμπι των Αράβων, που έχει τύχει αρκετές φορές να είναι και ο τελικός ενός Παναφρικανικού πρωταθλήματος μια και θεωρούνται από τις κορυφαίες δυνάμεις της «Μαύρης ηπείρου», είχε ως αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια την ομάδα της Τυνησίας, η οποία μετά από ένα αμφίρροπο 15λεπτο πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και άρχισε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας. Από τα τέσσερα τέρματα του 10-6 λίγο μετά το 20λεπτο, στα έξι του 14-8 με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με την διαφορά να παραμένει στα έξι γκολ. Ο Μοσμπάχ Σανάι ήταν για μία ακόμη φορά η κινητήριος δύναμη των Τυνήσιων και πρώτος σκόρερ με οκτώ γκολ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο γκολκίπερ, ο Μοχάμεντ Σφαρ, ο οποίος εκτός από τα πολύ σημαντικές και καίριες αποκρούσεις, εξουδετέρωσε και τρία πέναλτι!
Οι Αιγύπτιοι, από την άλλη, εμφανίστηκαν σαφώς επηρεασμένοι από την ατυχή υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν απέναντι στους Γερμανούς στον ημιτελικό και ήταν σαφώς κατώτεροι των προηγούμενων εμφανίσεων τους. Περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και εκτός από το πρώτο δεκαπεντάλεπτο που ήταν κοντά στο σκορ, δεν έδειξαν ότι μπορούσαν να «κλέψουν» το χάλκινο μετάλλιο από τους αντιπάλους τους.
ΤΥΝΗΣΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ 24-18
Τα δεκάλεπτα: 3-3, 9-6, 14-8(ημχ.) 18-12, 22-17, 24-18.
ΤΥΝΗΣΙΑ (Αλέν Πορτ): Σφαρ, Ριντένε, Μπουσάχα, Σουίρεφ 3, Χαμάμι, Τουμί, Μλαϊά, Μπελφκί, Μπανούρ 3, Χόσνι, Αμρί 2, Μααρέφ, Σανάι 8, Μπουγκχάνμι 6, Μπεν Σαλάχ 2, Γιαλούζ .
ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Αμπντέλ Ουαχάμπ): Χάλεντ Χοσιέν, Οσάμα Μοχάμεντ Αμπντέλκαντέρ, Μοχάμεντ Αμπντέλ 1, Χισάμ Αλ Μπασιούνι 6, Γκαμάλ Χαγκάγκ 5, Χισάμ Σανάντ, Χοσάν 1, Μοχάμεντ Χαλίλ, Αχμεντ Αμπντέλ 2, Αμπντέλ Ραχμάν Ελ Μποχί, Σαΐντ Χαλίλ, Ζέιν Ελ Αμπεντίν Αλί 1, Σαμί Φουάντ 1, Αλαά Ελ Ντιν Αλί, Ομάρ Ελ Σόφι, Ακτάμ Μοχάμεντ 1.
Διαιτητές: Βολότκοφ (Ρωσία) - Ζότιν (Ρωσία), Παρατηρητές: Κονοπλιάστι (Ουκρανία) - Τόσι (Ιταλία)
Δίλεπτα: 2-2, Πέναλτι: 3/3 - 0/3

No comments